职称英语理工类考试考前每日一练
阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。
The Arctic Ice is Thawing
Father Christmas may have to move hisworkshopfrom the North Pole because global warming is thawing the ice beneath his feet and his reindeersfeet as well.Hisworkshopis in dire straits.Theplatformfor theworkshopis melting,said Stefan Norris of the World Wildlife Fund environmental groups Arctic Program.
An eight-nation report by 250 scientists published recently predicted the Arctic Ocean could he ice-free in summer by 2100 because of a build-up of heattrapping gases in the atmosphere,mainly from burning fossil fuels in cars or factories.The Noah Pole is getting more and more inhabitable to Father Christmas .Young people learn that Father Christmasworkshopproduces millions of gifts delivered by him on a flying,reindeer-drawn sleigh.Hollywood movies likeThe Polar Expresstried to make viewers believe that Father Christmas lives at the North Pole. .
TheFortress of Sohtudeis near the North Pole that could be under threat in a warmer world.Alan Boldt,spokesman of the Danish Ministry of Science,suggested ways to rescue Father Christmas. .Another alternative,he argued,would be building some electrical facilities to ensure the ice stays on the North Pole for him.This should be a su bjeet for the United Nations,he said.Danmark could build windmills to provide Father Christmas with power.Denmark says Father
Christmas,s real home is Greenland,which will help,Denmark thinks,to strengthen its position in claiming the sovereignty over the Pole..
Doesn,t he already speak Danish?Boldt said frostily when asked if Father Christmas would be forced to learn Danish if Denmark won international recognition of its claim to the Pole.Last months Arctic report said the region is warming twice as fast as the rest of the globe,partly because dark ground or water,0nee uncovered,soaks up more heat than ice or snow.Finland has been most favoted by Father Christmas and it has about 500,000 tourists a year to visit its Christmas center in Rovaniemi in Lapland6. .
词汇:
thaw v.融化,解冻
Nordic adj.北欧的
reindeer n.驯鹿
rink n.场
dire adj.可怕的
Danish adj.丹麦的
build-up n.增强,聚集
Danmark n.丹麦
sleigh n.雪橇
sovereignty n.主权
Hollywood n.好莱坞
frostily adv.冷漠地
Greenland n.格陵兰
注释:
1.workshop:工场。圣诞故事说,圣诞老人每年圣诞节向全世界儿童赠送礼物。礼物数量何止千千万万。于是,人们想象,圣诞老人住在北极,在冰块上一定拥有一个制造礼物的工场。
2.heat-trapping gases:捕捉热量的气体。heat-trapping gases=greenhouse gases
3.The Polar Express:极地快车
4.Nordic countries:北欧国家。北欧国家包括芬兰、瑞典、挪威、丹麦、冰岛等五国。
5.TheFortress of Solitudenear the North Pole that could be under threat in a warmer world:孤独要塞靠近北极,在变暖的世界中可能处于危险之中。that引导的定语从句修饰Fortress of Solitude。
6.Rovaniemi in Lapland:位于拉普兰地区的Rovaniemi。Rovaniemi是芬兰拉普兰省首府,是一个充满北极风光的城市。市内有圣诞公园。每年圣诞节,热闹非凡。Rovaniemi被称为圣诞之都。
练习:
A.However.Nordic nations all reject it by claiming that their countries are his home.
B.Therefore the North Pole is the most attractive place in the world.
C.If Denmarks claim were accepted internationally,it would have the legal right to search for oil and gas at the North Pole.
D.One of them would be building a giant floating ice rink for the workshop if the Pole thaws.
E.Maybe Father Christmas has already moved to Rovaniemi.
F.He may have to move from the North Pole within our childrens lifetimes
英语六级考试冲刺阅读精选十七
英语六级考试备考晨读美文——Botany
六级阅读考试四大类题型分析
下半年大学英语六级考试阅读考试训练八
六级阅读文章:全球互联网IP地址即将用尽
英语六级考试备考晨读美文——Folk Cultures
英语六级考试冲刺阅读精选十六
英语六级备考指导:英语阅读的方法
阅读资料:苹果前CEO乔布斯去世
12月大学英语六级阅读之词句解析一
英语六级考试备考晨读美文——Sleep
英语六级考试备考晨读美文——Coal-fired Power Plants
阅读资料:中国第二大的网上视频网站 土豆网美国上市
英语六级考试冲刺阅读精选六
下半年大学英语六级考试阅读考试训练七
下半年大学英语六级考试阅读考试训练六
六级阅读:提高面试智商的十个方法
名师指导英语六级考试阅读填空题
英语六级考试冲刺阅读精选十
六级阅读:看看小孩子们的话怎么有道理
迅速提高英语四六级阅读能力的绝招
英语六级考试备考晨读美文——The Source of Energy
英语六级考试冲刺阅读精选八
12月大学英语六级阅读之词句解析四
下半年大学英语六级考试阅读考试训练三
英语六级考试冲刺阅读精选五
英语六级考试考前突击之句型一
12月大学英语六级阅读之词句解析二
下半年大学英语六级考试阅读考试训练 一
名师指导 六级阅读考试快速解题技巧
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |