倒数第18天(5月19日)
(2017·陕西卷)About 30 years ago,I left Cuba for the United States with my son.After getting settled finally in Brunswick,New Jersey,I enrolled(注册) my son in kindergarten.Several weeks later,my son's teacher asked me to meet him at his office.
In the teacher's office,an exchange of greetings was followed by his questions:“Is your son mentally retarded(弱智的)?Does he suffer from any kind of mental disability?”
Was he talking about my wonderful Scola?No,no,it can't be.What a helpless,lonely moment! I told him that Scola was a quiet,sweet little boy,instead.I asked him why he was asking me all these questions.
My son could not follow the teacher's directions,he told me,and thus,Scola was disrupting the class.Didn't he know my son did not speak English yet?
He was angry,“Why hasn't your son been taught to speak English?Don't you speak English at home?”
No,I didn't speak English at home,I replied.I was sure my son would learn English in a couple of months,and I didn't want him to forget his native language.Well,wrong answer! What kind of person would not speak in English to her son at home and at all times?“Are you one of those people who come to this country to save dollars and send them back to their country,never wanting to be a part of this society?”
Needless to say,I tried to tell him I was not one of “those people”.Then he told me the meeting was over,and I left.
As I had expected,my son learned to speak English fluently before the school year was over.He went on to graduate from college and got a job,earning close to six figures.He travels widely and leads a well-adjusted,contented life.And he has benefited from being bilingual(双语的).
Speaking more than one language allows people to communicate with others;it teaches people about other cultures and other places—something very basic and obviously lacking in the “educator” I met in New Jersey.
1.The teacher asked the author to his office ________.
A.to discuss Scola's in-class performance
B.to get Scola enrolled in kindergarten
C.to find a language partner for Scola
D.to work out a study plan for Scola
解析 推理判断题。由文章第二段可知老师叫作者去是讨论孩子在班级表现的问题。
答案 A
2.What does the underlined word “disrupting” in Paragraph 4 probably mean?
A.Breaking.
B.Following.
C.Attending.
D.Disturbing.
解析 词义猜测题。由第四段大意可知,“我”的儿子不听老师的命令,thus(因此),Scola是在扰乱(disrupting)课堂,即disturbing。break打碎;follow the class听懂课堂内容;attend the class上课。
答案 D
3.The author's attitude towards being bilingual may best be described as ________.
A.critical
B.casual
C.positive
D.passive
解析 作者态度题。从文章最后一段可知作者的态度。critical批评的;casual漫不经心的;positive积极的,肯定的;passive被动的,消极的。
答案 C
4.This text is likely to be selected from a book of ________.
A.medicine
B.education
C.geography
D.history
解析 文章出处题。文章最后一段点明主题。作者想通过自己的经历告诉读者:多学一门语言是有好处的,每个教育者都应该意识到这一点。
答案 B
GRE阅读中的难句分析技巧
最新GRE阅读练习题参考
GRE阅读词汇如何活学活用
GRE阅读中哪些是必读的
GRE阅读逻辑推理题思路
GRE真题阅读难句解析(1)
GRE阅读文章选自哪里
教你快速找准GRE阅读要点
GRE阅读临场技巧训练
GRE阅读各个类型难句分析
GRE阅读难句解析范例
做标记寻找GRE阅读关键词
GRE阅读备考的若干事项
巧用排除法解GRE阅读题
GRE阅读:练就速读技巧
GRE阅读:碰上长难句了怎么办
如何巧妙处理GRE阅读词汇
并列平行结构备考GRE阅读
GRE阅读理解习题范例
GRE阅读有几层“境界"
GRE真题阅读难句解析(2)
如何面对GRE学术类文章
GRE阅读难句语法结构详解
教你理解GRE阅读中的倒装用法
考生分享GRE阅读36套经验
GRE阅读答题慢原因详解
GRE阅读长难句摘录
如何合理分配GRE阅读时间
如何高效备考GRE阅读理解题
GRE阅读难点:抽象词组解析
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |