Marco Polo was born in Venice in 1254. He was the most famous westerner to visit Asia during the middle Ages. He wrote a book about his travels. In his book he wrote all the things he saw and heard. Many people read the book but few believed what Marco Polo said. He spoke of strange people and places that nobody knew about at that time.
As a young man, Marco Polo decided to travel together with his father. It took them more than three years to travel to China. He became the Chinese emperors friend. He learned the Chinese language when he traveled around and talked to many people. Before he reached the age of thirty he was made a Chinese official.
After nearly seventeen years in the east, Marco and his father prepared to return home. When they finally arrived in Venice, their family and friends were surprised to see them again. They had been away for almost 25years.
1. What made Marco Polo famous during the middle Ages?
A. His travel to America. B. His travel in the west. C. His travel in Asia. D. His visit to Venice.
2. What did Marco Polo write about in his book?
A. How he traveled to China with his father. B. Something too difficult for people to understand.
C. Some strange people and places D. Something that had been known to people for many years.
3. Marco Polo worked as a Chinese official in ________.
A. 1254 B. 1284 C. 1271 D. 1279
4. Which of the following is the right order during Marcos travel?
a. traveled with his father b. was made a Chinese official
c. wrote a book about his travel d. became Chinese emperors friend
e. returned to Venice
A. c-a-d-b-e B. c-a-b-d-e C. a-b-d-e-c D. a-d-b-e-c
【答案与解析】
本文是关于马可波罗的小故事。中世纪,马可波罗跟随父亲来到中国。他在中国生活了十多年,为中西文化交流做出了很大贡献。
1.C 文首的这句Marco Polo was born in Venice in 1254. He was the most famous westerner to visit Asia during the Middle Ages.即是答案的出处。
2.C 本题属表层理解题。答案就在短文开头一段的最后一句话中。
3.B 根据Before he reached the age of thirty he was made a Chinese official.这句话及文首的1254年即可推算出他被任命为中国古代官员时的年代。
4.A 本文的时间线索非常清晰。首先根据最末一段的When they finally arrived in Venice,可排除C和D,然后由第二段所述的情况即可轻易将干扰项B筛选掉。
国际英语资讯:Israeli fighter jets strike six Hamas military targets in Gaza
国内英语资讯:China reiterates non-first-use principle of nuclear weapon
体坛英语资讯:Peiffer of Germany wins mens biathlon 10km sprint at PyeongChang Olympics
国际英语资讯:40 Palestinians wounded in clashes with Israeli soldiers in Gaza, West Bank
国际英语资讯:Morocco, Portugal discuss means to deepen parliamentary cooperation
体坛英语资讯:Dahlmeier crowned in womens biathlon sprint, Kuzmina falters at PyeongChang Winter Olympic
国际英语资讯:Iran, India sign major agreements to expand economic ties
国内英语资讯:China strengthens food safety examinations in Spring Festival holiday
体坛英语资讯:Unified Korean team suffers second loss, Switzerland tops Group B at womens ice hockey in
过年千万别送这10种礼物
国际英语资讯:Sri Lankan PM vows to continue unity govt despite defeat at local govt elections
中国过年吃的吉利食物 你知道都有什么寓意吗?
国际英语资讯:Spotlight: Syria turns to be focus of military tussles by major powers
平昌冬奥会:美食色彩音量刺激诠释“激情同在”
国内英语资讯:Chinese leaders extend Spring Festival greetings
体坛英语资讯:Bosnian qualifier wins ATP title in Sofia
国际英语资讯:News Analysis: Expect photo-ops, not final bilateral trade agreement, from Trudeaus visit
体坛英语资讯:Brazil World Cup winner Lucio ready to play on into 40s
初一到十五 春节习俗知多少
体坛英语资讯:Listen to whisper of ice
国际英语资讯:13 Russians, 3 Russian entities indicted for interfering with U.S. elections
国内英语资讯:China sees more tourists, higher revenue during holiday
国际英语资讯:Juncker urges to simplify EU defense, security policy decision-making process
体坛英语资讯:China loses to Norway in tiebreaker in PyeongChang Games curling mixed doubles
美文赏析:静静地活,不埋怨也不嘲笑
国内英语资讯:Xi congratulates Ramaphosa on election, calls for closer China-S. Africa ties
国内英语资讯:Economic Watch: 40 years on, the rising power of Chinese consumers
国内英语资讯:China to make upcoming SCO summit success through joint efforts: FM
体坛英语资讯:Fourcade of France wins mens biathlon 12.5 km pursuit at PyeongChang Olympics
国内英语资讯:U.S. Alaska state seeks more collaboration with China
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |