★Search begins for Earth beyond solar system
Staff and agencies
Wednesday December 27,2006
Guardian Unlimited
1.A European spacecraft took off today to spearhead the search for another Earth among the stars.
2.The Corot space telescope blasted off aboard a Russian Soyuz rocket from the Baikonur cosmodrome in Kazakhstan shortly after 2.20pm.
3.Corot,short for convection rotation and planetary transits,is the first instrument capable of finding small rocky planets beyond the solar system.Any such planet situated in the right orbit stands a good chance of having liquid water on its surface,and quite possibly life,although a leading scientist involved in the project said it was unlikely to find any little green men.
4.Developed by the French space agency,CNES,and partnered by the European Space Agency (ESA),Austria,Belgium,Germany,Brazil and Spain,Corot will monitor around 120,000 stars with its 27cm telescope from a polar orbit 514 miles above the Earth.Over two and a half years,it will focus on five to six different areas of the sky,measuring the brightness of about 10,000 stars every 512 seconds.
5.At the present moment we are hoping to find out more about the nature of planets around stars which are potential habitats.We are looking at habitable planets,not inhabited planets.We are not going to find any little green men, Professor Ian Roxburgh,an ESA scientist who has been involved with Corot since its inception,told the BBC Radio 4 Today programme.
6.Prof Roxburgh said it was hoped Corot would find rocky planets that could develop an atmosphere and,if they are the right distance from their parent star,they could have water.
7.To search for planets,the telescope will look for the dimming of starlight caused when an object passes in front of a star,known as a transit.Although it will take more sophisticated space telescopes planned in the next 10 years to confirm the presence of an Earth-like planet with oxygen and liquid water,Corot will let scientists know where to point their lenses.
8.Measurements of minute changes in brightness will enable scientists to detect giant Jupiter-like gas planets as well as small rocky ones.It is the rocky planets - that could be no bigger than about twice the size of the Earth - which will cause the most excitement.Scientists expect to find between 10 and 40 of these smaller planets.
9.Corot will also probe into stellar interiors by studying the acoustic waves that ripple across the surface of stars,a technique called asteroseismology.
10.The nature of the ripples allows astronomers to calculate a stars precise mass,age and chemical composition.
11.A planet passing in front of a star can be detected by the fall in light from that star.Small oscillations of the star also produce changes in the light emitted,which reveal what the star is made of and how they are structured internally.This data will provide a major boost to our understanding of how stars form and evolve, Prof Roxburgh said.
12.Since the discovery in 1995 of the first exoplanet - a planet orbiting a star other than the Sun - more than 200 others have been found by ground-based observatories.
13.Until now the usual method of finding exoplanets has been to detect the wobble their gravity imparts on parent stars.But only giant gaseous planets bigger than Jupiter can be found this way,and they are unlikely to harbour life.
14.In the 2010s,ESA plans to launch Darwin,a fleet of four or five interlinked space telescopes that will not only spot small rocky planets,but analyse their atmospheres for signs of biological activity.
15.At around the same time,the US space agency,Nasa,will launch Terrestrial Planet Finder,another space telescope designed to locate Earth-like planets.
(615 words)
Questions:
Choose the appropriate letter from A-D for question 1.
1.Corot is an instrument which
(A) can help to search for certain planets
(B) is used to find planets in the orbit
(C) can locate planets with human beings
(D) can spot any planets with water.
Do the following statements agree with the information given in the reading passage? For questions 2-5 write
TRUE if the statement agrees with the information
FALSE if the statement contraicts the information
NOT GIVEN if there is no information on this in the passage
2.Scientists are trying to find out about the planets that can be inhabited.
3.BBC Radio 4 recently focuses on the broadcasting of Corot.
4.Passing objects might cause a fall in light.
5.Corot can tell whether there is another Earth-like planet.
Based on your reading of the passage, complete the sentences below with words taken from the passage. Use NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.
With measurements, scientists will be able to search for some gaseous and rocky planets. They will be extremely excited if they can discover some small 6. __________, the expected number of which could be up to 7. __________ 。
Corot will enable scientists to study the 8. __________ of stars. In this way, a stars mass, age and chemical composition can be calculated.
According to Prof Roxburgh, changes in light can be caused by passing planets or star 9. __________. The related statistics can gain us a better 10. __________ of the star formation and evolvement.
Observatories have found many exoplanets, which are 11. __________ other stars than the Sun. The common way used in finding exoplanets can only detect huge gas planets, which do not 12. ___________ 。
With the launching of Darwin, astronomers will be able to analyse whether those rocky planets have 13. __________ for life.
Answer keys:
1.答案:A (第3段第1句:Corot, short for convection rotation and planetary transits, is the first instrument capable of finding small rocky planets beyond the solar system. A项中的certain planets指small rocky planets beyond the solar system.)
2.答案:TRUE (第5段第1、2句: At the present moment we are hoping to find out more about the nature of planets around stars which are potential habitats. We are looking at habitable planets, not inhabited planets. 问题中的that can be inhabited意思就是inhabitable.)
3.答案:NOT GIVEN (文中没有提及该信息。)
4.答案:TRUE (第7段第1句:To search for planets, the telescope will look for the dimming of starlight caused when an object passes in front of a star, known as a transit。)
5.答案:FASLE (第7段第2、3句:Although it will take more sophisticated space telescopes planned in the next 10 years to confirm the presence of an Earth-like planet with oxygen and liquid water, Corot will let scientists know where to point their lenses. )
6.答案:rocky planets (第8段第2句:It is the rocky planets - that could be no bigger than about twice the size of the Earth - which will cause the most excitement.)
7.答案:40 (第8段第3句:Scientists expect to find between 10 and 40 of these smaller planets.问题中短语up to的意思是达到,高达,所以应该选择最高的数字40。)
8.答案:interiors (第9段第1句: Corot will also probe into stellar interiors by studying the acoustic waves that ripple across the surface of stars, a technique called asteroseismology。 单词probe的词义是探查,探索。)
9.答案:oscillations (第11段第2句:Small oscillations of the star also produce changes in the light emitted, which reveal what the star is made of and how they are structured internally.)
10.答案:understanding (第11段第3句:This data will provide a major boost to our understanding of how stars form and evolve.)
11.答案:orbiting (第12段第1句:Since the discovery in 1995 of the first exoplanet - a planet orbiting a star other than the Sun - more than 200 others have been found by ground-based observatories.)
12.答案:harbour life (第13段:Until now the usual method of finding exoplanets has been to detect the wobble their gravity imparts on parent stars. But only giant gaseous planets bigger than Jupiter can be found this way, and they are unlikely to harbour life.)
13.答案:atmospheres (第14段:In the 2010s, ESA plans to launch Darwin, a fleet of four or five interlinked space telescopes that will not only spot small rocky planets, but analyse their atmospheres for signs of biological activity.)
上一篇: 2008年雅思阅读模拟试题
下一篇: 2010年雅思阅读模拟试题
国内英语资讯:China Focus: CCDI communique vows new progress in Party governance
国内英语资讯:China unveils follow-up lunar exploration missions
国际英语资讯:UN envoy visits southern Libya for 1st time
The Change of Environment 环境的变化
体坛英语资讯:Jesus scores twice to help City back top to Premier League
国内英语资讯:Chinese State Councilor meets Afghan presidents national security adviser
体坛英语资讯:Fujian end Beijings 13-game winning streak
逃离沙特的女子得到加拿大庇护
国际英语资讯:Italys La Camera named as new IRENA chief
国内英语资讯:China to advance poverty alleviation in health care
丹麦创业公司发明无需频繁洗涤的内衣
体坛英语资讯:Portuguese Da Costa wins Saudia Ad Diriyah E-Prix
减重就能拿学分? 天津大学出新招倡导学生健康减肥!
体坛英语资讯:Anfield defeat hammers home differences between Liverpool and Manchester United
Learn to Swim 学习游泳
体坛英语资讯:Pacers hire Krauskopf as leagues first female assistant general manager
体坛英语资讯:Shaqiri scores twice to send Liverpool back to top, Arsenal beaten by Southampton
国际英语资讯:Search for two crew of crashed French Mirage fighter jet continues
国际英语资讯:Most Americans blame Trump, Republicans for partial govt shutdown: poll
体坛英语资讯:Brazil World Cup winner Lucio to play on in 2019
体坛英语资讯:Warriors stars Iguodala, Livingston set to play game against Grizzlies
国内英语资讯:Beijings new airport to be surrounded by forest
国际英语资讯:Iranian FM in Baghdad for talks with Iraqi leaders on enhancing ties
雄安新区将率先进行5G网络的部署
体坛英语资讯:Leipzig, Frankfurt secure victories in German Bundesliga
国内英语资讯:Xinhua Headlines: Ready! Sino-European nuclear power unit to fuel global fusion
国际英语资讯:Whole world wishes to see no-deal Brexit averted, Japans PM tells May
国内英语资讯:China, UAE to cement bilateral cooperation, promote BRI
国际英语资讯:UN urges Lebanon, Israel to refrain from sudden activities near Blue Line
优衣库新开了个神奇的店:不让买东西却大排长龙