专题二 代词与数词
针对高考训练
一、单项填空
1.(2017江苏扬州中学高三4月阶段测试)Health experts believe that even a little exercise is far better than at all.
A.none B.little
C.everything D.anything
答案:A
解析:考查代词。句意:健康专家认为甚至一点点锻炼也比一点也没有好多了。none“没有”;little“几乎没有”;everything“一切”;anything“任何东西”。
2.(2017浙江舟山高三三模)The aging of the population has brought us into a very different society, in which no one says“act your age”any more.
A.the one B.what
C.one D.that
答案:C
解析:考查代词。句意:人口的老龄化使我们进入一个不同的社会,在这种社会里没有人在坚持举止一定要与年龄相称。one指代前面的a very different society。
3.Equipped with modern facilities,today’s libraries differ greatly from .
A.those of the past B.the past
C.which of the past D.these past
答案:A
解析:句意:由于配备了现代化设施,现在的图书馆和过去的图书馆相比有很大不同。该题考查所有格以及代词的替代。libraries为名词复数,故此用those来代替。
4.They have produced they did last year.
A.twice more grain as B.twice as much grain as
C.twice as many grain as D.as twice many grain as
答案:B
解析:考查倍数表达。正确的句型结构是:倍数+as+形容词或副词原级+as...。注意grain为不可数名词,因此用much修饰。
5.(2017山东枣庄期中模拟)—Are there any English dictionaries for us students in the library?
—There are only a few,if .
A.nothing B.no
C.any D.all
答案:C
解析:考查代词和省略。句意:“图书馆里有我们学生使用的英语词典吗?”“如果有的话也只有几本。”A、B两项不符合句意。all指所有,也不符合句意。if any“如果有的话”,故选C项。
6.What one person considers a wild flower may be a weed to .
A.other B.another
C.the other D.the others
答案:B
解析:句意:一个人所认为的野花对另外一个人来说可能是野草。两个人以上的人数中的“另一个人”要用another表示单数概念,others表示复数概念。
7.Who will see to that the children are taken good care of while I am away?
A.them B.me
C.you D.it
答案:D
解析:句意:我不在家时,谁会确保孩子们受到很好的照顾呢?see to it that ...是习惯句式,意为“确保……”。it是虚词,具体的内容是that从句表达的内容。
8.Scientists have discovered remarkable evidence showing how the body rebuilds while we sleep.
A.itself B.ourselves
C.it D.us
答案:A
解析:句意:科学家已发现了明显的证据,表明我们睡觉时身体是如何修缮自己的。此处要用反身代词itself作“rebuilds”的宾语,与主语the body指同一物。
9.The village is far away from her indeed.It’s walk.
A.a four hour B.a four hour’s
C.a four-hours D.a four hours’
答案:D
解析:冠词、数词、量词和名词连用有两种形式:一种是“a+数词+量词的名词所有格+名词”,如果数词大于“1”,量词要用复数形式,如:a four miles’ journey;另一种是“a+数词-量词+名词”,这时量词要用单数形式,如:a four-mile walk。
10.Mr.Smith me to buy several eggs for the dinner party.
A.asked;dozen B.suggested;dozens of
C.had;dozen D.persuaded;dozens
答案:A
解析:dozen前有具体数字或some,several等修饰时要用单数形式;have作使役动词时,应该用省略to的动词不定式作宾语补足语。
二、阅读理解
A
In the last couple of years,there has been a craze about time-traveling TV series in China.This year,it seems like the South Korean drama writers have fallen in a deep,never ending love with the time-travel trend.
Rooftop Prince
A prince from the Joseon era (18th century),Lee Gak is catapulted 300 years forward into the future in Seoul 2017 with his entourage(随从) when he tries to investigate the suspicious circumstances which surround the death of the woman he loves.In the present,he finds a young woman who looks exactly like his beloved crown princess.
Queen In-hyun’s Man
The drama,set during the Joseon era,features the hero Kim Boong-do as he tries to restore the exiled Queen In-hyun.It is in this time period he is given the time-traveling power that transports him to the future world where he makes friends with an actress playing the role of Queen In-hyun for a drama in her time.
Dr Jin
Jin Hyuk is a genius neurosurgeon.Through a mysterious power,Jin finds himself transported back in time 150 years.He begins treating people there,but the lack of equipment and medical knowledge of the period forces him to seek new ways to aid the sick.Through this challenging process,Jin eventually becomes a genuine doctor.
Operation Proposal
Kang Baek-ho realizes that he falls in love with his best friend,Ham Yi-seul,on the day of her wedding to another man.He travels back in time to various events of their lives hoping to change the outcome of their relationship.Will Kang be able to change the course of their future?
1Which of the following words can replace “catapulted” in Paragraph 2?
A.Captured. B.Transported.
C.Traveled. D.Deserted.
答案:B
解析:词义猜测题。由语境知,18世纪的王子Lee Gak一下子被送到了2017年的首尔。故B项符合题意。
2.What do the four TV series have in common?
A.They are all about love.
B.They all describe what happened in ancient times.
C.They are all based on true stories.
D.They all feature time-travel.
答案:D
解析:细节理解题。根据第一段“the time-travel trend”及对这几部电视剧的介绍可知D项正确。
3.If you are interested in prince and princess story,which will you turn into?
A.Rooftop Prince.
B.Queen In-hyun’s Man.
C.Dr Jin.
D.Operation Proposal.
答案:A
解析:细节理解题。根据Rooftop Prince的介绍中的关键信息“A prince from...”及“...he finds a young woman who looks exactly like his beloved crown princess”可知A项正确。
4.B
It’s such a happy-looking library,painted yellow,decorated with palm-tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof.About the size of a microwave oven,it’s pedestrian-friendly,too,waiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach Country Estates,along the northern boundary of Palm Beach Gardens.
It’s a library built with love.
A year ago,shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization,a Wisconsin-based nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available,she announced to her family of four,“That’s what we’re going to do for our spring break!”
Son Austin,now a 10th-grader,didn’t see the point of building a library that resembles a mailbox.But Janey insisted,and husband Peter unwillingly got to work.The 51-year-old owner of a ship supply company modified a small wooden house that he’d built years earlier for daughter Abbie’s toy horses,and made a door of glass.
After adding the library’s final touches(装点),the family hung a signboard on the front,instructing users to “take a book,return a book,”and making the Henriksen library,now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world,the only Little Free Library in Palm Beach County.
They stocked it with 20 or so books they’d already read,a mix of science fiction,reference titles,novels and kids’ favorites.“I told them,keep in mind that you might not see it again,”said Janey,a stay-at-home mom.
Since then,the collection keeps replenishing(补充) itself,thanks to ongoing donations from borrowers.The library now gets an average of five visits a day.
The project’s best payoff,says Peter,are the thank-you notes left behind.“We had no idea in the beginning that it would be so popular.”
【语篇导读】本文介绍了一个充满爱心的微波炉大小的图书室,受到了人们的欢迎。
4In what way is the library “pedestrian-friendly”?
A.It owns a yellow roof.
B.It stands near a sidewalk.
C.It protects book lovers from the sun.
D.It uses palm-tree stickers as decorations.
答案:B
解析:细节理解题。A项文中没提及;第一段中第一句说“roof”来给这个图书馆遮阳光,并没说给看书的人遮阳光故排除C项;D项不是pedestrian-friendly的表现;根据第一段第二句可知,它就在路边,等待着来往的人看书,故选B项。
5.Janey got the idea to build a library from .
A.a visit to Brain Williams
B.a spring break with her family
C.a book sent by one of her neighbors
D.a report on a Wisconsin-based organization
答案:D
解析:细节理解题。整个第三段告诉我们这个想法的起源,故选D项。
6.What can we infer about the signboard?
A.It was made by a user of the library.
B.It marked a final touch to the library.
C.It aimed at making the library last long.
D.It indicated the library was a family property.
答案:C
解析:推理判断题。由第五、七段可知,拿一本书,还一本书,本来里面只有20本左右的书,后来越来越多,可知,写出布告的目的就是发展它。故选C项。
7.The passage tells us that the users .
A.donate books to the library
B.get paid to collect books for the library
C.receive thank-you notes for using the library
D.visit the library over 5 times on average daily
答案:A
解析:细节理解题。根据第七段可知,A项正确;B项错误。根据最后一段可知,C项错误;根据第七段第二句可知,D项错误。故选A项。
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答17:办公技术
英语六级阅读长难句每日一句练习01
淘金高阶英语六级巅峰阅读 快速阅读01:美籍华人的历史
大学英语六级真题阅读:仔细阅读
英语六级阅读理解练习题(006):美国的经济体系
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答07:思维活动
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答11:认知与学习
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答09:娱乐
最新大学英语六级快速阅读精选:关于自己7个事实
名校名师精讲英语六级考试阅读题讲义(第42篇)
名校名师精讲英语六级考试阅读题讲义(第44篇)
英语六级阅读部分高频语法6
淘金高阶英语六级巅峰阅读 快速阅读07:美国橄榄球
英语六级阅读理解练习题(004):社会体制
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答14:认知与学习
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答04:娱乐
大学英语六级真题阅读:长篇阅读答案及解析
英语六级阅读部分高频语法2
淘金高阶英语六级巅峰阅读 篇章阅读01:社会生活
英语六级阅读理解练习题(009):购买权
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答10:教育
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答13:大学教育
淘金高阶英语六级巅峰阅读 篇章阅读06:社会文化
大学英语六级真题阅读:选词填空
最新大学英语六级快速阅读精选:我们为什么要阅读?
名校名师精讲英语六级考试阅读题讲义(第40篇)
淘金高阶英语六级巅峰阅读 短句问答05:政治与经济
名校名师精讲英语六级考试阅读题讲义(第45篇)
英语六级阅读长难句每日一句练习02
名校名师精讲英语六级考试阅读题讲义(第41篇)
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |