Mobile office is the mutual product of economic,scientific,and social progress.Mobile office has become a solution that provides users with convenient,prompt,safe,reliable,and reasonably priced communications and office faculty anywhere anytime via the sup port of mobile interconnection platformand its applications systems.
When you leave your office to attend meetings or travel on business,what would happen to your business routine?Of course,faxes and e-mails would be still sent to your fax machine or e-mail box,but you cannot read them and make prompt reaction timely.When your clients need you to make some urgent modifications on your work and you are neither in the office nor carrying relevant documents,what can you do?Maybe you have to saysorryto the clients.But,your business will be affected,the clients will be unhappy and disappointed because of your delay,and you will lose a lot of business opportunities.
In fact,very frequently,you need to check,reply,distribute,display,modify,or read some materials when you are not in your office.You must get out of this dilemma.The best solution to normally handle your business anywhere anytime and not to disappoint your clients is to let your officemovewith you.Thus,you can have convenient,prompt,safe,reliable,and reasonably priced communications and office faculty anywhere anytime.With the development of communications technology,network application,and wireless interconnection,mobile office has become simpler and smaller,and even can be realized via one mobile phone with data communications function.Thus,mobile office has already been put into your pocket,and office mobility has been realized.
Mobile office has provided people with convenient,casual working environment,but at the same time it still has some unsatisfactory aspects such as mismatching equipment interface and inadequate battery. Nevertheless,we believe that with technical progress,people can certainly overcome all kinds of difficulties.Mobile office will make your career unimpeded,and will realize the dream of completely free communication.Users will enjoy more colorful life and better working environment,and users living standard,working efficiency,and even enterprises production efficiency will certainly be immensely raised.
Questions 1 to 5 are based on the passage above.
1.It can be inferred from the passage that_____.
A.mobile office is the only way by which people could enjoy prompt and safe working environment
B.with the development of science,mobile office comes to our life inevitably
C.people had no convenient and reliable communications and office faculty before
D.mobile interconnection platform and its application systems is the core of mobile office
2.We learn from the passage that without mobile office,_____.
A.you cannot put your business routine aside or attend meetings
B.you cannot read faxes and e-mails when you travel on business
C.you cannot make apologies to the clients for your delay
D.you cannot catch any business opportunities because of bad working condition
3.The passage suggests that mobile office is neccessary,especially when_____.
A.you need to make some urgent modification on your work
B.you need to read and reply faxes and e-mails
C.you are out of the office to attend meetings
D.you can put the mobile office into your pocket
4.Which of the following statement best expresses the main idea of the second paragraph?
A.When you leave your office,you should not forget your business routine.
B.You will lose a lot of business opportunities if you always delay your work.
C.When you leave your office,your business routine would be harmed.
D.When you cannot meet the need of your clients,you should saysorry.
5.In the eyes of the author,mobile office_____.
A.has some fatal shortcomings
B.is too expensive to afford
C.would be realized in the future
D.has both advantages and disadvantages
参考答案:
1.选D.本题为主要细节正误题。第一段第一句说明移动办公室是经济,社会和科技三者发展共同的产物,并非B选项所说的是科技进步的必然产物;A选项中用了only,太片面;C选项在文中并无相应论述。
2.选B.本题为主要细节正误题。原文第二段第二句说faxes and e-mails would be still sent to your fax machine or e-mail box,but you cannot read themB选项与其意思一致。
3.选C.本题为主要细节正误题。A选项和B选项表述正确,但都缺少一个前提:当你不在办公室的时候。D选项和题干毫无关系。
4.选C.本题为主旨归纳题。A选项与原文意思不符;B选项没有概括出整个段落的意思;D选项在文中没有提及。
5.选D.本题为观点态度推断题。从原文最后一段people can certainly overcome all kinds of difficulties可推断,移动办公室的缺点不是致命的,排除A选项;B、C选项在文中无相应论述;最后一段第一句说it still has some unsatisfactory aspects such as mismatching equipment interface,由此可知,移动办公室除了有很多优点外也有其缺点。
上一篇: 英语六级阅读段落信息匹配题如何解答
下一篇: 12月英语六级阅读理解解题重点
体坛英语资讯:Messi congratulates Spanish team for triumph
体坛英语资讯:China analyzing feasibility of 2026 World Cup bid
体坛英语资讯:Bolt beat Powell to win 100m at Paris Diamond League
体坛英语资讯:Uruguay joyful in welcoming World Cup national team
体坛英语资讯:Ribery, Benzema to miss France squad over prostitution probe
体坛英语资讯:Ronaldo admits not ready to play
体坛英语资讯:Barcelona signs Brazilian player Adriano
体坛英语资讯:Weiss to stay on as Slovakia contract until 2014
体坛英语资讯:Gremios loss to Gremio Prudente puts coachs job in jeopardy
体坛英语资讯:Will Tiger Woods return to golf glory?
体坛英语资讯:NBA Warriors sold for $450 mln: report
体坛英语资讯:Yao Ming fears he wont be bigger, better than ever
体坛英语资讯:Benzema denies charges in prostitute case
体坛英语资讯:Brazilian Confederation of Soccer wants Parreira as head coach
体坛英语资讯:Ronaldo participates in physical activity but not yet ready to play
体坛英语资讯:Japans Iizuka upset winner in mens 200m final at IAAF World Junior Championships
体坛英语资讯:Mexico World Cup star Blanco signs
体坛英语资讯:Cavendish wins Tours 18th stage
体坛英语资讯:Maicon only Brazilian to make World Cup All-Star team
体坛英语资讯:Spain overtakes Brazil in FIFA rankings
体坛英语资讯:London Games ticket pricing not confirmed yet: chairman Coe
体坛英语资讯:Markarian arrives in Peru to coach national team
体坛英语资讯:Stoudemire pulls out US squad at basketball worlds
体坛英语资讯:Bryant undergoes knee surgery
体坛英语资讯:Cruzeiro announces signing of Argentine striker Farias
体坛英语资讯:Duchaussoy heads French football federation
体坛英语资讯:S Koreas star figure skater Kim Yu-na looks beyond Olympics
体坛英语资讯:Birmingham beat Beijing Guoan 1-0 at charity-oriented friendly
体坛英语资讯:Jennings shines in China-NBA charity game
体坛英语资讯:Yao Ming to start charity fund-raising tour in China