课时规范训练(单独成册)
训练(三十四)
Ⅰ.阅读理解
初中学习网阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
A
We were driving from Los Angeles to Dallas,running low on gas somewhere in New Mexico and figured we’d see a gas station soon enough to fill up.
But that didn’t happen and we realized we wouldn’t make it to the next town.So my daughter made up a sign that read “Low on gas.Can u help?” and held it outside her window in the hopes that a driver in the next lane would notice it and stop.
There weren’t too many vehicles passing us either at the time.It was a lonely stretch of road and about 3:30 pm on a weekday.A suburban was driving along happily in the neighboring lane ahead of us.We caught up with it in the hopes that the driver would notice the sign.After a brief expression of confusion on his face,he seemed to have noticed the sign and slowed down to pull over.We pulled over right behind him.
He was friendly and was eager to help us.At first he thought we didn’t have enough money to buy gas,so he offered to buy us gas at the next town Roswell that was about 10 miles away!
When we explained our predicament of not having enough gas to get to Roswell,he said his farm was about 10 minutes away and they had a gas pump there,so if we could give him 20 minutes,he would head back there,get a can of gas and fill up our tank for us.
We could not believe our good fortune! There not being any cell phone reception for either of us in the area,we had just hoped that whoever stopped to help would be kind enough to call AAA when they got to Roswell and we would just wait it out for them to help us.
We were filled with gratefulness for the kindness of strangers such as this person as we waited for him to return.Sure enough,he was back with the can and quickly filled our tank.He refused to take payment for the gas.Tears flowed,as did our endless appreciation.
【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者在驱车前往达拉斯的路上发现车内的汽油不够用了,但是加油站离得还很远,于是他们只好向路人求救。幸运的是他们遇见一个陌生人并对他们伸出了援助之手。作者心里十分感动。
1.What is the author’s final destination?
A.Roswell. B.Dallas.
C.New Mexico. D.Los Angeles.
$来&源:gkxx.com解析:选B。细节理解题。根据第一段开头可知,作者是从洛杉矶前往达拉斯。故选B。
初中学习网2.From the text we know
.
A.the street was crowded with cars
B.something was wrong with the car
C.the gas of the author’s car ran out
D.there was no signal for the mobile phone
解析:选D。细节理解题。A项“路上挤满了车”,原文说这条路上车辆稀少,所以A项错误;B项“车出状况了”,原文只是说车里的油不够用了。C项“作者车里的油耗尽了”,原文只是说油量低。D项“手机没有信号”对应的是倒数第二段中的“There not being any cell phone reception for either of us in the area”。故选D。
3.The underlined word “predicament” in Paragraph 5 is closest in meaning to
A.instruction B.assistance
C.trouble D.courage
体坛英语资讯:Man Utd, Arsenal and Real into last 16
体坛英语资讯:Ronaldo takes 1st award, Marta makes it three in a row
体坛英语资讯:Liverpool, Inter and Atletico through; Chelsea made to wait
体坛英语资讯:Lance Armstrong pledge on drug tests
体坛英语资讯:Safina marches on in Sydney
体坛英语资讯:Federer surprised by favorite tag for Murray
体坛英语资讯:Brazilian player Hernanes receives worldwide attention
体坛英语资讯:Yaos team-high 26 sends Celtics reeling
体坛英语资讯:Mane named new Espanyol coach
体坛英语资讯:Man. United beat Chelsea 3-0 in Premier League
国际英语资讯:Trump needs to pivot to jobs, economy in debate amid scandal over lewd sexist remarks: Trump
体坛英语资讯:Marbury suspended for one game by Knicks
体坛英语资讯:Kaka elected most popular player in Brazil
体坛英语资讯:Real Madrid President promises new signings for January and the summer
体坛英语资讯:Heinze adds to Real Madrids injury worries
体坛英语资讯:Tickets for China GP in April go on sale
体坛英语资讯:Curl it like Kobe: Bryant ends Yao s 3-game win streak
体坛英语资讯:Using strong words, Ronaldo quotes President Lula
国内英语资讯:Chinese official voices stronger links with Lithuania
体坛英语资讯:Rwanda recovers to beat Somalia 3-0 at CECAFA Challenge Cup
美国制裁朝鲜 中国公司遭无妄之灾
体坛英语资讯:Espanyol sacks coach Marquez
体坛英语资讯:Neymar can lead Brazil to World Cup glory, says Selecao great
体坛英语资讯:AC Milan draw at Roma with Beckham making debut
国内英语资讯:Xi stresses Internet innovation, security
体坛英语资讯:IOC reiterates confidence in London Olympics success
体坛英语资讯:Phelps back in Beijing
交通信号灯为何用红色、黄色和绿色?
国内英语资讯:Iran, China vow to further enhance cooperation
体坛英语资讯:Ovechkin gets All-Star invite after snub by fans
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |