Directions 3
Study the following drawing carefully and write an essay in which you should:
1. describe the drawing,
2. analyze the reasons why it is difficult for university graduates to find a job, and
3. point out the possible ways to solve the problem.
You should write 160~200 words neatly on ANSWER SHEET 2.
审题:
《招员工七名》 这篇文章关注的是当前重要的就业难问题。它的要求非常明确,在描述图画后,先给出原因,再给出解决办法,这是非常常见的文章模式。
Sample:
The recruiting fair in the above drawing is filled with young graduates each holding a pile of resumes in their hands. Around a desk in the front of the drawing, there are dozens of students waiting to hand in their resumes but only seven are wanted by the company as is written on a board beside the desk.
It is clear that the drawer wants to draw our attention to the difficulty that todays university graduates are faced with in finding a job. In fact, in many universities and colleges, the employment rate of graduates is lower than 50% and much fewer can find a satisfactory job. The reasons for this situation can be listed as follows. In the first place, the enrolment expansion of universities and colleges has resulted in a great increase in the number of graduates every year, which has exceeded the increase in positions in the job market. What makes things worse is that quite a lot of students like to choose those hot majors when they enter the university and to look for jobs in big developed cities when they graduate. So it is even more difficult for them to find a suitable job.
From my point of view, the society and the graduates need to join their hands in the endeavor to solve this problem. On the one hand, the society should continue to focus on economic development so as to provide bigger employment chances for the graduates. On the other hand, the students should choose the majors that they are really interested in and well capable of and broaden their horizon when looking for jobs. Only in this way can they gain larger space for their future career.
点评:
该文分为三段,第一段描述图画,第二段对此问题进行了小结,而后给出了原因。第三段提出了解决问题的办法。
第一段共用两句话,第一句是远景,第二句由远及近,展示了求职者之多与实际招聘人数之少。第二段共分六句话,前两句总结了大学毕业生就业难这一情况,第三句话是原因类的模板句。第四句话说扩招带来的影响。第五句话和第六句话说大学生选择热门的专业,使就业难的矛盾更加突出。第三段共分四句话,第一句话是总括句,说社会和毕业生应携起手来解决问题,而后分两句话分别说明。最后一句话是总结,使用了语气强烈的倒装句。
心得:
这是常考的模式,望大家用心学习。
GRE数学考试注意事项
GRE数学题目
GRE数学中与正态分布有关的知识点
GRE数学考试难词
GRE数学粗心如何克服
GRE数学中重要符号的英文表达
备战2015GRE数学不可不知的38个常识
GRE数学2014年数学算术题
GRE数学专业术语(上)
新GRE数学题型解析
2014年GRE有关数学的考点分析
GRE数学算术练习题
GRE数学带入法检验
GRE数学专业术语(下)
GRE数学复习材料
GRE数学中常用的11个知识点
2014年GRE数学考试技巧分享
GRE数学复习事项
GRE数学高频词汇
GRE数学读题技巧
GRE数学常用公式
GRE数学算术题
GRE数学的15条基本概念
GRE数学最有效的复习方法
GRE数学考试中常见的表达式
2014年GRE数学考试的常见难点及解决方法
GRE数学考试常见标点符号
GRE数学中的专业术语总结
GRE数学复习重点
GRE数学词汇:S类
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |