Unit 3 Life in the future
A级:基础巩固
Ⅰ.单词拼写
1.If you p the red button,the alarm will ring out.
答案:press
2. (早先的)working experience is helpful in job seeking.
答案:Previous
3.Tourists can make an all-Europe tour in traditional (四轮马车)enjoying historical attractions.
答案:carriages
4.First (印象)are the most important when you are in an interview.
答案:impressions
5.We should hold an (乐观) attitude towards life.
答案:optimistic
6.The train f by at a high speed.
答案:flashed
7.Not very popular in music field,she s to stage performance two years ago.
答案:switched
8.Mr.Jones suffered from a (时常发生的)headache and had to go to see the doctor.
答案:constant
9.There are several touring (代理)in the city,you can ask any one of them for help.
答案:representatives
10.Jane is not fit for the sales promotion,for she l skills in persuading.
答案:lacks
Ⅱ.句型转换
1.It is considered difficult for us to carry out this plan.
→We consider this plan difficult .
答案:to carry out
2.Can you remember the time when we worked on the farm?
→Can you remember the time we worked on the farm?
答案:during/in which
3.It seemed for two hours that we waited for the match to begin.
→We waited for the match to begin for two hours.
答案:what seemed
4.We had to give up the project for we lacked in money.
→We had to give up the project money.
答案:for lack of
5.The train ran faster and faster until we lost sight of it.
→The train ran faster and faster until .
答案:out of sight
B级:能力提升
Ⅲ.阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Anunlikelybestfriend
Once again,I was in a new school.So was a girl in my class named Paris.That’s where the similarities ended.
I was tall and she was small.I was one of the oldest in the class while she was the youngest.I was awkward(笨拙的)and shy.She wasn’t.I couldn’t stand her,considering her my enemy.But she wanted to be friends.
One day,she invited me over and I said yes—I was too shocked to say no.Actually no one had invited me over to play before.But this girl,who wore the latest fashions,wanted to see me.
She lived on the fourth floor in a two-room place with her mother,her stepfather,her two brothers and her sister.When we got to the room she shared with her sister,she took out a big case of Barbies—which was my next surprise.I would have thought she’d outgrown(长大而放弃)them.I had never played with them.But we sat on the floor of a walk-in cupboard laughing as we made up crazy stories about the Barbies.That’s when we found out that we both wanted to be writers when we were older.We both had wild imaginations.
We had a great day that afternoon.Our jaws(下巴)ached from smiling so much.She showed me her outfits(外套),which had mostly come from a designer clothing store(时装设计店)down the block.The woman who owned it used her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.
Paris had the whole neighborhood attracted.The bookstore owners lent her fashion magazines,the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free pieces.Soon I was included in her magic world.We slept over at each other’s houses,spent every free moment together.My dark hair grew out and I learned to love being tall.
Paris,my first real friend since childhood,helped me get through the tough teenage years and taught me an amazing and very surprising thing about making friends:your “worst enemy” can turn out to be your best friend.
By Dakota Lane
1.The writer and Paris were similar in that .
A.they were both new students
B.both of them were friendly
C.both of them were tall
D.they were both the youngest in class
解析:细节理解题。从第一句话“Onceagain,Iwasinanewschool.SowasagirlinmyclassnamedParis.”看出两人都是新生。从第二段看出B、C、D项都是错误选项。
答案:A
2.In the article the writer describes Paris as a girl who was .
A.awkward and shy B.fashionable and proud
C.quiet and lonely D.friendly and lovely
解析:推理判断题。从第二段两人的对比中可以看出,帕丽斯跟作者“awkwardandshy”不同,她既友善又可爱。
答案:D
3.What did the writer learn from Paris?
A.How to make best use of your neighborhood.
B.How to dress and look fashionable.
C.How to become a good writer.
D.How to make friends.
解析:细节理解题。从最后一段“...taughtmeanamazingandverysurprisingthingaboutmakingfriends”看出,作者从帕丽斯那里学到了如何跟人交朋友。
答案:D
4.From the article,we can see that through her friendship with Paris,the writer .
A.found she and Paris had more similarities than differences
B.was able to fit in at her new school with Paris’ help
C.was not so awkward or shy as before
D.learned more about fashion herself
解析:推理判断题。从倒数第二段“MydarkhairgrewoutandIlearnedtolovebeingtall.”看出作者和帕丽斯的友谊对她帮助很大。
答案:C
B
(2017课标全国卷Ⅱ)
One of the latest trends(趋势) in American childcare is Chinese au pairs.Au Pair in Stamford,Conn.,for example,has got increasing numbers of requests for Chinese au pairs from zero to around 4,000 since 2004.And that’s true all across the country.
“I thought it would be very useful for him to learn Chinese at an early age,”Joseph Stocke,the managing director of a company,says of his 2-year-old son.“I would at least like to give him the chance to use the language in the future.”After only six months of being cared for by a 25-year-old woman from China,the boy can already understand basic Chinese daily expressions,his dad says.
Li Drake,a Chinese native raising two children in Minnesota with an American husband,had another reason for looking for an au pair from China:She didn’t want her children to miss out on their roots.“Because I am Chinese,my husband and I wanted the children to keep exposed to(接触) the language and culture,”she says.
“Staying with a native speaker is better for children than simply sitting in a classroom,”says Suzanne Flynn,a professor in language education of children.“But parents must understand that just one year with an au pair is unlikely to produce wonders.Complete mastery demands continued learning until the age of 10 or 12.”
The popularity of au pairs from China has been strengthened by the increasing numbers of American parents who want their children to learn Chinese.It is expected that American demand for au pairs will continue to rise in the next few years.
5.What does the term “au pair” in the text mean?
A.A mother raising her children on her own.
B.A child learning a foreign language at home.
C.A professor in language education of children.
D.A young foreign woman taking care of children.
解析:推理判断题。由第一段第一句中的childcare可推知,aupair的含义是“保姆”,故选D项。
答案:D
6.Li Drake has her children study Chinese because she wants them .
A.to live in China some day
B.to speak the language at home
C.to catch up with other children
D.to learn about the Chinese culture
解析:细节理解题。由第三段最后一句中的“...Iwantedthechildrentokeepexposedto(接触)thelanguageandculture...”可知,她让孩子学习汉语的目的是让孩子接触汉语这门语言并了解中华文化,故选D项。
答案:D
7.What can we infer from the text?
A.Learning Chinese is becoming popular in America.
B.Educated women do better in looking after children.
C.Chinese au pairs need to improve their English skills.
D.Children can learn a foreign language well in six months.
解析:推理判断题。由最后一段可推知,中国保姆在美国家庭需求量的增大,表明了汉语在美国越来越受到青睐。
答案:A
长难句解析
1.Li Drake,a Chinese native raising two children in Minnesota with an American husband,had another reason for looking for an au pair from China.
【翻译】 嫁给美国人的在明尼苏达抚养两个孩子的中国人Li Drake,有另外一个理由来寻找一个中国保姆。
【分析】 本节中的raisingtwochildreninMinnesotawithanAmericanhusband是现在分词作定语来修饰前面的aChinesenative。因为两者之间构成主动关系,所以使用现在分词作定语。
2.ItisexpectedthatAmericandemandforaupairswillcontinuetoriseinthenextfewyears.
【翻译】 人们预料美国人对于中国保姆的要求在接下来的几年里会继续增加。
【分析】 本句中的it是形式主语,真正的主语是后面的that引导的主语从句thatAmericandemandforaupairswillcontinuetoriseinthenextfewyears,句中的动词expect表示“预料”。
Ⅳ.书面表达
请同学们根据下面的漫画和提示,大胆想象,写一篇100词左右的创想型短文。
英国广播公司(BBC)近日制作完成了一部耗资500万英镑摄制的新系列片,名叫“未来充满野性”。这部系列片展望了数十亿年后的地球,根据片中的描述,那时人类已经灭绝,在地球上到处横行的是大象大小的章鱼和绵羊大小的老鼠。
生词:octopus章鱼
参考范文:
We are now enjoying what the science and technology have brought us,and leading an easy and enjoyable life,which our ancient ancestors never dreamed of.But what will become of our future society?Can we imagine what the earth and space will be like in 1,000,000,000 years?Please look at the cartoon above.What a terrible sign it is!It is said that no human beings will exist on the earth any longer.Instead of us,terrifying-looking octopuses,the size of elephants,will walk and live on the earth along with sheep-sized mice.They are the master of the world.In the sky,flying freely are not our familiar birds but fish with wings.Can the future really be like this?It’s hard to imagine such a horrible scene.
2019-2020河北平泉七沟中学七年级下英语第一次月考试卷
2020届湖北武汉新洲二中高一物理下学期月考试题
2019-2020河北邯郸市丛台区育华中学八年级第二次段测试英语试题
2020届苏州市吴江区汾湖中学高一物理下学期线上试题答案
2020届吉林长春东北师大附中高一物理下学期段考试题答案
2019-2020湖南郴州湘南中学八年级3月月考英语试题答案
2020届广州一一三中学高二英语下学期月考试题
2020届吉林省白山十中高二英语下学期3月线上测试试题
2019-2020山东广饶县李鹊初中年3月八下数学检测试题
2019-2020山西晋中人教版八年级下英语第五次联考试题答案
2019-2020湖南郴州湘南中学八年级3月月考英语试题
2020届云南省大姚县一中高一物理下学期月考试题答案
2019-2020人大附中初三下英语练习试题答案
2019-2020无锡市宜兴外国语学校九年级下第一次月考英语试题
2020届湖南长沙明德中学高二英语下学期月考试题
2019-2020河北邯郸二十五中七年级下阶段测试卷英语(一)
2020届云南省大姚县一中高一物理下学期月考试题
2019-2020山东广饶县李鹊初中年3月八下数学检测试题答案
2019-2020江苏泰兴市实验初级中学九年级3月英语试题答案
2019-2020江西南昌育华学校八年级下第一次月考英语试题答案
2020届浙江省湖州中学高一物理下学期测试试题
2019-2020湖北黄冈市外国语学校八年级3月月考英语试题答案
2020届江苏南通天星湖中学高二英语下学期在线考试题
2020届吉林省白山十中高二英语下学期3月线上测试试题答案
2019-2020四川南充市南充九中九年级下第一次月考英语试题
2019-2020浙江宁波市春晓中学九年级3月月考英语试题
2019-2020河北武邑中学八年级3月月考英语试题
2019-2020北秦皇岛青龙县九年级下模拟英语试题
2019-2020福建福州三牧中学九年级3月月考英语试题
2020届成都市石室中学高二英语下学期线上周练试题
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |