SAT阅读真题是大家了解SAT阅读考试形式的最佳途径,也是大家练习SAT阅读方法的好材料。下面为大家以一篇SAT阅读真题为例,解析一下SAT单片短阅读这个形式的阅读相关的答题方法和技巧,下面是详细内容,供大家参考借鉴。
Each passage below is followed by questions based on its content. Answer the questions on the basis of what is stated or implied in each passage and in any introductory material that may be provided.
Question 9-10 are based on the following passage.
Through a friends father, Elizabeth found a job at a publishing company. Her parents were puzzled by this. The daughters of their friends were announcing their engagements in the Times, and those who joined the Peace Corps or had gone to graduate school were filed under the heading of Useful Service, as if they had entered convents or dedicated themselves to the poor. Elizabeth further puzzled her parents by refusing to take a cent of their money, although her mother knew the truth: what you dole out to the young binds them to you. To have Elizabeth owing nothing was disconcerting, to say the least.
9. The narrator mentions the daughters of Elizabeths parents in line 3 primarily to
criticize a behavior
praise an activity
explain a reaction
note a transformation
advocate an action
10. The passage suggests that Elizabeths parents found which quality to be disconcerting in their daughter?
Magnanimity
Independence
Frugality
Lack of ambition
Unwillingness to take risks
第9题, The narrator mentions the daughters of Elizabeths parents in line 3 primarily to
第10题The passage suggests that Elizabeths parents found which quality to be disconcerting in their daughter:
首先,我们可以根据题干给出的关键信息确定类型。
根据题干中的关键信息The narrator mentionsprimarily to确定这是一道作用题,属于推断性题目。而题干信息The passage suggests that则告送我们这是一道推理题,仍然属于推断性题目。
然后,我们要回归原文。
根据in line 3我们可以很容易的在文中锁定题目的出处,接下来做的就是回归到第三行,仔细阅读第三行前后的语句。你可能需要的信息包括:Through a friends father, Elizabeth found a job at a publishing company. Her parents were puzzled by this. The daughters of their friends were announcing their engagements in the Times, and those who joined the Peace Corps or had gone to graduate school were filed under the heading of Useful Service, as if they had entered convents or dedicated themselves to the poor.
根据in line 11我们回到原文很容易就可以找到disconcerting这个词,下面就是寻找是哪一个quality让Elizabeth的父母很不安了。由于这个词出现的位置靠后,所以前面的Elizabeth further puzzled her parents by refusing to take a cent of their money, although her mother knew the truth: what you dole out to the young binds them to you.被列入我们的考虑范围。
随后,我们要做的就是回归选项,根据选项中所给出的答案与原文进行比对,最后选出最优答案。
先看第9题。通过分析我们认识到,Elizabeth通过朋友的父亲在出版公司找到了一份工作,这使得她的父母困惑不解。为什么要困惑不解呢?接下来我们看到的是 The daughters of their friends were我们很容易发现这段话放在这里就是为了解释Elizabeth父母困惑不解的原因,女儿们都是怎么了?难道都想进修道院积善行得还是想贫困一生?。答案实际上已经揭晓了,我们在选项中看到选项符合上述分析,接下来只需要把它选出来就可以了。
再看第10题。阅读上面的一句话我们就能发现,Elizabeth不止让她的父母吃了一次惊,她挣得钱本身不多,还拒绝要家里一个子,尽管她的母亲知道其中的奥妙Elizabeth只是不想对家里产生依赖,但是家里人要是看到女儿经济状况不好,怎么能不着急呢。所以 Independence是造成disconcerting的直接原因,答案也就不言自明了。
以上就是利用这篇SAT阅读真题为大家详细解析的SAT单篇短阅读答题的相关技巧。大家在备考SAT阅读考试的时候,可以根据自己的实际情况,选择自己比较不熟悉的SAT阅读真题进行更加有针对性的练习。
法国讽刺漫画杂志社遭袭 12人死亡
40届人民选择奖揭晓 女粉丝你们赢了
英国两男同相恋后双双变性 欲结连理
中国2017决心是金钱,力量和尊重
科学家发现8个或有生命存在的行星
有钱就是任性!伦敦富豪流行掷千金敷黄金面膜
瑜伽的7个惊人方式会让你变成一个更优秀的人
外媒看中国 2017谁是全美最红华人明星
薯条里惊现牙齿! 日本麦当劳致歉
研究表明:社交媒体在增多,青少年交友却在减少
自闭者 尚未开发的人才
意大利载400余人渡轮希腊海域失火
你知道新年礼物的感谢信怎么写吗?
明年全世界人民集体涨薪?
研究发现:“想象锻炼”亦可健身
被困电梯莫惊慌
天线宝宝太阳现真身 年已19岁
成龙为房祖名吸毒感羞愧
研究:长期工作待命易影响私人生活
俄颁布新规 变性者禁止驾车
LOL玩家有福了 美大学设英雄联盟奖学金
霍金前妻谈离婚 荣誉毁了我们的婚姻
摩天大楼竞赛 比拼的不只是高度
国俄克拉荷马州或实施帽衫禁令
骚扰事件不断 印度将推出游客专用安全车厢
村上春树变身“知心大叔” 开专栏答读者问
iPad新附件:颈部除皱霜
今天你用心形颜文字了吗 2017流行词盘点
空乘人员“暗语”大曝光
“身体交换”实验:体验“做别人”的感觉
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |