Ⅱ卷规范练(三)
(建议用时:35分钟)
Ⅰ.语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
(2015·石家庄二中一模)The “selfie” is used to describe the selftaken photo,often from a smartphone.Someone takes about 10 selfies each time he does,and he only ends up 1.____________ (post) one or two of those.He picks the one that he feels make him look the 2.____________ (good).In that picture,he gains confidence.For that moment,everything bad or terrible that has happened to him 3.____________ (remove),because that smile is what gives him the 4.____________ (determine) to love himself.
来源:ziyuanku.comI read 5.____________ poem recently and the young man said,“If I ask you 6.____________ you love,the answers will most likely roll off your tongue.You love to read.You love to write.You love your mom,your daughter,or your best friend.How long do you think you can go on and on before you say‘I love 7.____________ (I)’?”
That statement hit me like a ton of bricks.I’ve struggled with confidence all my life.I still do.And in 8.____________ way am I saying that taking a selfie is a gateway 9.____________ confidence.10.____________,the selfie does deserve some credit for allowing individuals to express themselves.
Ⅱ.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
(2015·郑州第三次质量预测)The person who has taught me most about the life is my grandmother.She was more than just a grandmother to me.When she died a few years before,I felt I lost a really good friend.She always looked very nice on her age.She did everything she could make me feel at home.She was imaginative and would spend hours telling me stories she has made up.I am sure it was because of her which I became a story writer.Apart from kept a young boy entertained,she taught me a large number of important thing on how to behave.I was rather impatient when I was a child and she taught me that good things happened if I could wait for it.She was a positive person but she also taught me how to look for the good in everything.
Ⅲ.书面表达
(2015·银川二中一模)假设你叫李华,你将作为高三毕业生代表,根据以下要点在毕业晚会上用英文做一个简短的告别演讲。
主要内容:1.对三年高中生活的怀念;
2.对老师的感谢;
3.对母校的祝福。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已经给出,不计入总词数。
ziyuanku.comMy dear teachers and fellow students,
In a couple of weeks,we’ll say goodbye to our mother school._____________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Thank you!
Ⅱ卷规范练(三)
Ⅰ.语法填空
【解题导语】 本文是一篇议论文,主要讨论了自拍给人们带来的好处。
1.解析:考查非谓语动词。end up doing sth.为固定短语。故填动名词形式posting。
答案:posting
2.解析:考查形容词最高级。句意为:他从十张自拍照中挑选出一张自己认为看起来最好的照片。根据语境及冠词“the”可知,空格处应填good的最高级best。
答案:best
3.解析:考查动词的时态和语态。“everything”与remove之间构成被动关系,故用被动语态。根据句中的“is”可知,应用一般现在时。故填is removed。
答案:is removed
Ziyuanku.com4.解析:考查名词。固定短语give sb.sth.意为“给某人某物”,故空格处应填所给词的名词形式determination。
Ziyuanku.com答案:determination
5.解析:考查冠词。句意为:我最近读了一首诗。 poem首次出现,表示泛指。故应用不定冠词a修饰。
答案:a
6.解析:考查名词性从句。分析句子结构可知,空格处引导宾语从句,且在从句中作“love”的宾语。故填what。
答案:what
7.解析:考查代词。空格处是对话语的直接引用。“我”应该爱“我自己”。故填I的反身代词myself。
答案:myself
8.解析:考查介词短语。in no way为固定短语,意为“决不,从不”,位于句首时,句子应用部分倒装。
答案:no
www.ziyuanku.comwww.ziyuanku.com9.解析:考查介词。a gateway to someplace意为“通向……的门”,符合语境。故填to。
答案:to
10.解析:考查副词。句意为:我并不是说自拍是通向“自信”的大门,然而,自拍的确可以让人们来表达自己。根据语境可知,此处表示转折。位于句首,用逗号与句子隔开,应填However。注意首字母大写。
答案:However
Ⅱ.短文改错
The person who has taught me most about
life is my grandmother.She was more than just a grandmother to me.When she died a few years ,I felt I lost a really good friend.She always looked very nice
her age.She did everything she could
make me feel at home.She was imaginative and would spend hours telling me stories she /
made up.I am sure it was because of her
I became a story writer.Apart from
a young boy entertained,she taught me a large number of important
on how to behave.I was rather impatient when I was a child and she taught me that good things happened if I could wait for .She was a positive person
she also taught me how to look for the good in everything.
Ⅲ.书面表达
One possible version:
My_dear_teachers_and_fellow_students,
In_a_couple_of_weeks,we’ll_say_goodbye_to_our_mother_school.How time flies!Now it’s really hard for me to put my feeling into words.The past three years has been really a wonderful journey with you guys,full of laughter and tears.
To make the journey safe and fruitful,our great teachers contributed their time,energy,love and their whole heart.Here,we are extremely grateful for all that you,dear teachers,have done for us.
It’ll soon be the time for us to depart,though unwillingly.But it is not the end.It just means that we’re going to begin a new journey.
Finally,on behalf of all the graduates present here,let me extend our sincere wishes for our mother school and respectable teachers.
Thank_you!
中华资源库
大象屎咖啡成为新时尚 每公斤售价1880美元
古巴电脑人才上网寻找美国客户
意大利老师留另类暑假作业
马欣德拉 廉价并非印度制造唯一优势
揭秘中国端午节习俗大餐
也门各交战派系前往参加和平谈判
运动反而使人变胖吗?
世界银行:对新兴市场的担忧正在增长
斯隆学院的不寻常亚洲伙伴
洪水冲毁动物园 格鲁吉亚首都野兽横行
MERS不具持续“人际传播”能力
台胞来往大陆将免签 适时实行卡式台胞证
希腊与债权国谈判局面破裂
把握中澳自贸协定历史机遇
好莱坞与科学
渐别世界工厂迈向“中国智造”
端午的前世今生
端午节传说之屈原投江
维和人员多地留私生子 联合国帮宝宝寻父
FT社评 新兴经济体亟需结构改革
农药居然是蜜蜂危险的诱惑
阿里巴巴将推出视频网站 看齐Netflix与HBO
广东省规定每月10日前必须发工资
端午节习俗之佩戴香包
俄中破译斯诺登文件致英国撤回一线特工
安吉丽娜·朱莉·皮特:手术日记
日本人气漫画《海贼王》发行量创吉尼斯纪录
联想控股IPO 基石投资者认购近半股份
端午习俗之吃粽子
中国掀起肚脐眼挑战,民大疯狂
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |