课时规范训练(单独成册)
训练(四十三)
Ⅰ.阅读理解(共两节)
第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
(2016·河北衡水中学模拟)To American visitors,Iceland is a very interesting country,partly because it is different in so many ways from what he or she is used to seeing at home.There are quite a few things that are not done,or that do not exist on the island—quite a few “No’s”.
There is no pollution,for instance.No dogs are permitted in Reykjavik,the capital.There is no television on Thursdays or during the entire month of July,and only three hours of blackandwhite TV the rest of the time.There is no hard liquor (烈酒) on Wednesdays and no beer at any time.There are no handguns,only one jail of thirtyfive cells (狱室) in the entire land—an admirable figure,even for a small country of 313,376 people.
There is no army,air force or navy.There is no tipping for anything.There are no large stores open on Saturdays or Sundays.Since Iceland is situated just under the Arctic Circle,there is no darkness in summer and no daylight in winter.But thanks to Gulf Stream,the climate is rather mild,with temperatures ranging from 34 degrees to 52 degrees in July.
The rules on television,liquor and guns are the result of government decisions.But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser.They provide all the energy needed by the country.In fact,Iceland uses only 3 percent of all the available power of its hot springs.
Iceland has been described as a democratic independent country where more fish are caught and more books are published per person than anywhere else in the world.The Icelanders have always felt a particular love for literature.They composed their first books in the ninth and tenth centuries AD.These works were poems and tales about the kings,heroes,and heroines of Iceland and Norway.At first,the stories were memorized and passed from generation to generation.They were finally written down between 1140 and 1220.The Icelanders have never stopped writing ever since.“Rather shoeless than bookless,” they proudly say.
【解题导语】 本文是一篇说明文。文章介绍了冰岛这个国家。
1.The following statements are true EXCEPT
.
A.there are no soldiers in Iceland
B.the Icelanders don’t drink beer
C.there is no tip of any kind
D.there is no crime
解析:选D。事实细节题。由第二段中的“no beer at any time”可排除B项;由第三段第一、二句可排除A、C两项。
2.What is the meaning of the underlined word “geyser”?
A.Coal mineB.Nuclear power plant
C.Natural hot spring. D.River or stream.
解析:选C。猜测词义题。由第四段最后一段中的“...power of its hot springs”可知,C项正确。
3.“Rather shoeless than bookless” means
.
A.they prefer not to have shoes or books
B.they would rather have shoes on than write books
C.they prefer travelling to reading
D.they think books are more important than shoes
学习网解析:选D。推理判断题。通读最后一段可知冰岛人酷爱文学,由此可推知D项正确。
第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
学习网Before going outside in the morning,many of us check a window thermometer (温度计) for the temperature.This helps us decide what to wear.1.
We want our food to be a certain coldness in the refrigerator.We want it a certain hotness in the oven.If we don’t feel well,we use a thermometer to see if we have a fever.We keep our rooms a certain warmth in the winter and a certain coolness in the summer.
Not all the thermometers use the same system to measure temperature.We use a system called the Fahrenheit scale.But most other countries use the Centigrade scale.
Both systems use the freezing and boiling points of water as their guide.2.
The most common kind of thermometer is made with mercury (水银) inside a clear glass tube.As mercury (or any other liquid) becomes hot,it expands.As it gets colder,it contracts (收缩).That is why on hot days the mercury line is high in the glass tube.3.
First.Take a clear glass juice bottle that has a cap fill the bottle with coloured water.Tap a hole in the center of the cap using a hammer and thick nail.Put the cap on the jar.Then stick a plastic straw (吸管) through the nail hole.4.
Finally.Place a white card on the outside of the bottle and behind the straw.Now you can see the water lever easily.5.
As the temperature goes down,the water will contract,and the lever in the straw will come down.Perhaps you will want to keep a record of the water lever in the straw each morning for a week.
A.We use and depend on thermometers to measure the temperature of many other things.
B.Thermometers measure temperature,by using materials that change in the same way when they are heated or cooled.
C.Now that you know this rule you can make a thermometer of your own that will work.
D.The water will rise in the straw.As the temperature of the air goes up,the water will expand and rise even higher.
E.They label these in different ways.On the Fahrenheit scale water freezes at 32 degrees and boils at 212 degrees.On the Celsius scale water freezes at 0 degrees and boils at 100 degrees.
F.Take wax (you may use an old candle if you have one) and melt some of it right where the straw is struck into the cap to seal (把……粘住) them together.
G.People use thermometers which are made by themselves when travelling around the world.
答案:1~5 AECFD
Ⅱ.完形填空
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中选出最佳选项。
At the beginning,Inuit throat singing was a form of entertainment enjoyed by Inuit women while the men were away on hunting trips.It was an activity that
1
involved Inuit women although there have been some men doing it as well.It was regarded more as a type of vocal (有声的) or breathing game in the Inuit culture rather than a form of
2
.
Inuit throat singing is generally done by two individuals but can
3
four or more people together as well.In Inuit throat singing,two Inuit women
4
each other either standing or crouching (蹲伏) down while holding each other’s arms.One
5
with short deep rhythmic sounds while the other
6
.The leader repeats sounds with short gaps in between.The follower fills in these
7
with her own rhythmic sounds.
Sometimes both Inuit women would be doing a
8
movement like rocking from left to right in throat singing.Both Inuktitut words and
9
syllables are used in Inuit throat singing songs.However,when words are used in throat singing,no particular meaning is
10
on them for a song.
11
meaningless syllables are used,they often stand for the sounds the Inuit hear in their
12
environment such as animal sounds or even water running down a creek.
Inuit throat singing is a skill that has to be
13
and developed.Inuit throat singers try to show their vocal abilities in a fun
14
manner and the first one to either run out of breath,stop or laugh is declared the
15
of the game.Each game usually lasts from one to three minutes.
16
,there is no written record of when the Inuit first developed their form of throat singing.The Inuit did not
17
any written records and Inuit throat singing was simply passed down from generation to generation
18
.
Many of the young Inuit women who have
19
throat singing claim that it is a way for them to
20
their Inuit identities in the modern world where many Inuit traditions have already been lost.
【解题导语】 早期的因纽特喉音歌唱是因纽特妇女的一种娱乐活动。男子通常外出狩猎,所以这种活动主要是因纽特妇女参加的。在因纽特文化中,它被看作是一种有声娱乐方式,而不是一种音乐形式。文章主要介绍了因纽特喉音歌唱的特点、形式和风格。
1.A.totally
B.primarily
C.hardly
D.briefly
解析:选B。考查副词。根据上文中的“while the men were away on hunting trips”和下文中的“although there have been some men doing it as well”可知,活动中主要(primarily)包括因纽特妇女。
2.A.exercise
B.performance
初中学习网C.music
D.contest
解析:选C。考查名词。根据“throat singing”等信息可知,此处指音乐(music)形式,而不是练习(exercise)、表演(performance)或竞赛(contest)。
3.A.attract
B.involve
C.gather
D.draw
解析:选B。考查动词。这种演唱通常由两人组成,也可以包含(involve)四个或更多的人。
4.A.face
B.hold
C.touch
D.kiss
解析:选A。考查语境理解。根据下文中的“each other”和“holding each other’s arms”可以推知,她们面对面。face“面对”;hold“握住”;touch“抚摸”; kiss“亲吻”。
5.A.keeps
B.continues
C.ends
D.leads
解析:选D。考查动词。结合下文中的“The leader”可知,此处指领唱。
6.A.responds
B.says
C.listens
D.interrupts
解析:选A。考查动词。一个人领唱,另一个人回应(responds),这里是介绍她们表演的方式。
7.A.blanks
B.gaps
C.hollows
D.holes
解析:选B。考查名词。根据上文中的“The leader repeats sounds with short gaps in between.”可知,跟唱的人是在空隙(gaps)插入她有韵律的演唱。blank“空白”;hollow“坑洼处,洞,孔”;hole“孔,洞”。
8.A.thing
B.study
C.dance
D.favour
解析:选C。考查名词。根据下文的描述可推知,此处指她们在跳舞(dance)。
9.A.single
B.strong
C.meaningless
D.weak
解析:选C。考查形容词。联系下文中的“meaningless syllables are used”可知,这里指没有意义的音节。
10.A.forgotten
B.cancelled
C.persuaded
D.placed
解析:选D。考查动词。联系上题可知,歌词并没有特别的意义。place“放置,安放”,符合语境。
11.A.When
B.Because
C.Since
D.Although
解析:选A。考查连词。when“当……时”。联系上文可知,这里很明显不是因果关系,所以B、C两项不正确;也不表示让步,所以D项也是错误的。
12.A.spiritual
B.cultural
C.social
D.natural
人为实现冬暖夏凉易引发疾病
优步如何为自己提供政治导航
《小王子》经典温情语录重温
特斯拉CEO马斯克发推否认自己讨厌苹果
《坏蛋必须死》入围第20届釜山国际电影节
长眠于月球,只要12000刀
北京故宫博物院考虑用线上购票代替传统购票
银杏果臭味扰民 首尔拟移走结果的雌银杏树
太完美也是一种病:安妮·海瑟薇综合症
澳大利亚大规模捕杀野猫引发争议
胡歌古装大戏《琅琊榜》是如何成功的?
世界上最长的酒吧街
门头沟长城风貌遭电影剧组破坏
“恐婚”阿根廷年轻人流行花钱参加假婚礼
“巷屋”是什么屋?
Facebook新表情让你表达负面情绪
非法移民成“移动提款机”?
突尼斯全国对话大会获2015年诺贝尔和平奖
未来,家具会飞
英国禁止代步神器悬浮滑板上路
日本兴起“沉默咖啡馆”
帕蒂史密斯新作 后视镜中回望人生
苏富比重回古董车拍卖市场遇冷
中国互联网企业激战个人信用评分业务
故宫展出《清明上河图》 引来游客"故宫跑"
推动“全球治理体制”改革是大势所趋
贾樟柯 情感恰似身体里流淌的血液
英国前首相布莱尔:英国力争成为中国在西方最好的伙伴
王毅外长:中方愿向叙利亚提供帮助
百事公司:我们卖可乐,也卖手机
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |