语言朋友(100) Don't look at the sky.Don't look for old weather reports.Looking at the tree rings is more important.Correct weather reports date back only one century, but some trees can provide an exact record of weather even further back.
It is natural that a tree would grow best in a climate with plenty of sunlight and rainfall.It is also expected that little sunlight or rainfall would reduce the growth of a tree.The change from a favorable to an unfavorable climate can be found out by the reading pattern of rings in a tree trunk.To find out the weather of ten years ago, you can count the rings of a tree trunk from the outside to the inside.If the tenth ring is far from the other rings, then it is certain that plenty of sunny and rainy weather occurred.If the rings are close together, then the climate was bad for the tree.
Studying trees is important not only for the history of weather,but also for the history of man.In an area of New Mexico you can find only sand-no trees or people.Howevere up his mind that the people had to leave because they had cut down all the trees.Trees were necessary to make fires and buildings.So, after the people destroyed the trees, they had to move.
In this example studying tree rings uncovered an exciting fact about the history of man.
解题导语:研究树的年轮不但对研究气候史有重要作用还有助于研究人类历史。________.e left
C.from the inside to the outside
D.from the outside to the inside
解析:细节理解题。根据第二段“To find out the weather of ten years ago, 可知选D。答案:DIf the ring was far from the others, we can conclude that the weather of that year was ________.解析:细节理解题。根据第二段“If the tenth ring is far from the other rings,
is certain that plenty of sunny and rainy weather occurred.”可知选favorable它既能说明阳光充足又能说明雨量充足故选B。答案:B________.B.where the people had to go
C.why the people had to leave
D.how the people left
解析:细节理解题。根据倒数第二段可知那里的人们把树都给砍了以至于他们不得不迁移故选C。答案:C because ________.解析:细节理解题。根据倒数第二段“Trees were necessary to make fires and buildings.”可知选B。答案:B________.gs and the history of man
C.that studying trees is important for the history of man
D.the history of man is important for the history of trees
解析:细节理解题。第三段“Studying trees is important...but also for the history of man”下面两段即用New Mexico的例子加以证明说明研究树对于研究人类的发展史很重要故选C。答案:C假如你校要主办一次英语演讲比赛。请你用英语写一篇演讲稿要点如下:你对朋友的理解。尊重并信任朋友。常与朋友聊天。注意:1.词数120左右。可以适当增加细节以使行文连贯。______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【参考范文】 All of us have friends.My topic is how to get along well with friends.
As for this topic, I have three tips.To start with, friends play an important role in our life.We can share our happiness and sorrow with our friends.Without friends, we would have no sense of safety.Next, respect and trust our friends.Never offend them on purpose.If misunderstandings arose, we would try to remove them.Finally, it's necessary to chat with friends often.By doing so, not only do we get useful information but also we strengthen our friendship.
OK! What is above mentioned is my answer to the question how we should get along well with friends.That's all.Thank you!
构词法核心—雅思阅读必备(上)
突破雅思阅读:从阅读到“悦”读
雅思考试阅读中符号的妙用
雅思考试:阅读题型需关注
雅思8分心得:阅读制胜法宝—“找”
雅思阅读考试:笔是最得力的工具
IELTS Reading Question Types: Summary
构词法核心—雅思阅读必备(下)
雅思阅读:Heading 做题方法浅析
语言递归性与雅思阅读答题技能探析
雅思三季度学术类阅读总结及冲刺备考
浅谈雅思阅读中段落标题配对题答题诀窍
9月31日阅读真题背景知识大揭秘--鲣鸟
雅思阅读是非无判断题技巧系列讲解
雅思阅读:概述题呈现的新趋势
如何在平时提高雅思英语阅读能力(上)
雅思阅读判断题的一种解题思路
IELTS Reading Question Types: Summary (Part 1)
雅思阅读;文章结构之然科学类
喷饭的雅思作文经典笑话
有关Heading题的做题方法
雅思阅读:教师生涯
解决雅思heading题的好帮手—skimming
如何突破雅思阅读高分“瓶颈”
雅思听力考试中的信息表填空
剑5部分试题答疑
雅思阅读:选择类题型解题技巧
IELTS Reading Question Types:Summary
雅思阅读:配对题出题特点及应试技巧
14招搞定雅思阅读7分
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |