When talking about French literature, Guy de Maupassant (1850-1893) is often the first name that comes to mind for Chinese readers.
The master of short story-telling was brought in Normandy(诺曼底) in northwest France. In 1869, he went to study law in Pairs but one year later, aged 20, he volunteered to serve in the army during the Franco-Prussian War(普法战争).
Returning to Pairs in 1871,Maupassant worked as a civil servant for eight years. His rich experience offered good subject matter for his writing. And he learned a lot through spending time with other French literary masters such as Gustave Flaubert. By 1880, Maupassant had established himself in the literary world with his first short story, Ball of Fat.
Over the course of his life, he wrote 300 short stories and six novels, using sad tales of Norman peasant life, the Franco-Prussian War and the fashionable life of Pairs as his subject matter.
He presents his characters in a simple and objective way, describing them as unhappy victims(牺牲品) of their greed(贪婪), desire or vanity(虚荣).
During his final years of life, Maupassant suffered from mental illness. He died in 1893 at the age of 43.
13. Which of the following works made Maupassant establish himself in the literary world_______?
A. Pierre and Jean B. Ball of Pat C. The heritage D. The Necklace
14. which of the following did Maupassant use as his subject matter?
A. sad tales of Norman peasant life
B. the Franco-Prussian War
C. the fashionable life of Pairs
D. all of the above
15. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. Maupassant died of canner at the age of 43.
B. Maupassant s works based on the happy tales of Norman peasant life.
C. Maupassant presents his characters in a simple and subjective way.
D. Maupassant wrote 300 short stories and six novels in his life.
16. Choose the right answer according to the time order.
A. served in the army during the Franco-Prussian War
B. went to study law in Pairs
C. worked as a civil servant
D. Returned to Pairs
E. established himself in the literary world
A. a-b-c-d-e B. b-d-e-c-a C. b-a-d- c -e D. b-a-e-d-c
答案与详解:
13. B 事实细节题。根据第3段末句 Maupassant had established himself in the literary world with his first short story, Ball of Fat 可知答案。
14. D 推理判断题。根据倒数第3段 using sad tales of Norman peasant life, the Franco-Prussian War and the fashionable life of Pairs as his subject matter 可知答案。
15. D 推理判断题。根据文章最后一段 During his final years of life, Maupassant suffered from mental illness. He died in 1893 at the age of 43 排除 A;根据倒数第3段中的 using sad tales of Norman peasant life 排除 B;He presents his characters in a simple and objective way 排除 C;故答案为 D。
16. C 推理判断题。第2段中的 he went to study law in Pairs 可知 b 在1869;根据本段中的one year later, aged 20, he volunteered to serve in the army during the Franco-Prussian War 可知 a 在1870;根据第3段首句 Returning to Pairs in 1871, Maupassant worked as a civil servant for eight years 可知 c 在 1871 且 c 在 d 后;根据第3段末句 By 1880, Maupassant had established himself in the literary world 可知 e 在 1880。按时间顺序可知答案为 C。
UK paper claims to have Assad's e-mails
Afghan killings suspect: Recent life was struggle
Putin's foreign policies likely to tilt toward Asia
Leaders, lawmakers discuss work report
Foreign ambassadors note strength of China's growth
Aircraft carrier to begin service this year
Chavez 'stable' following surgery
James Murdoch: 'I could have asked more questions'
More Chinese get into swing of golf
Investment access set to widen
US, Philippines to hold joint military exercises
Computer gaming 'harming' children's eyesight
Anti-austerity protests fall flat in much of Europe
Online group buying to be regulated
Cuisine lexicon offers tasty food for thought
Countries sign pact to address water issues
Storms wreak havoc in Midwest US, killing at least 12
More farmers for next NPC
Monks' radical moves in Tibet opposed
Synthetic drugs pose new challenge
Despite ban, smoking is rampant in Internet bars
Guangdong govt vows to improve organization at grassroots level
Foodies drive gourmet market boom in S. Africa
Nixon's visit 'changed so many things'
Self-immolation acts condemned by deputies
Bookstores fight back with novel business ideas
Expats fuel demand for domestic helpers
New media a powerful tool, says poll
Iran denies nuke activity at military site
Concerns over radiation remain
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |