Is there anything more important than health? I dont think so. Health is the greatest wealth (财富), wise people say. You cant be good at your studies or work well when you are ill.
If you have a headache, toothache, backache, earache or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, if you run a high temperature and have a bad cold, or if you suffer from high or low blood pressure (血压), I think you should go to the doctor.
The doctor will examine your throat, feel your pulse, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, test your eyes, check your teeth or have your chest X-rayed.
After that, he will advise some treatment, or some medicine. The only thing you have to do is to follow his advice.
Speaking about doctors advice, I cant help telling you a funny story.
An old gentleman came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his disease.
He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest. He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks. In other words, the doctor advised him to follow the rule: Eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is. The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldnt smoke more than one cigarette a day.
A month later the gentleman came into the doctors office. He looked much more cheerful and much happier. He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.
But you know, doctor, the man went on saying, its not easy to begin smoking at my age.
1.The writer thinks that .
A. health is more important than wealth B. work is as important as studies
C. medicine is more important than pleasure D. nothing is more important than money
2.The doctor usually tells his patient what to do .
A. without examining the patient B. after he has examined the patient
C. if the patient doesnt take medicine D. unless the patient feels pain
3.The underlined part means .
A. he was feeling better than ever B. he wasnt a healthy man
C. he was feeling worse than before D. he will be well again
4.From the last sentence of the passage, we learn the man before the doctor told him not to smoke more than one cigarette a day.
A. was a heavy smoker B. didnt smoke so much
C. didnt smoke D. began to learn to smoke
5.Which of the following is NOT TRUE?
A. The doctor usually tests his/her blood pressure when a person is ill.
B. The man told the doctor he couldnt remember things.
C. The man thanked the doctor.
D. The man didnt follow the doctors advice
【答案与解析】
短文作者从健康是最大的财富这句话谈起。没有一个好的身体,学习和工作就没有保证。如果你感到不舒服时,就应当去看医生,医生会仔细给你做检查,然后就建议你吃点药。作者在短文最后还讲了一个医生给病人建议时发生的一个幽默故事。
1.A 文章首句即点明主旨,意即健康比财富更重要。
2.B After that, he will advise some treatment, or some medicine.是该题答案的出处。
3.A 短文倒数第二段是本小题答案的出处。
4.C 由文章最末一句可知这位绅士是说象我这样年龄的人开始学吸烟真是不容易,由 The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldnt smoke more than one cigarette a day.可联想到医生误认为他抽烟过多,而建议他每天抽烟不超过一支。答案不攻自破。
5.D 根据上一个小题及这位绅士第二次来看大夫的精神状态,可知他听从了医生的建议。
2016年中考英语词组辨析:as/ because/ for/ since
2016年中考英语词组辨析:ask / inquire/ question
2016年中考英语词组辨析:beat/ win/ defeat
2016年中考英语词组辨析:by/ at/ the end of ; in/to/ on the end
2016年中考英语词组辨析:below/ under/ beneath
2016年中考英语词组辨析:animal/ beast
2016年中考英语词组辨析:beach/ bank/ coast/ shore
2016年中考英语词组辨析:be worth+n/ be worth doing sth
2016年中考英语词组辨析:be amazed at (by) / be amazed to do sth
2016年中考英语词组辨析:be angry/ get angry
2016年中考英语词组辨析:alike/like
2016年中考英语词组辨析:calm/ quiet
2016年中考英语词组辨析:besides/ but/ except/ beside/ except for
2016年中考英语词组辨析:at last/ finally/ in the end
2016年中考英语词组辨析:beat/ hit/ strike/ knock
2016年中考英语词组辨析:at/ in
2016年中考英语词组辨析:because/ because of
2016年中考英语词组辨析:at Christmas/ on Christmas
2016年中考英语词组辨析:both/ each
2016年中考英语词组辨析:article/ essay/ composition
2016年中考英语词组辨析:both/ either / neither
2016年中考英语词组辨析:be sure/ make sure
2016年中考英语词组辨析:big/ large/ great/ huge
2016年中考英语词组辨析:as well as/ as well
2016年中考英语词组辨析:call on/ visit/ go to see/ drop in
2016年中考英语词组辨析:almost/ nearly
2016年中考英语词组辨析:base on/ be based on
2016年中考英语词组辨析:begin/ start
2016年中考英语词组辨析:be used for/ be used as/ be used by
2016年中考英语词组辨析:as soon as/ hardly…when/ no sooner…than
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |