ziyuanku.comⅡ卷规范练(五)
(建议用时:35分钟)
www.ziyuanku.comⅠ.语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
(2015·江西重点中学盟校第一次联考)In the USA the high school graduation ceremony is of great 1.____________ (important).12thgrade students,or seniors,who are about 17 or 18 years old,look forward to 2.____________ (attend) this event.
The graduation ceremony itself takes place at the end of May or beginning of June,3.____________ usually includes music,awards,and a guest speaker.After the speeches,students walk to the front of the room to receive their diplomas from the headmaster.Students start preparing for graduation a long time 4.____________ it happens.They order rings designed 5.____________ (especial) for their class.
6.____________ tradition is to have their photographs taken.These photographs are used for the class yearbook,which is a 7.____________ (print) book about all the students in the school.Students have special cards called announcements printed to send to friends and relatives to tell them about their graduation.The cards often include 8.____________ invitation to the ceremony.If you receive it,you should send a present 9.____________ money to the graduate.A few weeks before the ceremony,the students 10.____________ (measure) for the cap that they will wear at the ceremony.After the ceremony,families usually have graduation parties for friends and relatives.It’s a day and a night that high school seniors remember for a long time.
Ⅱ.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
来源:www.ziyuanku.com(2015·河南三市第二次联考)Since being raised by President Xi Jinping on last year,the phrase “Chinese dream” had become a hot topic among Chinese people.According to a recently survey by CCTV,different people have different dreams.Dream of having easy access to modern transportation,a great many urban resident believe that life will be more convenient.That college students are mainly concerned about is employment and their dream is have wellpaid jobs where they can live their lives to the fullest.As for the farmers,they hope we can enjoy good and affordable medical care and that their children can receive a good education.My dream is to be admitted in a good university and that I can be a person who make contributions to my country.
Ⅲ.书面表达
(2015·河南省实验中学检测)假如你是新华中学的学生李华,最近你们班的同学就“成功的秘诀”这一话题进行了讨论,以下是讨论结果。请你根据表格内容,给你的老师Mr.Smith写一封电子邮件,反映讨论结果并希望听听他对此事的看法。
人数 观点
35% 运气、天赋和成长环境等起决定作用
55% 目标、时间和努力更重要
10% 中华资源库 ziyuanku.com未发表意见
中华资源库 ziyuanku.com注意:1.词数100左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Mr.Smith,
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Hua
Ⅱ卷规范练(五)
Ⅰ.语法填空
【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了美国中学生庆祝毕业典礼的有关情况。
1.解析:考查词性转换。of great importance是固定用法,相当于very important,意为“非常重要”。故填importance。
答案:importance
2.解析:考查非谓语动词。look forward to中的to是介词,其后应该接名词、动名词或代词。故填attending。
答案:attending
3.解析:考查非限制性定语从句。逗号后面是非限制性定语从句,which在从句中作主语,指代前面提到的“The graduation ceremony”。故填which。
答案:which
4.解析:考查连词。根据空格前“start preparing for graduation a long time”和空格后“it happens”在时间上的逻辑关系可知,此处指在毕业典礼举行之前的很长一段时间,学生们就开始准备了。根据句意可知,应填before。
答案:before
5.解析:考查词性转换。空格处修饰动词design,应填副词especially。
中华资源库 ziyuanku.com答案:especially
6.解析:考查代词。前面提到毕业典礼的一个传统是为各自班级专门定制戒指。此处提到另一个传统,与前面照应,应用Another。
答案:Another
Ziyuanku.com7.解析:考查词性转换。根据空格前“a”与空格后“book”可知,此处需填一个形容词来修饰名词book,故用可作形容词的过去分词形式printed。
答案:printed
8.解析:考查冠词。此处泛指典礼的邀请,且空格后invitation的读音以元音音素开头,故填不定冠词an。
答案:an
9.解析:考查连词。结合语境可知,present与money之间是选择关系。故填or。
答案:or
10.解析:考查被动语态。此处指学生将会被量身定做参加毕业典礼的帽子。the students与measure之间是被动关系,同时,句子中缺少谓语动词,故填are measured。
答案:are measured
Ⅱ.短文改错
Since being raised by President Xi Jinping last year,the phrase “Chinese dream”
become a hot topic among Chinese people.According to a
survey by CCTV,different people have different dreams. of having easy access to modern transportation,a great many urban
believe that life will be more convenient. college students are mainly concerned about is employment and their dream is
have wellpaid jobs where they can live their lives to the fullest.As for the farmers,they hope
can enjoy good and affordable medical care and that their children can receive a good education.My dream is to be admitted
a good university and that I can be a person who
contributions to my country.
Ⅲ.书面表达
One possible version:
Dear_Mr.Smith,
Recently,our class had a heated discussion about the keys to success.Here are the results.
35% of the classmates hold the view that luck,talent and the environment play an important role in the keys to success.However,the majority argue that to succeed in life,we first need to set a goal and then gradually make it more practical.In addition,we must make every effort to study hard.To our surprise,10% of them haven’t expressed their opinions.
I wonder if you would like to speak out your opinion about it.Your early reply would be highly appreciated.
Yours_truly,
Li_Hua
2015马云纽约经济学家会演讲
Twitter的出路 打造实时资讯讨论区
马欣德拉 廉价并非印度制造唯一优势
渐别世界工厂迈向“中国智造”
日本人气漫画《海贼王》发行量创吉尼斯纪录
大象屎咖啡成为新时尚 每公斤售价1880美元
俄中破译斯诺登文件致英国撤回一线特工
世界银行:对新兴市场的担忧正在增长
安吉丽娜·朱莉·皮特:手术日记
把握中澳自贸协定历史机遇
端午节习俗之赛龙舟
广东省规定每月10日前必须发工资
富士康意欲印度制造苹果,正积极寻址
揭秘中国端午节习俗大餐
教皇方济各将呼吁减少碳排放
牛市催生中国私募基金繁荣
运动反而使人变胖吗?
汉能经济危机谜团出现新波折
斯隆学院的不寻常亚洲伙伴
台胞来往大陆将免签 适时实行卡式台胞证
端午节传说之屈原投江
希腊与债权国谈判局面破裂
澳大利亚电视台首次使用自拍杆进行资讯直播
意大利老师留另类暑假作业
端午习俗之饮雄黄酒
农药居然是蜜蜂危险的诱惑
不敌H&M和Zara Gap将关闭175家门店
小米华为崛起 三星手机在华腹背受敌
洪水冲毁动物园 格鲁吉亚首都野兽横行
端午习俗之吃粽子
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |