考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试算术方面的典型题目及答案。下面是41-50题。
41.At College C there are from 2 to 4 introductory philosophy classes each semester, and each of these classes has from 20 to 30 students enrolled. If one semester 10 percent of the students enrolled in introductory philosophy failed, what is the greatest possible number who failed?
A.12
B.10
C.8
D.6
E.3
答案:A
42.In each of the years 1983 and 1984, the total number of automobiles sold in the United States was 1.2 million more than in the previous year.
Percent increase in the number of automobiles sold in 1983 over 1982
Percent increase in the number of automobiles sold in 1984 over 1983
答案:A
43.A school district has 1989 computers, which is approximately one computer for every 68.6 students. Of the following, which is the closest approximation, in thousands, of the number of students in the school district?
A.30
B.120
C.140
D.160
E.200
答案:C
44.If the sum of five consecutive even integers is 70, what is the value of the greatest of the five integers.
A.12
B.14
C.18
D.20
E.22
答案:C
45.The sum of the first 50 positive integers is 1275. What is the sum of the integers from 51 to 100, inclusive?
A.2525
B.2550
C.325
D.3775
E.5050
答案:D
46.The numbers in a table are arranged in 10 rows and 4 columns such that one number is placed at the intersection of each row and column. How many numbers are contained in the table、
A.14
B.40
C.400
D.104
E.410
答案:B
47.In how many of the integers between 1 and 100 does the digit 5 occur exactly once?
A.10
B.18
C.19
D.20
E.21
答案:B
48.If n is any prime number greater than 2, which of the following cannot be a prime number?
A.n-4
B.n-3
C.n-1
D.n+2
E.n+5
答案:E
49.If the range of the six measurements 140, 125, 180, 110, 165, and x is 80, which of the following could be the value of x?
A.60
B.85
C.190
D.220
E.245
答案:C
50.The 10 households on a certain street have household incomes that range from $34,000 to $150,000 and an average household income of $60,000. If the household with the highest income and the one with the lowest income are excluded. What is the average household income for the remaining 8 households?
A.$41,600
B. $47,000
C. $52,000
D. $61,000
E. $75,000
答案:C
每到题目都是关于gre数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。
上一篇: 最新gre考试数学知识排列组合篇
下一篇: 最新gre猴哥数学难题解析(十一)
2014秋闽教版英语三上《Unit 3 Numbers》ppt课件1
2014秋闽教版英语三上《Unit 3 Numbers》ppt课件4
2016秋闽教版英语四上Unit 4《Numbers and Time》(Part B)ppt课件
2016秋闽教版英语四上Unit 2《Our School》(Part B)ppt课件1
2014秋闽教版英语三上《Unit 4 Age and Phone Numbers》ppt课件1
2014秋闽教版英语三上《Unit 5 My Families》ppt课件2
2016秋闽教版英语五上Unit 2《Teacher’s Day》(Part A)ppt课件3
2014秋闽教版英语三上《Unit 3 Numbers》ppt课件3
2016秋闽教版英语五上Unit 1《Meeting New Friends》ppt课件2
2016秋闽教版英语五上Unit 1《Meeting New Friends》(Part A)ppt课件1
2014秋闽教版英语三上《Unit 4 Age and Phone Numbers》ppt课件4
2016秋闽教版英语五上Unit 2《Teacher’s Day》(Part A)ppt课件2
2016秋闽教版英语四上Unit 8《The Spring Festival》ppt课件
2016秋闽教版英语四上Unit 3《Numbers and Animals》(Part A)ppt课件2
2016秋闽教版英语五上Unit 2《Teacher’s Day》(Part A)ppt课件1
2016秋闽教版英语五上Unit 7《Making Phone Calls》(Part B)ppt课件
2016秋闽教版英语四上Unit 3《Numbers and Animals》(Part B)ppt课件2
2016秋闽教版英语四上Unit 6《Meals》(Part A)ppt课件1
2016秋闽教版英语四上Unit 5《Daily Activities》(Part A)ppt课件1
2016秋闽教版英语四上Unit 3《Numbers and Animals》(Part A)ppt课件1
2016秋闽教版英语四上Unit 5《Daily Activities》(Part B)ppt课件1
2014秋闽教版英语三上《Unit 3 Numbers》ppt课件2
2014秋闽教版英语三上《Unit 4 Age and Phone Numbers》ppt课件2
2016秋闽教版英语六上Unit 1《The Olympic Games》(Part A)ppt课件1
2014秋闽教版英语三上《Unit 6 Colors》ppt课件3
2016秋闽教版英语六上Unit 1《The Olympic Games》(Part A)ppt课件2
2016秋闽教版英语五上Unit 7《Making Phone Calls》(Part A)ppt课件2
2016秋闽教版英语四上Unit 4《Numbers and Time》(Part A)ppt课件2
2016秋闽教版英语四上Unit 8《The Spring Festival》(Part A)ppt课件1
2016秋闽教版英语五上Unit 8《My firends》(Part A)ppt课件1