Millions of women use cosmetics, often called make-up. The cosmetics industry is one of the biggest in the world. Most large stores sell cosmetics, and there are always shops at airports selling them cheaply.The word cosmetics refers to anything that people put on their faces to make them look better. Lipstick, face powder and cream, and eye make-up are the most popular. Although more women than men use cosmetics, there are cosmetics for men as well as women.
Some people even have cosmetic surgery to make their faces look different. They have the shape of their noses and eyes changed.
The most widely used cosmetic is probably lipstick, as many women who do not wear any other make-up will often put on a little lipstick.
Lipstick is made by mixing together different oils and colors. This mixture is then allowed to get hard and is cut into the shape of a small pencil. When a woman presses the lipstick to her lips, the end of it becomes soft, and some of it sticks to her lips, giving them extra color.
Cosmetics were probably first used in India, but it was the Egyptians, six thousand years ago, who made the most use of them. Rich Egyptian women painted their eyes green and black. They used a red color to paint pretty designs on their fingernails, the palms of their hands and the soles of their feet. Pictures of Cleopatra always show her wearing a lot of make-up.
The Romans also used cosmetics. They liked to make their skin very white and to paint their eyes. They also used a kind of lipstick.
In England at one time, very rich women had baths in milk to make their skin beautiful. They also used a lot of sweet-smelling powder to stop people smelling their bodies, which were often very dirty because they did not wash very often or change their clothes.
At one time, some cosmetics were not safe. They were bad for the skin, and some of the lipsticks and powders that people used were even poisonous. Nowadays, people in the cosmetics industry take great care to make sure that everything they use is completely safe.
5. What does the word Cosmetics refer to ________.
A. lipstick B. make-up C. creams D. surgery
6. According to the passage people use cosmetics ________.
A. only at airports
B. only to color their feet
C. to make themselves look better
D. instead of surgery
7. From the passage we know that in earlier times ________.
A. cosmetics were never used in milk baths
B. cosmetics were never used on the eyes
C. cosmetics were never used on the skin
D. sometimes cosmetics were harmful to the skin
8. Which of the following statements is true?
A. In order to make their faces look different some people even have cosmetic surgery.
B. In England, women have baths in milk to make their skin beautiful.
C. Cosmetics were probably first used by the Egyptians six thousand years ago.
D. Not all cosmetics are safe so we should be careful to use them.
答案与解析:
5. B 事实细节题。根据文章首句 Millions of women use cosmetics, often called make-up 可知答案为 B。
6. C 推理判断题。根据第2段第 1 句 The word cosmetics refers to anything that people put on their faces to make them look better 化妆品这个词是指人们涂在脸上使他们看起来更好看的东西,因此可推断,人们用化妆品是为了看起来更好看。故答案为 C。
7. D 事实细节题。根据文章最后一段开头 At one time, some cosmetics were not safe. They were bad for the skin 过去有个时期有些化妆品是不安全的。它们对皮肤有害,可知答案为 D。
8. A 推理判断题。根据第3段第 1 句 Some people even have cosmetic surgery to make their faces look different 可知答案。
国内英语资讯:Spotlight: Chinese ambassador refutes U.S. trade accusations
10个世界上最危险的国家,去之前一定要谨慎!
身边的小社会潜规则
国际英语资讯:Steam pipe explosion rocks New York City, no injuries reported
投资未来:美中语言交流的重要性
体坛英语资讯:Loew working on a rescue plan for German football
来自好莱坞的讯息:拥抱过去 塑造城市未来
体坛英语资讯:Hainan Golf Open to host 30 domestic and international events in 2018
国内英语资讯:Xi Jinping awards merit citations
国际英语资讯:News Analysis: Yemens Houthis mobilize more fighters in Hodeidah, unable to abort ongoing
国内英语资讯:China allocates money for flood relief in Sichuan, Gansu
秘鲁司法系统因腐败丑闻引发震荡
Reading Books 读书
国际英语资讯:U.S. Secretary of State Pompeo: Syrian refugees another Trump-Putin Helsinki Summit topic
红枣居然成了抗癌的超级食物?快来看看是怎么回事
体坛英语资讯:Five things that shook the World Cup
体坛英语资讯:Uruguayan president thanks national team for World Cup show
国内英语资讯:China never steals other countries technology through military-civilian integration: FM sp
国际英语资讯:British PM says up to EU to respond to Irish border question
体坛英语资讯:Heroes a plenty in Samara as England qualify for the World Cup semifinals for the first time
总统权限问题将是大法官确认听证会关键
国内英语资讯:Chinese president arrives in Abu Dhabi for state visit to UAE
五角大楼称阅兵式预算为1200万美元
国内英语资讯:China, UAE agree to lift ties to comprehensive strategic partnership
哈萨克斯坦花样滑冰奥运奖牌获得主被刺死
身边的小社会潜规则
My Dream 我的梦
国内英语资讯:WTO review of Chinas trade policies successful: MOC official
国内英语资讯:U.S. must be responsible in forming global governance policy: FM
体坛英语资讯:Comment: No room for egos as Southgates Band of Brothers marches on
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |