在雅思班,我惊喜的发现我教了十年雅思,居然碰到了难得一见的9分文章,我给了几位前任的IELTS Examiner打了分数,都给出了9分。我们来欣赏一下:
范文:
Globalization is a declarationof war upon all other cultures. And in culture wars, there is no exemption of civilians, there are no innocent bystanders. Why should it be expected that ancient and rooted civilizations are going to accept this peripheralisationwithout a struggle? The answer to that is that globalization carries an implicit promise that it will relieve poverty and offer securityperhaps the most ancient of human dreams. Because of the power of global capitalism to create wealth, it is assumed that this priority must sweep aside all other human preoccupations, including all existing institutions, interpretations and searches for meaning in the world.
It is disingenuous to assume that economy, society and culture operate in separate spheres. This suggests that, one, exposed to the globalizing imperative, no aspect of social life, customary practice, traditionalbehaviour will remain the same.
There have been, broadly, two principal responses in the world, which we may call the fatalistic and the resistant. It is significant that among the most fatalistic have been the leaders of G-7, Ex-President Clinton said globalization is a fact not a policy choice Tony Blair said it is inevitable and irreversible. It may be considered paradoxical that the leaders of the most dynamic and expanding economies in the world offer such a passive, unchallenging view of what are, after all, human-made arrangements. These are among the richest and most proactive regimes, which can wage endless war on the great abstraction, that is terror, topple regimes and lay down one WTO law for the poor and another for themselves. Is their helplessness in the presence of these mighty economic and cultural powers?
There are two aspects to resistance. One is the reassertion of local identitieseven if local actually means spread over very large parts of the world. The reclaiming of the local is often focused in the field of culturemusic, songs and dance. This suggests an attempt to guaranteeit from the effects of economic integration; a kind of cordon sanitaria set up around a dwindling culture. Some people believe it is possible to get the best of both worldthey accept the economic advantages of globalization and seek to maintain something of great valuelanguage, tradition and custom. This is the relatively response. The other has become only too familiar: the violent reaction, the hatred of both economic and cultural globalization which may not merely perceive, but feel in the very core of their cognition, as an inseparable violation of identity. The resentment of many Muslims toward the U.S and Israel, the defensiveposturing of Vindu fundamentalism, opposed both to Islam and Christianity, are the most vivid dramatizationsof this.
2012年6月英语六级考试仔细阅读答案大家版
英语六级仔细阅读答案及解析
2013年6月大学英语六级考试阅读练习题4
2013年英语六级阅读备考练习题及答案4
2013年英语六级阅读备考练习题及答案8
英语六级仔细阅读突破策略
2012年6月英语六级快速阅读答案解析
2012年6月英语六级考试快速阅读答案文都版
2013年6月大学英语六级考试阅读练习题9
2013年6月大学英语六级考试阅读练习题6
快速阅读解题策略
英语六级考试阅读出差旅行
2013年六级阅读孤独会对你的健康不利的原因
六级快速阅读真题原文
2012年英语六级阅读主旨题答题技巧及实战6
英语六级仔细阅读答案网友版
六级快速阅读要hold住速定位法
12月英语六级考试临门一脚做题窍门提高命中率
四六级阅读研究显示快乐的人比一般人长寿百分之三十五
2011年6月英语六级考试冲刺练习阅读篇110
2012年6月英语六级考试仔细阅读答案文都版
英语六级考试冲刺练习阅读篇105
英语六级考试冲刺练习阅读篇115
2013年六级阅读练习读起来费劲记起来就容易
2013年英语六级外刊阅读练习高耸的美丽
2013年6月大学英语六级考试阅读练习题2
2012年6月大学英语六级仔细阅读解析
2012年12月英语六级快速阅读答案
四六级阅读美国学校将网络安全与礼仪列入课程
2013年6月大学英语六级考试阅读练习题10
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |