Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying (摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm.
A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.
I was eating with my wife and children, he said, When we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him, safe but very frightened.
Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.
There was no time to take anything, she said, A few minutes later, the roof came down.
Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes and shelter.
1.How many homes altogether (总共) were damaged in the storm?
A. Fourteen B. Twenty-one C. Twenty-nine D. Thirty-six
2.Where was Mr. Tan when the storm first began?
A. He was in bed. B. He was inside the house.
C. He was outside the house. D. He was on the roof.
3.Mrs. Woo and her family didnt get hurt because _________.
A.her husband knew there would be a storm
B.they were all outside the house when the storm became worse
C.she felt the house was moving
D.the welfare department helped her
4.The underlined word shelter in this passage means ______.
A. something to eat B. something to wear
C. somewhere to study D. somewhere to stay
5.Which of he following may be the best title for this passage?
A. A Terrible Storm B. A Lucky Woman
C. Good Soldiers D. Clever People
【答案与解析】
短文大意是:一场暴风雨席卷了两个村庄。它不仅摧毁了房屋,也是造成了人员伤亡,还有二百多人无家可归。短文还写到了目击者回忆当时暴风雨到来时的情景。
1.D 根据第一段出现的三个数字14,7,15即可知D为正确答案。
2.B 根据I was eating with my wife and children.可排除A和D,由下文可知C也不合题意。
3.C 答案即在即在she felt that her house was moving.中。
4.D 考虑全文意思及最末一段,可知暴风雨过后,房屋倒塌,人员伤亡。人们不仅需要食品、衣物,还需要住的地方。
5.A 这篇阅读材料主要描述了暴风雨袭击的过程。显然选项A是本文的主旨。
Music课件4
Cultural relics课件4
2016届高考英语阅读理解考点专题复习检测7
Music课件1
Healthy Diet课件4
Nelson Mandela—a modern hero课件3
Sporting events课件8
Who Is Thirsty教案
Music课件2
Cultural relics课件5
2016届高考英语阅读理解考点专题复习检测6
2016届高考英语阅读理解考点专题复习检测5
Healthy Diet课件3
Wildlife protection课件1
2016届高考英语阅读理解考点专题复习检测3
Computers课件5
The Olympic Games课件2
Sporting events课件7
It’s too expensive教案
Friendship课件
Travel journal课件
Computers课件4
Healthy Diet课件1
Sporting events课件9
2016届高考英语阅读理解考点专题复习检测4
2016届高考英语阅读理解考点专题复习检测8
Wildlife protection课件4
Writing the Adress教案
Cultural relics课件1
Computers课件3
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |