动词的时态与语态
一、用所给动词的正确时态和语态填空
1.Tom could have finished all the work on his own, but he ________ (refer) to the teacher for help.
答案 referred
2.I noticed they ________ (put) up an advertisement in the papers for the position of the sales director.
答案 had put
3.If you finish the task before the deadline, you ________(have) a new one then.
答案 are going to have/will have
4.You can pick me up at my house at 7:30 pm. I ________ (wait) for you at that time.
答案 will be waiting
5.Sean said he ________ (tell) by the group that if he wanted to perform with them he had to get his hair dyed.
答案 had been told
6.She ________ (work)on a new novel ever since this summer, which will be finished next month.
答案 has been working
7.Tom will have the certificate before he as well as his friends ________ (graduate) this summer.
答案 graduates
8.When you made the call, I ________ (prepare) for the coming celebration of our school's 60th anniversary.
答案 was preparing
9.A high school in England ________ (order) its schoolgirls to wear trousers instead of short skirts.
答案 orders
10.Will you please write the cards while I ________ (cook) the dinner?
答案 am cooking
二、根据汉语提示,用括号内的英语单词的正确时态和语态完成句子。
1.作为一名著名演员,她的衣着方式总在被人模仿。
As a wellknown actress,the way of her dressing ________ (follow) all the time.
答案 is being followed
2.我们好几年没见面了;我根本就没认出你。
It's many years since I saw you last time; I ________ (recognize) you at all.
答案 didn't recognize
3.过去几年我一直深信,辛勤工作就一定会成功。
For the last couple of years I ________ (convince) that hard work will surely lead to success.
答案 have been convinced
4.我没想买任何东西。我这会儿只是看看。
I don't have the intention of doing any shopping.I ________(just,look) now.
答案 am just looking
5.别担心,这不过是茶杯里掀风浪。到明天大家会忘记这事。
Don't worry.It's a storm in a teacup.Everyone ________ (forget) about it by tomorrow.
答案 will have forgotten
6.正在重修中的石桥将给地震灾区的人们的生活带来更大的改变。
The stone bridge which ________ (rebuild) will make a much greater difference to the life of the people in the earthquakestricken area.
答案 is being rebuilt
7.当消防队员到达时,大火已经着了将近半个小时了。
By the time the firemen arrived,the big fire ________ (burn)for nearly half an hour.
答案 had been burning
8.起初我怀疑他是否能准时参加会议。
At first I doubted if he ________ (attend)the meeting on time.
答案 would attend
9.请告诉我答案吧;这个问题我已经冥思苦想好几周了。
Tell me the answer please;I ________ (puzzle)over this question for weeks.
答案 have been puzzled
10.去年秋天我们曾登广告招生,并且招了60多人。
We ________ (advertise) for pupils last autumn,and got more than 60.
答案 advertised
三、请改正下列句子中的时态和语态的错误。
1.All students in rural Chinese primary and junior middle schools will provide with a free Xinhua Dictionary.
答案 will provide→will be provided
2.Yesterday I suspected of stealing something, which made me feel extremely terrible.
答案 suspected前加 was
3.The detective fixed his sharp eyes upon the box, wondering whether he saw it somewhere before.
答案 saw→had seen
4.Have a try and you would see you can do it.
答案 would→will
5.A large number of students in our school are from the countryside, and the number grows all the time.
答案 grows→is growing
6.When you come back an hour later, I will finish the work.
答案 will finish→will have finished
7.What a disappointment! I expect that you would fix my iPad yesterday.
答案 expect→had expected
8.The students who fail to reach the score will not admitted to the university.
答案 will not admitted→will not be admitted
9.I am attending my training class at 9 next Sunday morning.
答案 am attending→will be attending
10.How foolish you should be if you are to take these words seriously.
答案 are to→were to
四、语法填空
(2016·黑龙江鹤岗期末)
Since the onebaby policy __1__ (carry) out in China, Chinese families have been shrinking from one with over 10 members to one with much fewer members. Things are usually out of our expectations. Apart from the benefits __2__ have been mentioned enough, small families are now beginning to have __3__ own problems. Because parents are having fewer children, they increasingly feel the need __4__ (control) the lives of those children. As a result, many children are becoming less __5__ (depend), determined and ambitious than in the past.
Parents today discourage their children from doing housework, extracurricular activities and socializing __6__ they fear it will interrupt their education. For example, when I was younger I wanted to learn the guitar __7__ my parents wouldn't allow me because they believe it would distract me from my studies. They are happy as long as I perform __8__ (wonder) in my exams but don't seem concerned about how I develop __9__ a person.
To some extent, I understand parents' concerns, but I think they should love their children for __10__ they are, not what they want them to be. We deserve the chance to chase our own dreams and learn on our own. Even if we fail, we can learn from those failures.
答案与解析
语篇解读 这是一篇有关家庭教育的文章。作者认为父母过于呵护孩子阻碍了孩子某些才能的培养和发展。
1.was carried 考查时态和语态。the onebaby policy与carry out是动宾关系,故应该使用被动语态;since引导的从句常用一般过去时,故填was carried。
2.that/which 考查定语从句。所填词引导限制性定语从句,the benefits是先行词,且从句缺少主语,故填that/which。
3.their 考查形容词性物主代词。根据主语small families可知,这里应填their。
4.to control 考查固定搭配。need后常接不定式作定语,故填to control。
5.independent 考查词类转换。由less, determined和ambitious可知填independent (独立的)。
6.because 考查原因状语从句的引导词。because在此引导原因状语从句。
7.but 考查并列连词。我想学吉他,但是父母不允许。所填词连接并列分句,表示转折关系,故填but。
8.wonderfully 考查副词。修饰动词perform应该使用副词,故填wonderfully。
9.as 考查介词。他们似乎并不关心我“作为”一个人该怎样发展。故填as。
10.who 考查宾语从句的连接词。who引导宾语从句,意为“谁”。
五、阅读理解
(2015·陕西卷)
Parents who help their children with homework may actually be bringing down their school grades. Other forms of parental_involvement,_including volunteering at school and observing a child's class, also fail to help, according to the most recent study on the topic.
The findings challenge a key principle of modern parenting (养育子女) where schools expect them to act as partners in their children's education. Previous generations concentrated on getting children to school on time, fed, dressed and ready to learn.
Keith Robinson, the author of the study, said, “I really don't know if the public is ready for this but there are some ways parents can be involved in their kids' education that leads to declines in their academic performance. One of the things that were consistently negative was parents' help with homework.” Robinson suggested that may be because parents themselves struggle to understand the tasks. “They may either not remember the material their kids are studying now, or in some cases never learnt it themselves, but they're still offering advice.”
Robinson assessed parental involvement performance and found one of the most damaging things a parent could do was to punish their children for poor marks. In general, about 20% of parental involvement was positive, about 45 % negative and the rest statistically insignificant.
Common sense suggests it was a good thing for parents to get involved because “children with good academic success do have involved parents”, admitted Robinson. But he argued that this did not prove parental involvement was the root cause of that success. “A big surprise was that AsianAmerican parents whose kids are doing so well in school hardly involved. They took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives.”
语篇解读 最新的一项研究发现,父母帮助孩子完成家庭作业或以其他方式参与到孩子的教育中会对孩子的学业产生不利的影响。
1.The underlined expression “parental involvement” in Paragraph 1 probably means ________.
A. parents' expectation on children's health
B. parents' participation in children's education
C. parents' control over children's life
D. parents' plan for children's future
答案与解析 B 考查词义猜测。根据画线部分前面的“help their children with homework”以及后面的“including volunteering at school and observing a child's class”可推知,画线部分的意思应是“父母参与到孩子的教育中”。故答案为B。
2.What is the major finding of Robinson's study?
A. Modern parents raise children in a more scientific way.
B. Punishing kids for bad marks is mentally damaging.
C. Parental involvement is not so beneficial as expected.
D. Parents are not able to help with children's homework.
答案与解析 C 考查推理判断。根据文章第四段中的“In general, about 20% of parental involvement was positive, about 45% negative and the rest statistically insignificant”可知,Robinson的研究结果表明,大约20%的父母的参与是积极的,大约45%的父母的参与是消极的,剩余的是无统计学意义的。通过这些数据可判断出,父母的参与没有想象中的那么有益。故答案为C。
3.The example of AsianAmerican parents implies that parents should ________.
A. help children realize the importance of schooling
B. set a specific life goal for their children
C. spend more time improving their own lives
D. take a more active part in school management
答案与解析 A 考查推理判断。根据文章最后一段中的“conveying to their children how success at school could improve their lives”可知,美籍亚裔父母向他们的孩子传递的信息是学校里的成功如何能改善他们的生活,也就是说,父母应该帮助他们的孩子意识到学校教育的重要性。故答案为A。
六、短文改错
(2016·杭州七校联考)
I love camping. It is my favoritest way to spend the summer vacation. Last year, my family and I went camping in the countryside. It was one of the most excited experiences I had never had. We slept in a tent and went on a long walk every day. We cook over a fire and the food always tasted wonderfully. For a whole week, I saw lovely mountain views or breathed fresh air. At night, I heard the gentle wind blew in the tree, and I felt so peaceful. It doesn't cost many to camp, and what I believe it's the best way to get close nature and enjoy its beauty.
答案
I love camping. It is my
way to spend the summer vacation. Last year, my family and I went camping in the countryside. It was one of the most
experiences I had
had. We slept in a tent and went on a long walk every day. We
over a fire and the food always tasted . For a whole week, I saw lovely mountain views
breathed fresh air. At night, I heard the gentle wind
in the tree, and I felt so peaceful. It doesn't cost
to camp, and I believe it's the best way to get close
nature and enjoy its beauty.
学会这10点,才能算真正成熟
Lovely Panda 可爱的熊猫
双语阅读:Zara推出平价款口红!这是要进军美妆业了?
国际英语资讯:Russia ready to resume dialogue with U.S.: FM
国内英语资讯:Roundup: Xi-Trump meeting puts China-U.S. ties back on right path, say experts
国际英语资讯:U.S.-led coalition attacks Syrian military sites, causing damages only
体坛英语资讯:Wang Shiyao sets new world record in Prague sudoku championship
国际英语资讯:Iran says to continue development, test of missiles despite U.S. opposition
国内英语资讯:Spotlight: Xi demonstrates Chinas critical, constructive role in G20
国内英语资讯:Xi meets president of Portuguese parliament, pledging legislative cooperation
国内英语资讯:Xi awarded Argentinas highest decoration
体坛英语资讯:Kenyan U-23 football team focus on Africa Nations Cup and Olympics qualification
体坛英语资讯:Chelsea beat BATE 1-0 in Europa League
双语阅读:漫威要推出首位中国超级英雄? 原型还是李小龙...
双语阅读川普一家又现神操作!总统握手第一夫人却亲吻?
国内英语资讯:China, France agree on closer ties, upholding multilateralism
为什么你明明不饿,却总想吃东西?科学解释来了!
体坛英语资讯:Nishikori shocks off-form Federer, Anderson upsets Thiem at ATP finals
体坛英语资讯:Leverkusen edge Zurich 1-0 in UEFA Europa League
国内英语资讯:China, Portugal pledge to jointly push forward construction of Belt and Road
体坛英语资讯:Lille back to second despite stalement against Strasbourg
体坛英语资讯:Chile too hot for Australia in womens football friendly
国内英语资讯:China to implement new set of policies to boost innovation
英国研究发现:便宜衣服比名牌衣服更耐穿
国内英语资讯:China, Argentina eye new era of partnership
国际英语资讯:Pakistan pledges U.S. envoy support in Afghanistans peace process: foreign ministry
双语阅读:维密收视率创历史新低!市场份额也越发低了...
国际英语资讯:U.S. House Republican campaign arm says its hacked this year
国际英语资讯:Rapid action urged as major climate talks kick off in Poland
国内英语资讯:Commentary: Xis upcoming visit to drive China-Panama ties at full throttle
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |