Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled Is Homeschooling Advisable? You should write at least 150 words following the outline given below.
1. 现在有不少家长让孩子在家上学
2. 各人看法不同
3. 我自己的观点
Is Homeschooling Advisable? 【参考范文一】
Is Homeschooling Advisable?
Today, a growing number of children in China are staying at home, not because they are giving up education but because their parents think they will actually receive a better education at home. They are being homeschooled at every level kindergarten, primary, junior middle and even senior middle school.
Peoples opinions vary on homeschooling. Some people support it, saying Chinas current education mode puts heavy study pressure on students and many of them suffer from depression and even commit suicide. Some oppose it, maintaining that students need interaction with classmates, so that they can fit into society. Still, there are people who insist that homeschooling is a game for rich people only, which cannot be expanded to the whole of society.
Personally, I think homeschooling is advisable as long as the family can afford it. As peoples personalities differ, so education should be diversified. Whats more, we do have successful examples of homeschooling. For example, Zheng Yuanjie, a famous Chinese writer of childrens stories had his son study at home after his son finished primary school study. Today, his son has grown up to be a successful person.
【参考范文二】
Is Homeschooling Advisable?
Today, many parents in China, particularly those in cities, are dissatisfied with the countrys education system. They believe the current education mode is outdated and prevents children from experiencing the joy of learning. To change the situation, they choose to have their children study at home.
This phenomenon has attracted a range of commentary from experts as well as parents. Supporters of homeschooling say that todays education system emphasizes too much on exam results to allow students to fulfill their full potential. Opponents, however, argue that insulating students from normal school education will affect their ability to integrate with the rest of society in the long-term.
Im in the camp that homeschooling should not be advocated. Today, most children are the only child in a family are in need of companions. If they are educated at home, they will be unable to interact with their peers, and cooperation and communication will be very difficult to manage when they go into society.
SAT句子填空备考指导
SAT阅读高分的胜负关键在长对比阅读
4个SAT阅读提分建议
SAT考试填空题常见答题误区解析
SAT篇章阅读高分的重要“关口”分析
完胜SAT阅读需遵循先易后难的原则
SAT阅读经验分享:合理规划做题步骤及时间
SAT阅读题型分析:主题题+推断题
SAT阅读的做题时间安排参考
SAT阅读分数换算表一览
SAT阅读两种逻辑题的解题方法
SAT阅读的三大特色
SAT阅读不同分数段技巧分析
适合中国考生的SAT阅读方法
SAT阅读闯关族:四关打败阅读高分拦路虎
SAT阅读满分攻略分享
SAT阅读文章特点分析:与时俱进 钟爱刊物
SAT阅读备考的十个建议
SAT阅读备考指导及改革趋势预测
备考SAT阅读理解的五大方法
SAT阅读备考需要把握的三个要点
SAT阅读背景知识补充:文学术语
SAT阅读的做题方法及时间分配指导
SAT阅读技巧及做题方法分享
SAT阅读技巧:如何到原文中定位
SAT阅读备考的十条建议
SAT阅读长篇文章的技巧整理
SAT阅读句和句之间关系
如何根据SAT阅读考试特点和题型提升分数?
SAT阅读的五个备考策略介绍
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |