The table before which we sit may be, as the scientist maintains, composed of dancing atoms, but it does not reveal itself to us as anything of the kind, and it is not with dancing atoms but a solid and motionless object that we live. So remote is this real tableand most of the other realities with which science dealsthat it cannot be discussed in terms which have any human value, and though it may receive our purely intellectual credence it cannot be woven into the pattern of life as it is led, in contradistinction to life as we attempt it. Vibrations in the ether are so totally unlike the color, purple that the gulf between them cannot be bridged, and they are, to all intents and purposes,not one but two separate things of which the second and less real must be the most significant for us. And just as the sensation which has led us to attribute all objective reality to a non-existent thing which we called purpleis more important for human life than the conception of vibrations of a certain frequency; so too the belief in God; however ill founded, has been more important in the life of man than the germ theory of true the latter may be.
We may, if we like, speak of consequence, as certain mystics love to do, of the different levels or orders of truth. We may adopt what is essentially a Platonistic trick of thought and insist upon postulating the existence of external realities which correspond to the needs and modes of human feeling and which, so we may insist, have their being in some part of the universe unreachable by science. But to do so is to make an unwarrantable assumption and to be guilty of the metaphysical fallacy of failing to distinguish between a truth of feeling and that other sort of truth which is described as truth of correspondence and it is better perhaps, at least for those of us who have grown up in thought, to steer clear of such confusions and to rest content with the admission that, though the universe with which science deals is the real universe, yet we do not and cannot have any but fleeting and imperfect contacts with it; that the most important part of our lives-our sensations, emotions, desires and aspirations-take place in a universe of illusions which science can attenuate or destroy, but which it is powerless to enrich.
1. The author suggests that in order to bridge the puzzling difference between scientific truth and the world of illusion, the reader should____.
A) try to rid himself of his world of illusion
B) accept his words as being one of illusion
C) apply the scientific method
D) learn to acknowledge both
2. Judging from the ideas and tone of the selection, one may reasonably guess that the author is ____.
A) a humanist B) a pantheist C) a nuclear physicist D) a doctor of medicine
3. According to this passage, a scientist would conceive of a table as being ____.
A) a solid motionless object
B) certain characteristic vibrations in ether
C) a form fixed in space and time
D) a mass of atoms in motion
4. The topic of this selection is____.
A) the distortion of reality by science
B) the confusion caused by emotions
C) Platonic and contemporary views of truth
D) the place of scientific truth in our lives
5. By objective reality the author means____.
A) scientific reality
B) a symbolic existence
C) the viewers experience
D) reality colored by emotion
1. B
作者暗示为了联系起科学世界和虚幻世界的不同点,把他的话当作一种假相。间接题型段尾结论题。根据第二段最后一句话,我们可推出B是正确答案。
2. A
由文章的观点及语气可推知作者是人文主义者。暗示推断题。文中第一段第一句后半句提到...but a solid and motionless object that we live由此我们可以推出该作者是一位人文主义者。
3. D
根据文章,科学家相信table就是一群运动的原子。直接题型语义指代题。根据第一段第一 句的前半句...but it does not reveal itself to us as anything of the kind, and it is not with dancing atoms ...我们可推出D是正确答案。
4. D
文章的主题为生活中科学真理的地位。段首主旨题。从第二段最后一句后半句...that the most important part of our lives-our sensations, emotions, desires and aspirations-takes place in a universe of illusions which science can attenuate or destroy, but which it is powerless to enrich.我们可以推断出本文只要讲了科学真理在现实生活中的地位。因而答案应选D。
5. A
对于作者,objective reality意味着科学现实。语义指代题。根据文章最后一段,我们可得知objective reality即科学现实的意思,因而,答案应该选A。
上一篇: 大学英语四级阅读练习(1)
下一篇: 英语四级考试阅读理解答案(卷一)
国内英语资讯:China opens consulate in Russias Kazan
国际英语资讯:CBOT agricultural futures plunge over weaker export sales
生活和工作都不可能一成不变
国际英语资讯:UN chief asks to match words with action over empowerment of women for peace
国内英语资讯:Chinese vice premier meets foreign leaders
国际英语资讯:22 children, 9 women killed in Saudi-led airstrike on Yemens Hodeidah: Houthi media
体坛英语资讯:Uruguay set to name interim coach as Tabarez mulls future
罗琳调侃川普像小学生?这怼人于无形!
国际英语资讯:NATO launches biggest war games since Cold War; Russia complains
升职加薪一定是好事吗?
国际英语资讯:UN holds memorial service for late secretary-general Annan
体坛英语资讯:Monchengladbach upset Bayern 3-0 in German Bundesliga
国际英语资讯:Zuma in court to support his son
宠物为你做过最好的事
国内英语资讯:Chinese premier calls for more mature, steady and progressive ties with Japan
国际英语资讯:Russias Northern Fleet to get first Tor-M2DT systems in November
国内英语资讯:Chinas top legislator listens to advice from deputies
国际英语资讯:High level U.S.-Russian talks in Geneva end without joint statement
国内英语资讯:Chinese ministry announces new measures for poverty alleviation
国际英语资讯:Saudi prosecutor to visit Turkey over Khashoggis case
研究显示 儿童被动吸烟会导致慢性肺病的风险
国内英语资讯:Memorial garden built to honor missing Chinese scholar in Midwest U.S.
国际英语资讯:Nepal all set to host BIMSTEC summit: spokesperson
国际英语资讯:Ukrainian court extends pre-trial detention of lawmaker Savchenko
体坛英语资讯:Mexico scores surprise win at Longines FEI Jumping Nations Cup in Dublin
国际英语资讯:Guinea-Bissau urged to hold elections on time
国际英语资讯:German special forces arrest terror suspect in Berlin
体坛英语资讯:Bamba scores twice, Lille tighten grip on second in Ligue 1
体坛英语资讯:Brazilian striker Barbosa turns down Valencia offer
体坛英语资讯: Highlights of Mens Football Group A match at 18th Asian Games in Bekasi, Indonesia