Unit1 Good friends 随堂检测(必修1,含2016年模拟试题,含答案解析)
Ⅰ.完成句子
1.He has to learn how to collect water,____________________(寻找食物),and make fire.
答案:hunt for food
2.At first I hate English,but I slowly______________________
(变得喜欢)it because I like our English teacher.
答案:become fond of
3.I don’t think Robert __________________________________
(关心家人发生什么事),he is so selfish.
答案:cares about what happens to his family
4.____________________________(为了保持健康),you should get more exercise every day.
答案:In order to keep fit/healthy
5.During the struggling years,they________________________
(彼此建立了深厚的友谊).
答案:developed a deep friendship with each other
6.Now is not the time to________________(争论)who is wrong.We must find a way out.
答案:argue about
7.I used to enjoy my job,________________________(即使工作辛苦)and long hours.
答案:even though it was hard work
8.Football is very important to me,but ____________________(友谊也同样重要).
答案:so is our friendship
.易错模块
1.—Will you go to the film tonight?It is supposed to be very good.
—I’d love to,but if you don’ t,________.
A.nor do IB.so do I
C.neither shall I
D.so shall I
解析:选C。“neither/nor+助动词/情态动词/be动词+主语”表示“也不……”。if引导条件状语从句时,从句用一般现在时,主句要用将来时。
002.—It’s burning today,isn’t it?
—Yes.________yesterday.
A.So was it
B.So it was
C.So it is
D.So is it
解析:选A。第一个人说的是今天,第二个人说的是昨天。这就不是加强语气而是表示“也是如此”,要用倒装形式。所以选A。
3.—My room gets very cold at night.
—________.
A.So is mine
B.So mine is
C.So does mine
D.So mine does
解析:选C。so位于句首时应使用倒装结构,说明后面的情况与前面的一样,does替代前面的“gets very cold”。注意此处不能选A,因为系动词只能代替系表结构。
4.—I would never come to this restaurant again.The food is terrible.
—________.
A.Nor am I
B.Neither would I
C.Same with me
D.So do I
解析:选B。不同的主语,相同的情形(否定)故要用倒装。后句意为“我也永不再来这家餐馆”。
.语法专练
本单元语法——直接引语和间接引语()
1.“I never eat meat.” he said.
He said that ________ never ________ meat.
答案:he;ate
2.“I’ve found my wallet.” he said to me.
He ________ me that he ________ ________ ________ wallet.
答案:told;had,found,his
3.“I took it home with me.” she said.
She said that ________ ________ ________ it home with her.
答案:she,had,taken
4.The teacher said,“The sun rises in the east and goes down in the west.”
The teacher said that the sun ______ in the east and ______ down in the west.
答案:rises;goes
5.“I met her yesterday.” he said to me.
He ________ me that he ________ met her the day ________.
答案:told;had;before
国内英语资讯:Transactions surge during Chinas mid-year online shopping spree
国内英语资讯:Commentary: China-EU Summit to offer certainty in uncertain time
我的妈妈
国内英语资讯:Chinas annual legislation work plan published
体坛英语资讯:Argentina agrees to extend player contracts amid paralysis
国际英语资讯:Nine shot in large gathering in New York state
国际英语资讯:Three killed, two critically injured in stabbing incident in southern England: police
研究:总刷社交媒体 容易相信“新冠假消息”
新冠疫情促使非洲网购加速发展
吃西瓜
野草莓
国内英语资讯:China-developed AG100 trainer aircraft makes successful maiden flight
新冠疫情促使非洲网购加速发展
我的家乡
国内英语资讯:Spotlight: Hong Kong society welcomes draft law on safeguarding national security in HKSAR
国际英语资讯:Roundup: Italys coronavirus outbreak weakens with lowest one-day deaths since March 2
体坛英语资讯:Messi would play in Argentina if not for insecurity, says cousin
乌鸦喝水
婚礼
国际英语资讯:Egypt values Chinas efforts to promote intl anti-COVID-19 cooperation: FM
体坛英语资讯:Olympic champ Stefanidi wins Ultimate Garden Clash - pole vault second edition
国内英语资讯:Chinese mission slams European Parliaments resolution on Hong Kong
体坛英语资讯:Hamilton tops British sportsmen in 2020 Sunday Times Rich List
国际英语资讯:Italy records 262 new COVID-19 infections
可爱的小草鱼
国际英语资讯:Africas COVID-19 cases nearly 290,000 as death toll reach 7,693: Africa CDC
国内英语资讯:Discover China: Testing starts for domestically-built prototype of new high-speed maglev
国际英语资讯:Trump fires prosecutor who refused to resign, says U.S. attorney general
体坛英语资讯:Iranian winger Mohebbi linked with Spains Granada
国际英语资讯:Spotlight: COVID-19 cases surge in several U.S. states as reopening efforts continue