【导语】英语的学习注重的是同学们平时的日积月累,点点滴滴的知识输入才能造就坚实的英语功底,所以查字典英语网小编为同学们整理了小升初英语练习题及答案解析,希望对同学们有所帮助。更多内容尽在查字典英语网。
一、单项选择
1.He is our new teacher.I dont know name.
A. myB.herC.hisD.your
2.-____ is your phone number? - Its 31982574.
A. WhenB.WhereC.HowD.What
3.- I want to join the music club.
- Can you ?
A. swimB.singC.paintD.play chess
4. My brother plays ___ football very well.
A. aB.theC. allD. /
5. Do you usually get up six the morning?
A. at,inB.in,inC.at,atD.on, at
二、阅读理解
I was walking down the street the other day when I suddenly saw a small wallet lying on the ground. I picked it up and opened to see if I could find the owners name. There was nothing inside it except some money and an old photo of a woman and a young girl about twelve years old. The girl looked like the womans daughter. I put the photo back and took the wallet to the police station. There I gave it to a policeman. Before I left, the policeman took down my name and address so that the owner could write and thank me if they found it.
That evening I went for dinner with my aunt and uncle. They also asked a young woman, so there were four peopl e at table. Her face seemed familiar(熟悉). I was quite sure that we had met before, but I could not remember where I h ad seen her. During the talking, the young woman said that she had lost her wallet that afternoon. At once I knew where I h ad seen her. She was just the young girl in the photo though she was now much older. She was very surprised, of course, when I was able to tell her what her wallet was like.
My uncle said that we should go to the police station at once to get the wallet. As that policeman handed it over, he said it was an interesting coincidence(巧合) ----I not only found the wallet, but also made friends with the person who had lost it.
( )51. The word wallet in the story means ______ in Chinese.
A. 手袋B. 护照C. 书包D. 钱包
( )52.The policeman wrote down my name and address because _________.
A. he wanted to write a report to the newspaper.
B. he would let the owner of the wallet know who helped him.
C. he wanted the owner to give me some money for thanks.
D. he did so just that was his job.
( )53. The writer was quite sure that he had seen the woman before _______
A. in the photo.B. at his uncles home
C. at the police stationD. in the street
( )54. _______ gave the wallet to the young woman at last.
A. The writerB. The policemanC. His uncleD. Nobody
( )55.Which following is NOT true?
A. The policeman took down the writers name and address.
B. Four people were at table that evening.
C. The writer found the name of the girl on the back of the old photo.
D. The writer found the wallet and its owner on the same day.
答案请看第二页
【参考答案】
一、单项选择
1. C 解析:本题考查物主代词用法,空格后有名词应该用形容词性物主代词,his.
2. D 解析:本题考查疑问代词的用法,what的意思是什么。
3. B 解析:从上句的music可以看出下文应该选sing.
4. D 解析:球类前不加冠词。
5. A 解析:在具体时间点前介词用at,在上午固定用法是in the morning.
二、阅读理解
1. D
2. D 解析:本题比较有迷惑性的是B选项。原文说的是警察记下我的名字,目的是当他们找到失主的时候,失主可以写信感谢她。文中没有说警察一定会让警察写信感谢的。B选项中的let不太符合原文。只能选D。
3. A 解析:排除法,作者只在照片里见过那个女孩子。
4. B 解析:他们最后去了警察局才拿回照片的。
5. C 解析:本题是判断正误题,一定要逐个选项仔细看,找出依据。C选项内容文章中没有提到,所以是错误的。
英国人爱上蘑菇 一年吃掉12万吨
纽约抠门女白领:如厕不用纸 食物家具全靠捡垃圾
偶遇前男友和苗条新欢 英国女子受刺激怒减90斤
跟着名人来读书:盘点全球知名CEO最爱读的书
体坛英语资讯:U.S. mens soccer team to play friendly match against Uruguay
郭晶晶霍启刚世纪婚礼,晶刚恋修得正果
世界末日即将来临?中国民间诺亚方舟横空出世
学英语:中国女性优于男性,整体问题多多
星巴克推出限定素食月饼
囧研究:周末爱睡懒觉?越睡越懒精神差
幸福在哪里? What does happiness even mean?
朝九晚五上班族:7种方法合理利用下班时间
亚洲果迷排队购迷你iPad,苹果大不如前?
夫妻之间谁更容易婚外情?
十佳办公室运动 白领每天做起来
遇见未来?洪水恣肆的纽约城,安全最重要
张静初接受BBC节目专访 大秀英文聊成长
我单身所以我快乐:单身妹纸请这样过生活
美国青年男女 同时接受变性手术后成为情侣
平板电脑大战硝烟四起
美国总统大选惹哭4岁小萝莉:我受够啦!
奥巴马暂停竞选忙飓风,罗姆尼小心翼翼作旁观
007邦女郎参演新电影
美国三州公民投票 支持同性婚姻
如何教出一个数学天才?
考研折射象牙塔腐败行为
外媒认为不该错过的五本中国书
吸血鬼日记历史哥浪漫新恋情 对方是八年前的前女友
越加班越胖:拿什么拯救你,我的过劳肥?
光棍节来临:中国单身男女的心酸寻爱记
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |