阅读理解专项训练四
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请根据文章的内容,从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案。
第一篇
A Thirsty World
The world is not only hungry; it is also thirsty for water. This may seem strange to you, since nearly 75% of the earths surface is covered with water. But about 97% of this huge amount is sea-water, or salt water. Man can only drink and use the other 3% - the fresh water that comes from rivers, lakes, underground, and other sources. And we cannot even use all of that, because some of it is in the form of icebergs and glaciers . Even worse, some of it has been polluted.
At the moment, this small amount of fresh water is still enough for us. However, our need for water is increasing rapidly. Only if we take steps to deal with this problem now can we avoid a severe worldwide water shortage later on. A limited water supply would have a bad effect on agriculture and industry.
In addition to stopping wasting our precious water, one useful step we should take is to develop ways of reusing it. Experiments have already been done in this field, but only on a small scale.
Today, in most large cities, water is used only once and it eventually returns to the see or runs into underground storage tanks. But it is possible to pipe water that has been to a purifying plant. There it can be filtered and treated with chemicals so that it can be used again just as if it ware fresh from a spring. But even if every large city purified and reused its water, we still would not have where could we turn next? To the oceans! All we d have to do to make use of vast amount of sea-water is - remove the salt. This salt-removing process is already use in many parts of the world.
So if we take all these steps, well be in no danger of drying up !
1 The phrase the world in the first line of the passage refers to
A man
B you
C woman
D they
2 What percentage of the earths water can man actually use at present?
A Nearly 75 per cent
B About 97 per cent
C Exactly 3 per cent
D Less than 3 per cent
3 According to the passage, we can avoid a worldwide water shortage in the future by
A increasing rainfall
B reusing water and utilizing sea-water
C cutting down our consumption of water
D reducing the number of factories producing steel
4 Which of the following statements, according to the passage, is NOT true?
A A limited water supply will affect industrial production.
B Every large city purifies and reuses its water.
C Purified water is not exactly as fresh as spring water.
D Oceans are the largest water source.
5According to the passage, sea-water can be turned into fresh water by
A heating it up
B treating it with chemicals
C taking salt out of it
D drying it up
盘点雅思口语Part 2中最难的10道题
雅思口语范文欣赏:动物试验的争议
雅思口语范文欣赏:保护环境
雅思口语常用功能句型表达
雅思口语可参考使用的名人名言
盘点雅思口语Part 1中最难的10道题
100句雅思口语实用加分句型
雅思考试:雅思口语答题技巧解析
雅思口语素材:名人名言-克拉克
雅思口语范文欣赏:流行音乐
雅思口语话题分类:地点篇(Place)
雅思口语范文:Bad weather
雅思口语范文欣赏:大城市的生活
雅思口语范文欣赏:旅行
雅思口语素材:好句推荐-生命很短暂
盘点雅思口语Part 3中最难的10道题
雅思口语话题分类:兴趣篇(Hobby)
雅思口语问题思路点拨:艺术类话题
巧用谚语为你的雅思口语加分
雅思口语素材:《卡萨布兰卡》经典台词
雅思口语天天练:如何缓解紧张情绪
雅思口语范文欣赏:电视对人们的影响
雅思口语素材:好句推荐-绽放美丽
雅思口语解析及范文:invention
雅思口语话题分类:压力篇(Pressure)
雅思口语话题分类:工作篇(Work)
雅思口语话题分类:亲戚篇(Family)
雅思口语素材:《老友记》经典台词15句
雅思口语范文:An educational visit
雅思口语Part1答题技巧:姓名类话题
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |