Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic Reserving a Seat. You should write at least 150 words, and base your composition on the outline below:
1)很多大学里占座现象十分普遍
2)这种现象会带来哪些影响
3)你对此的看法
Reserving a Seat
本题属于提纲式文字命题。提纲第1点指出一种现象,提纲第2点要求分析该现象带来的影响,提纲第3点要求谈谈我对该现象的看法。
根据所给提纲,本文应包含如下内容:描述大学生在教室和图书馆占座的现象;阐述这种现象带来的不良影响;谈谈我对占座现象的看法。
Reserving a Seat
We often see there is a table-cloth, a book or something else on the desk in the classroom or library, indicating the seat is taken. This kind of phenomenon is very usual in almost all colleges and universities. Strangely enough, most of students seem to take this for granted, and few will protest it.
Though most of students taking seats in advance is for the purpose of better study, this kind of phenomenon has great negative effects. On the one hand, it is a selfish behavior, which damages other students interests. Even if many students come to the classroom very early, they can not find a seat. On the other hand, reserving a seat violates the rule of fairness. No matter how late you come to class, the seat is still reserved for you even though many others are eager for that seat.
Considering the above-mentioned, I think, it is high time that we college students took a good look of our behavior. Indeed, only if all of us can improve our consciousness, it is not a difficult task for us to get rid of this kind of phenomenon reserving a seat.
表示,现在分词短语作伴随状语。
非常奇怪的是,副词使用恰当。
认为理所当然。
though引导让步状语从句,引出对不良影响的阐述。
过渡衔接词语,使文章条理清晰、衔接紧密。
even if/ even though引导让步状语从句。
违背了公平原则。
no matter +疑问词表示无论,不管,引导让步状语从句。
用于得出结论。considering用作介词,意为考虑到,鉴于。
用于引出解决办法,表示解决问题的紧迫性,常译为早该是的时候了。
1.佳句:Even if many students come to the classroom very early, they can not find a seat.
临摹:即使要花费更多的钱,父母仍然愿意送他们的独生子女去更好的学校。
___________________________________________________________________________.
2.佳句:No matter how late you come to class, the seat is still reserved for you.
临摹:有了私家车,不管天气如何,也不管什么时候出门,人们都可以带孩子或父母去任何地方。
___________________________________________________________________________.
3.佳句:
Considering the above-mentioned, I think, it is high time that we college students took a good look of our behavior.
临摹:鉴于以上所述,我认为,加强对大学生的心理辅导是当务之急。
___________________________________________________________________________.
【KEY】
1. Parents are willing to send their only child to better schools even if it costs more.
2. With private cars, people can take their children or elder parents anywhere, no matter what the weather is like and no matter when they go out.
3. Considering the above-mentioned, I think, it is high time for us to strengthen the psychological instruction on college students.
雅思阅读答题技巧:细心成就高分
剑桥雅思阅读真题的使用方法
两类最常见的雅思阅读信号词
雅思阅读文章:Nike Jordan
名师解读剑桥雅思8阅读真题
雅思阅读判断题做题技巧
雅思阅读真题文章:Venus
雅思阅读词汇的备考要点指导
雅思阅读真题文章:土星
雅思阅读常见词汇20个
雅思阅读材料:Barack Obama's speech on the Middle East
雅思阅读长难句翻译(共3句)
雅思阅读真题文章:农业
名师解读剑八雅思阅读真题
名师解读剑八雅思阅读题型
雅思阅读文章:Chained but untamed
雅思阅读做题顺序:由易到难
雅思阅读实用做题方法:略读
雅思阅读基础方法:万能标记法
名师解析剑八雅思阅读文章(类型对比)
雅思阅读真题文章:Choice and happiness
丁岳:雅思阅读填空题实例剖析
雅思阅读考试备考策略指导
孙吉芯:雅思阅读难点突破-定位
雅思阅读summary题型的五大解题方法
雅思阅读备考资料推荐
雅思阅读背景知识介绍:地质学
雅思快速阅读方法:略读和寻读
雅思阅读高分策略:调整做题顺序
雅思阅读文章:The wizards of the Warhol market
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |