专题技能突破(46) 词汇之派生【技能讲解】 有人说:“得单词者得天下。”在英语学习中对于单词的学习尤为重要。首先,掌握单词的第一个层面是认识单词的含义。构词法的学习将帮助知道更多单词的含义,有效的扩大词汇量。,英语的构词法主要有:派生法、合成法和转化法。派生法——词根加前缀或后缀构成一个新词的方法。典例剖析(5)变动词
adj.前+en或后+en(或n)
(6)变否定
技能演练The virus can move to and affect every part of the body causing direct damage to organs as well as internal bleeding and cause multisystem organ ________ (fail).
答案:failure
2.I was ________ (deep) touched that words I wrote to help make sense of my dark days could lighten the dark days of someone across the world.
答案:deeply
3.Do not carry too much money or ________ (necessary) credit cards.
答案:unnecessary
4.If what I was about to say was wrong, the ________ (possible) of our team winning would be destroyed ________ (complete).
答案:possibility; completely
5.I was supposed to arrive at the airport on time. ________ (fortunate), I was held up by the heavy traffic jam.
答案:Unfortunately
6.I won't do the purchase because the price of this dress is ________ (reason).
答案:unreasonable
7.When they finally arrived, Mr Brown said ________ (angry), “I should be very ________ (interest) to meet the man who threw the stone you mentioned in the newspaper.”
答案:angrily; interested
8.Disney is famous for his influence in the field of ________ (entertain) during the 20th century.
答案:entertainment
外研版七上《Module 7 My school day》(Unit 3)word能力培养
外研版七上《Module 4 My family》word单元测评
外研新标准版初中英语七年级上册单元测试-Starter Module 4
外研版七上《Module 5 Healthy food》word检测题
外研版七上《Module 4 My family》word检测题
外研版七上《Module 4 My family》(Unit 3)word能力培养
外研版七上《Module 7 My school day》word单元测评1
外研版七上《Module 6 An invitation to the cinema》word测试卷
外研版七上《Module 6 An invitation to the cinema》word模块评价检测
外研版七上《Unit 2 Lessons start at nine o’clock》word能力培养
外研版七上《Module 3 My new school》(Unit 3)word能力培养
外研版七上《Module 5 Healthy food》(Unit 3)word能力培养
外研版七上《Module 6 An invitation to the cinema》word期末复习题
外研新标准版初中英语七年级上册单元测试-Starter Module 2
外研新标准版初中英语七年级上册单元测试-Module 7
外研版七上《Unit 2 I’m from China and I’m Cinese》word能力培养
外研新标准版初中英语七年级上册单元测试-Module 8
外研版七上《Module 5 Healthy food》word单元测评
外研版七上《Module 6 An invitation to the cinema》word单元测评
外研版七上《Module 3 My new school》word模块评价检测
外研新标准版初中英语七年级上册单元测试-Starter Module 3
外研版七上《Module 7 My school day》word单元测试卷
外研版七上《Module 4—6》word练习卷
外研版七上《Unit 2 A lesson in good health》word能力培养
外研版七上《Module 5 Healthy food》word模块评价检测
外研版七上《Module 6 An invitation to the cinema》word达标测试
外研版七上《Module 7 My school day》word单元测评
外研版七上《Module 4 My family》word达标测试
外研版七上《Unit 2 Let’s go to the cinema on Friday》word能力培养
外研版七上《Module 6 An invitation to the cinema》(Unit 3)word能力培养
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |