湖北省黄冈市2016高考英语阅读理解及信息匹配选练(10)
信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的
相应选项字母涂黑。
以下是一些普吉岛酒店的宣传单:
A. Burasari Resort
The tropical Burasari Resort offers free Wi-Fi, 2 outdoor pools and a restaurant. The rooms here are air-conditioned and come with private balconies or terraces (阳台). Furthermore, selected rooms feature direct pool access.
● 40-minute drive from Phuket International Airport
● 10-minute walk from Jungceylon Shopping Mall
B. Priew Wan Guesthouse
Priew Wan Guesthouse offers rooms with a private balcony and outdoor seating area. It features a restaurant, free Wi-Fi and free .parking. Rooms at Priew Wan Guesthouse offer modern Thai interior with wooden furnishing.
● 45-minute drive from Phuket International Airport
● 10-minute walk from Patong Beach
C. The Nchantra Pool Suite Residences
The Nchantra Pool Suite Residences offers spacious suites (套房) with a private pool and a kitchen. Services include massage, laundry and currency exchange. A babysitting service is also available.
● 45- minute drive fiom8Phuket International Airport
● 10-minute drive from Phuket Town
D. Nai Yang Beach Resort
Nai Yang Beach Resort is decorated in a modern style. Air-conditioned rooms here have private balconies. The resort also provides a children's playground, beauty salon and laundry services.
● 10-minute drive from Phuket International Airport
● Along Nai Yang Beach
E. Pimnara Boutique Hotel
Stepping into Patong's Pimnara Boutique Hotel is like entering a fairytale, with its colorful rooms and unique chandeliers (吊灯). The stylish hotel provides spacious air-conditioned rooms and each is equipped with a flat-screen satellite TV and free Wi-Fi.
● 8-minute walk from Patong Beach
● Directly above Jungceylon Shopping Mall
F. D's Corner & Guesthouse
D's Comer & Guesthouse is located along historical Talang Road in Phuket Old Town, providing free Wi-Fi. Simply furnished rooms come with either a fan or air conditioning.
● 30-minute drive from Phuket International Airport
● 5-minute drive from Central Department Store
以下是一些旅游者的需求,请根据旅游者的需求匹配与其对应的酒店:
46. Mr and Mrs White, together with their 5-year-old daughter and 3-year-old son, have
finished their travel in Patong Beach and now they are looking for a hotel near the
Phuket International Airport because they have to catch the early flight next morning.
Besides, they prefer the hotel providing a playing ground for children.
47. Blair is a young woman who is interested in all kinds of Thai-style clothes and
accessories (配饰). She wants to find a boutique hotel which has unique decorations. Of
course, the hotel should be convenient for her to go shopping as well as enjoy the
colorful nightlife in Phuket.
48. Jack is a college student majoring in history. He comes to Phuket to explore its history
and local culture. He prefers a place located in the Phuket Old Town so that he can have
a good chance to experience the local life. Since he is just a student, he can just afford a
guesthouse.
49. Peter and Claire are on their honeymoon journey to Phuket. They want to find a resort
that enables them to enjoy sunshine and beach more easily. Since both of them love
swimming, the room with direct access to the pool from the terrace would be better.
50. Linda is on a business trip to Phuket with her 1-year-old son. Because her son is too
young to get used to the local food, she needs to find a hotel which allows her to do
some cooking for him. She also expects the hotel to provide a service to look after her
son when she is at work.
【参考答案】46-50 DEFAC
阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。
The 2017 London Olympics had enough problems to worry about. But one more has just been added—a communications blackout caused by solar storms.
After a period of calm within the Sun,scientists have detected the signs of a fresh cycle of sunspots that could peak in 2017,just in time for the arrival of the Olympic torch in London.
Now scientists believe that this peak could result in vast solar explosions that could throw billions of tons of charged matter towards the Earth,causing strong solar storms that could jam the telecommunications satellites and internet links sending live Olympic broadcast from London.
“The Sun’s activity has a strong influence on the Earth. The Olympics could be in the middle of the next solar maximum which could affect the functions of communications satellites,“ said Professor Richard Harrison,head of space physics at the Rutherford Appleton Laboratory in Oxfordshire.
At the peak of the cycle,violent outbursts calledcoronal mass ejections(日冕物质抛射) occur in the Sun’s atmosphere,throwing out great quantities of electrically-charged matter. “A coronal mass ejection can carry a billion tons of solar material into space at over a million kilometres per hour. Such events can expose astronauts to a deadly amount,can disable satellites,cause power failures on Earth and disturb communications,” Professor Harrison added. The risk is greatest during a solar maximum when there is the greatest number of sunspots.
Next week in America,NASA is scheduled to launch a satellite for monitoring solar activity called the Solar Dynamics Observatory(SDO),which will take images of the Sun that are 10 times clearer than the most advanced televisions available.
The Rutherford Appleton Laboratory helped to make the high-tech cameras that will capture images of thesolar flares(太阳耀斑) and explosions as they occur.
Professor Richard Holdaway,the lab’s director,said that the SDO should be able to provide early warning of a solar flare or explosion big enough to affect satellite communications on Earth. “If we have advance warning,we’ll be able to reduce the damage. What you don’t want is things switching off for a week with no idea of what’s caused the problem,” he said.
1. The phrase “communications blackout” in Paragraph 1 most probably refers to during the 2017 Olympics.
A. the extinguishing of the Olympic torch
B. the collapse of broadcasting systems
C. the transportation breakdown in London
D. the destruction of weather satellites
2. What can be inferred about the solar activity described in the passage?
A. The most fatal matter from the corona falls onto Earth.
B. The solar storm peak occurs in the middle of each cycle.
C. It takes several seconds for the charged matter to reach Earth.
D. The number of sunspots declines after coronal mass ejections.
3. According to the passage,NASA will launch a satellite to .
A. take images of the solar system
B. provide early warning of thunderstorms
C. keep track of solar activities
D. improve the communications on Earth
4. Which of the following might be the best title of the passage?
A. Solar Storms: An Invisible Killer
B. Solar Storms: Earth Environment in Danger
C. Solar Storms: Threatening the Human Race
D. Solar Storms: Human Activities to Be Troubled
【参考答案】1—4、BDCD
阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。
“Mum,what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼) in the closet(衣橱)?” Jessica asked. “A skeleton in the closet?” her mother paused thoughtfully, “Well, it's something that you would rather not have anyone else know about. For example, if in the past, someone in Dad's
family had been arrested for stealing a horse, it would be ‘a skeleton in his family's closet’. He really wouldn't want any neighbor to konw about it.”
“Why pick on my family?” Jessica's father said with anger. “Your family history isn't so good, you know. Wasn't your greatgreatgrandfather a prisoner who was transported to Australia for his crimes?” “Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “Gosh, sorry I asked. I think I understand now,” Jessica cut in before things grew worse.
After dinner, the house was very quiet. Jessica's parents were still quite angry with each other.
Her mother was ironing clothes and every now and then she glared at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. When she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to Jessica's closet. Just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor. Jessica's mother sank into a faint(晕倒), waking only when Jessica put a cold, wet cloth on her forehead. She looked up to see the worried faces of her husband and daughter.
“What happened? Where am I?” she asked. “You just destroyed the school's skeleton, Mum,” explained Jessica. “I brought it home to help me with my health project. I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and Dad.” Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “They're both crazy,” she thought.
本文是一篇记叙文,讲述了一个幽默故事。杰西卡问妈妈“衣橱里放骨骼”是什么意思,妈妈解释说那是不为人知的秘密,并以杰西卡爸爸的祖先做例子,引起了杰西卡爸爸的恼火。饭后,杰西卡爸爸依然生气,杰西卡妈妈熨完衣服后把衣服放到衣橱里,结果发现了衣橱里的骨骼而吓昏过去。原来杰西卡为了完成学校的健康计划,把骨骼带回了家并放在了衣橱里。
1.According to Jessica's mother, “a skeleton in the closet” means ________.
A.a family honor
B.a family secret
C.a family story
D.a family treasure
答案:B。细节理解题。由第一段的“it's something that you would rather not have anyone else know about”可知,B项正确。
2.What can we learn about some Australians' ancestors from Paragraph 2?
A.They were brought to Australia as prisoners.
B.They were the earliest people living in Australia.
C.They were involved in some crimes in Australia.
D.They were not regarded as criminals in their days.
答案:A。推理判断题。根据第二段的“but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners”可推断A项正确,即一些澳大利亚人的祖先是被作为犯人带到澳大利亚。
3.Jessica's mother fell down into a faint because she was ________.
A.knocked
B.frightened
C.injured
D.surprised
答案:B。推理判断题。杰西卡的妈妈是看到了衣橱里的骨骼而晕倒的,我们推断应该是吓倒的。
4.Why did Jessica bring a skeleton home?
A.She was curious about it. B.She planned to keep it for fun.
C.She needed it for her school task.D.She intended to scare her parents.
答案:C。细节理解题。由最后一段的“You just destroyed the school's skeleton...I brought it home to help me with my health project”可知答案C正确。
5.Jessica's parents laughed madly at the end of the story probably because ________.
A.they were crazy
B.they were overexcited
C.they realized their misunderstanding
D.they both thought they had won the quarrel
答案:C。推理判断题。通读全文可知,杰西卡的父母误解了杰西卡的意思。
The booking notes of the play “the Age of Innocence”:
Price: $10
BOOKING
There are four easy ways to book seats for performance:
---- in person
The Box Office is open Monday to Saturday, 10 a.m.-8 p.m.
by telephone
Ring 01324976 to reserve your tickets or to pay by credit card(Visa, MasterCard and Amex accepted by post
Simply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office.
on line
Complete the on-line booking form at www.atanfiedtheatre.comDICOUNTS:
Saver: $2 off any seat booked any time in advance for performances from Monday to Thursday.Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students.
Supersaver: half-price seats are available for people with disabilities and one companion.It is advisable to book in advance.There is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show.
Standby: best available seats are on sale for $6 from one hour before the performance for people eligible(suitable)for Saver and Supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers.
Group Bookings: there is a ten per cent discount for parties of twelve or more.
School: school parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free.
: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is cancelled due to unpredicted circumstances.
.If you want to book a ticket, you CANNOT _____
A.go to the Box Office on Sundays.
B.ring the booking number and pay for the tickets by credit card.
C.use the Internet.
D.complete a booking form and post it to the Box Office.
.If you make a group booking for a group of 14 adults, how much should you pay?
A.$120 B.$126 C.$140 D.$150
.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.There are only 8 wheelchair spaces in the theatre.
B.A school party of 15 students should pay 90 for the standby tickets.
C.A group of 12 persons can get 10 per cent discount.
D.The audience can’t refund money if the performance is on show.
.What kind of tickets are the cheapest?
A.The standby tickets for school parties of ten or more.
B.The standby tickets.
C.The tickets for Saver discount.
D.The tickets for group booking.
—11、ABBA
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Chinese politeness have always been formal to follow strict rules, although sometimes Chinese people seem to be impolite according to Western standards in public places. To well understand Chinese, some concepts should not be ignored.
Mianzi
The idea of shame, usually expressed as 'face' could be loosely defined as the 'status' or 'self-respect' in Chinese and by no means alien to foreigners. It is the worst thing for a Chinese to lose face. Never insult, embarrass, shame, yell at or otherwise demean a person. Since all these actions would risk putting a Chinese in a situation that he might lose face, neither try to prove someone wrong nor shout at him in public. In order to get a successful effect without letting a Chinese lose face, any criticism should be delivered privately, carefully, or else, just opposite to what you wish.
Guanxi
Throughout much of Chinese history, the fundamental glue that has held society together is the concept of guanxi, relationships between people. It is very important for the Chinese to have good relationships. They often regard good social relations as a symbol of personal ability and influence. Someone who has no connections would be disrespected and is only half-Chinese.
Keqi
Keqi not only means considerate, polite, and well mannered, but also represents respect and modesty. It is impolite to talk too proudly about oneself or one's inner circle. The expression is most often used in the negative, as in buyao keqi, meaning "you shouldn't be so kind and polite to me," or "you're welcome."
Besides, Chinese seldom express what they think directly and they prefer a roundabout way. Neither show their emotions and feelings in public. They rarely greet people with a handshake, though it is very popular among foreigners, and say nothing of embracing or kissing when greeting or saying good-bye. Consequently, it is better not to behave too carefree in public, even though you are well-intentioned. Also, it is advisable to be fairly cautious in political discussions. Do not particularly push yourself forward, or else you are unwelcome.
To sum up, do in Rome as Rome does, but you need not worry about these cultural barriers since most Chinese are hospitable and friendly and will not mind your no accomplishment.
1. In most Chinese’s eyes, the fundamental glue holding society together is the idea of ____.
A. relationships between people
B. influences upon others
C. dependence on others
D. kindness to others
2. The underlined word “demean” in the first paragraph means make people _____.
A. respectful
B. happy
C. shameful
D. weak
3. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. It is impolite to insult, embarrass, shame or shout at a person.
B. It is polite that you should bring gifts to others when invited to dinner.
C. It is necessary to show your character of being considerate, polite, and well mannered.
D. It is important for the Chinese to have good relationships between people.
4. Which of the following proverbs has the same meaning as the underlined sentence “Do in Rome as Rome does.”?
A. Caution is the parent of safety.
B. Many hands make light work.
C. There’s no smoke without fire.
D. If you are elsewhere, live as they do there.
【参考答案】1—4、ACBD
迪士尼官方短片 庆祝第50部动画长片上映
记住10部经典电影的10句爱情箴言
2010年度盘点之年度最佳喜剧TOP10
【秘籍】《哈利波特》咒语大全(中英)
6分钟看2010年270部电影 剪辑达人力作
美国电影学会(AFI)公布2010十佳电影
《暮光之城4》会更加香艳&《哈利波特》男演员集体卷入"
迈克尔-杰克逊新MV《握住我的手》曝光
华纳百年经久不衰的经典银幕形象
《绯闻女孩》制片看好Juliet 第5季恶女归来
欧美最推崇的20部圣诞必看经典电影
GossipGirl第四季第8集剧情预告 诡计妹露馅
十部值得期待的好莱坞冬季档电影
魔法三人组《哈利•波特》十年友谊剧情回顾
温暖冬日心情的10部电影(组图)
华纳再发《盗梦空间》特辑 强力助推影片申奥
奥斯卡最佳影片提名热辣前瞻
《娱乐周刊》揭晓15位年度娱乐人物(组图)
"老友"重聚大银幕 粉丝只要怀旧不
2010年绝不能错过的文学改编电影(组图)
不得不看 职场20部经典电影
《哈利•波特与死亡圣器》上--坚守到最后的曙光
《加勒比4》探班花絮 德普跳车佩内洛普亮相
影帝级才是王道:8部经典男性飙戏电影盘点
《创》伦敦首映 沧桑布里吉斯揽美艳王尔德
华纳经久不衰的经典形象盘点
2010年你可能错过的十部佳片(组图)
(组图)阿尔芭素颜携女购物 小奥诺手捧洋娃娃
女王亲临纳尼亚首映 魔法姐妹雪天性感抢镜
《绯闻女孩》(Gossip Girl):第六季之后终结
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |