专题技能突破(17)语法填空之介词
【技能讲解】 介词往往是应一些固定搭配的需要,如介词加名词构成的短语、动词加介词构成的短语等。典例剖析
1.[2015·课标全国卷]For those who fly to Guilin, it's only an hour away _______ car and offers all the scenery of the betterknown city.
[答案] by by car固定搭配“乘坐小汽车”。
2.[2015·湖南高考]There is a lot more material available , which means you may be overwhelmed ________ the amount of information.
[答案] with 固定搭配be overwhelmed with “被……压倒,某人对……不知所措”。
3.[2015·广东高考]He sold or exchanged some of the milk in the towns nearby ________
other food and made cheese and butter for the family with what was left.
[答案] for 固定搭配exchange A for B
“用A换取B”。
技能点拨 介词的正确使用,需要很深的基本功,要求考生在平时学习中多记忆,另外也可以通过大量的朗读文章,增强语感,以便做题时能信手拈来正确答案。
技能演练
用适当的介词填空
1.She lived near the entrance ________ a picturesque forest between two mountains.
答案:to
2.Finally the body was completely worn away and the bird turned ________ a puddle of water.
答案:into
3.The doctors here say they will not operate ________ your son until they receive the money.
答案:on
4.In summer, I find it hard to adapt ________ the hot weather.
答案:to
5.If
Van Gogh had died at the age of twenty, no one would have connected him
with failure or mental illness. Instead, he would have been remembered by those close to him ________ a dutiful son.
答案:as
6.Live your life ________ the fullest so that when you die, you're the one who is smiling and everyone around you is crying.
答案:to
7.The advertisement said that a suitable house in a quiet area was up for sale ________ a reasonable price, and the house was within a stone's throw of a railway station.
答案:at
8.There is no exact definition of the word “happiness”. Happy people are happy ________ all sorts of reasons.
答案:for
9.As is known to us all, ________ the development of people's living standards, cars have become a popular means of transport.
答案:with
10.When asked, my boys will help neaten their room, clear their plates from the table and pick up their school junk. But I need to remind them ________ it again and again.
答案:of
新东方四级词汇·词根+联想记忆法词根+联想记忆法 List 18
赵丽教你巧记英语单词LESSON 22
闭着眼睛飘单词四级notion- occupation
大学英语四级考试(CET4)历年真题听力2010年12月英语四级真题听力
大学英语四级词汇b
蒋健棠一词多意lesson5
闭着眼睛飘单词四级scratch- shrink
赵丽教你巧记英语单词LESSON 58
大学英语四级考试(CET4)历年真题听力2006年12月大学英语四级真题听力
大学英语四级考试写作冲刺 01段落
CET4淘金式英语词汇(四级)第1课
2008年6月四级预测卷听力(星火)第10课
CET4淘金式英语词汇(四级)第2课
2010年12月英语四级听力练习三十二
赵丽教你巧记英语单词LESSON 33
2008年6月四级预测卷听力(星火)第2课
新东方四级词汇·词根+联想记忆法词根+联想记忆法 List 20
2008年6月四级预测卷听力(星火)第6课
2010年12月英语四级听力练习三十六
赵丽教你巧记英语单词LESSON 45
2009年12月英语四级备考复习作文篇: 句式的问题(2)
背1遍就想上考场四级单词26
大学英语四级词汇q
大学英语四级词汇c
2008年6月四级预测卷听力(星火)第3课
大学英语四级词汇r
2008年6月四级预测卷听力(星火)第5课
大学英语四级考试(CET4)历年真题听力2005年6月大学英语四级真题听力
听例句背四级单词10
CET4淘金式英语词汇(四级)第6课
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |