So long as teachers fail to distinguish between teaching and learning, they will continue to undertake to do for which only children can do for themselves. Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible.
Teaching and learning are two entirely different processes. They differ in kind and function. The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read. Teaching is also public activity: It can be seen and observed.
Learning to read involves all that each individual does not make sense of the world of printed language. Almost all of it is private, for learning is an occupation of the mind, and that process is not open to public scrutiny. If teacher and learner roles are not interchangeable, what then can be done through teaching that will aid the child in knowledge. Smith has one principal rule for all teaching instructions. Make learning to read easily, which means making reading a meaningful, enjoyable and frequent experience for children.
When the roles of teacher and learner are seen for what they are, and when both teacher and learner fulfill them appropriately, then much of the pressure and feeling of failure for both is eliminated. Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the opportunity to solve the problem of learning to read by reading.
1. The problem with the reading course as mentioned in the first paragraph is that______.
A it is one of the most difficult school courses
B students spend endless hours in reading
C reading tasks are assigned with little guidance
D too much time is spent in teaching of reading
2. The teaching of reading will be successful if______.
A teachers can improve conditions at school for the students
B teachers can enable students to develop their own way of reading
aC teachers can devise the most efficient system for reading
D teachers can make their teaching activities observably
3. The word scrutiny most probably means______.
A inquiry B observation C control D suspicion
4. According to the passage, learning to read will no longer be a difficult task when ______.
A children become highly motivated
B teacher and learner roles are interchangeable
C teaching helps children in the search for knowledge
D reading enriches childrens experience
5. The main idea of the passage is that ______.
A teachers should do as little as possible in helping students learn to read
B teachers should encourage students to read as widely as possible
C reading ability is something acquired rather than taught
D reading is more complicated than generally believed
答案解析:
1. D。通过题干回到第二段找相对应的地方可以得知答案。根据短文得知,第一段里提到的阅读课存在的问题是教学生阅读花的时间太多。文章第一段里的第2-4 句:Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible. 根据endless hours spent in activities about reading可以判断,大量的时间花在阅读这一活动上,再结合Teaching children to read,可以看出阅读活动是指教小孩阅读而不是小孩自己阅读,所以答案为D。
2. B。通过题干回到文章里找相对应的地方可以得知答案。根据短文得知,如果老师能够让学生培养起自己的阅读方法,那么阅读教学就成功了。文章第二段里的第三句: The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read. 根据该句子的意思,教阅读是否成功在于for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read,所以答案为B。
3. B。通过上下文可以得知答案。根据短文得知,scrutiny的意思是observation。文章第二段里的Teaching is also public activity: It can be seen and observed.与teaching 相对应的是learning to read, 而Almost all of itis private, for learning is an occupation of the mind, and that processes not open to public scrutiny.因而teaching: public, can be seen/observed,那么learning to read 则是private, not open to public scrutiny, scrutiny一定与seen/observed近义,所以答案为B。
4. A。通过题干回到文章里找相对应的地方可以得知答案。根据短文得知,当学生有强烈的学习动机时,学会阅读就不再是一件难事。文章最后一句Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the opportunity to solve the problem of learning to read by reading。句中的when隐含条件,在when条件中,关键是孩子有机会通过阅读来解决学会阅读这一问题,所以答案为A。
5. C。通过文章的主题句可以得知答案。根据短文得知,阅读能力是后天习得,而不是老师教会的。文章的主题句,即para.1第一句:So long as teachers fail to distinguish between teaching and learning, they will continue to undertake to do for children that which only children can do for themselves.根据句子的意思,老师教孩子阅读,而这种做法只不过是为孩子们做了只有他们自己才能做的事,所以答案为C。
夏天最好的10个化妆小贴士
面试时避免犯的5个错误
男人主动献殷勤背后隐藏灾难
爱沙尼亚20名大力士拖动2万吨巨轮
欧洲毒黄瓜引恐慌 污染来源还在调查中
超有创意超拉风的12款购物袋
无聊程度测试题:快来算算你是不是很无聊!
明白10个道理 简单快乐生活
双语阅读:像爱尔兰人一样去结婚
倒霉男子被鹅追得摔断腿
全职白领做兼职时应注意什么问题?
德国称2022年前关闭所有核电站
生活教会我的10个道理
环境摄影大师韶华用影像诉说环保:红树林
帮助你回忆梦境的七个方法
美国兴起“极客”风
体坛英语资讯:Spains coach proud of team competitiveness following breakthrough at World Cup
“基地”占领也门南部城市宣称建国
研究:男性比女性更易戒除烟瘾
体坛英语资讯:Ukraine win seven titles at FINA Artistic Swimming World Series Super Final
Lesson From Parents 父母的教诲
环境摄影大师韶华用影像诉说环保:消失的扬子鳄
法国人10个生活方式小窍门
国际英语资讯:Trump administration reverses course one day after dropping citizenship question from 2020 c
国内英语资讯:China, Bulgaria lift ties to strategic partnership
从生活中寻找宁静的5个技巧
初到职场的新人应该怎样做?
艾玛艳照风波后首出镜 大秀健美身材
他悄悄为邻桌付了400美元的账单!
彪悍也要有度!俄罗斯立法禁止饲养鳄鱼狮子等危险宠物
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |