课时作业(十七)
(时间:45分钟 满分:100分)
.单句语法填空
1.Much to my regret, I refused to accept your kind invitation.
2.Being_brought (bring) up in the countryside made Mr.Wilson very hardworking when he was very young.
3.My mother doesn’t want to find a job and would rather stay (stay) at home and be a housewife.
4.Women have gained the freedom (free) to decide whether or not to marry.
5.In some poor African areas, many children died of hunger (hungry) every year.
6.He has been reduced to skin and bones because of illness.
7.This is a modern, bright and well equipped hospital, and its equipment is of the first level.(equip)
8.Those climbers struggled against the strong wind and finally reached the top of the mountain.
9.Now the international world are focusing their attention on the situation of Syria.
10.Satisfied (satisfy) with the result she got, she decided to treat herself to an icecream.
.单句改错
1.In the old days,many children suffered from hungry for lack of food.hungry→hunger
2.Each classroom in our school has equipped with a computer,which is helpful to our study.has→is
3.In my opinion,he is quite suit for this job.
suit→suitable或fit
4.You’d better finish your homework without referring your notes.referring后加上to
5.Before going abroad,you must exchange your money with some dollars.with→for
6.I found my father sitting at his table,was lost in thought.去掉was
7.It is raining outside.I would rather stay at home than going out.going→go
8.This is what has called blog.has→is
9.Nowadays most of the people are living happy life.
happy前加上a
10.—Would you like him to paint your door with yellow stars?
—I’d rather he paints it blue,and without any decorations.paints→painted
Ⅲ.阅读理解
(2016·河南省普通高中高考适应性测试)Brown cows may not actually make chocolate milk, but pink silkworms (蚕) do produce pink silk, a team of scientists has discovered. To see if they could produce predyed silksilk that comes colored, straight from the sourcethe team fed ordinary silkworms mulberry (桑树) leaves that had been sprayed (喷洒) with fabric (织物) dyes (染色剂). Out of seven tested dyes, only one worked, producing a thread that reminded me of pinkdyed hair.
And yes, the worms themselves take on some color before they produce silk. Their colorful diets did not affect their growth, the team, which included engineers and biologists from the CSIRNational
Chemical Laboratory in India, reports in the journal ACS Sustainable Chemistry & Engineering. (The researchers didn’t look too deeply into how the dyes affected the silkworms’ health. After all, silkworms die when people harvest their silk.)
The team made dyeing silk this way because coloring fabric normally uses large amounts of fresh water. The water gets polluted with dangerous chemicals in the process, requiring costly treatment before factories can send it back into waterways. Dyeing silk directly by feeding silkworms would avoid those waterwashing steps. Scientists are just starting to study this idea. However, it remains to be seen if it’s commercially successful. In this experiment, the Indian team tested seven dyes, which are cheap and popular in the industry.
The scientists found different dyes moved through silkworms’ bodies differently. Some never made it into the worms’ silk at all. Others colored the worms and their silk, but the color disappears before the silk is turned into fabric. Only one dye, named “direct acid fast red”, showed up in the final, washed silk threads. By the time it made it there, it was a pleasant, light pink.
语篇解读 本文是一篇说明文。你听说过蚕能吐出粉色的丝吗?印度的科学家做了大量的实验,他们通过给蚕喂一些喷过染色剂的桑树叶子,最终成功地使蚕吐出了粉色的丝。
1.The text is most probably a(n) ________.
A.science report B.tourist guide
C.animal experiment D.fashion advertisement
A [推理判断题。根据对全文的理解可知,科学家们通过给蚕喂一些喷过染色剂的食物使其吐出粉色的丝。文中介绍了实验过程和实验结论,所以应该是一篇科技报告。故选A。]
2.Silkworms can produce pink silk because ________.
A.they are born pink
B.they are dyed pink
C.they grow in pink water
D.they are fed dyed food
D [细节理解题。根据第一段第二、三句中的“...the team fed ... reminded me of pinkdyed hair.”可知,科学家用被喷洒织物染色剂的桑树叶子喂养普通的蚕。在七个被测试的染料中,只有一种染料起作用,这种蚕丝,让“我”想起染上粉色的头发。由此推知,蚕之所以会吐出粉色的丝是因为他们被喂了含有染色剂的食物。故选D。]
3.Where was the experiment carried out?
A.In America. B.In India.
C.In Israel. D.In China.
B [细节理解题。根据第二段第二句中“... the team,which included engineers and biologists from the CSIR-National Chemical Laboratory in India ...”可知,实验是在印度进行的。故选B。]
4.How many dyes have been proved successful in the experiment?
A.One. B.Three.
C.Five. D.Seven.
A [细节理解题。根据最后一段倒数第二句“Only one dye,named ‘direct acid fast red’,showed up in the final,washed silk threads.”可知,只有一种染料成功了。故选A。]
Ⅳ.任务型阅读
(2016·齐齐哈尔市实验中学高三上学期期中)
The family has the responsibility for keeping young children safe, providing love and helping all their children to learn
to get along with people.The most important beginning is the development of trust.The infant(婴儿的) needs to know that there is someone who cares and provides for his or her needs.__1__
__2__Each person also has the responsibility to show love and affection to other people in the family.The way
you show love can be different for different people.What one child feels is loving might be felt as disturbing
by a different child.Each person’s needs should be respected.It is your responsibility
to be an understanding person.
There are different
ways to show young children affection and love.It is easy to tell when it is direct,a hug or kiss,or the words“I love you.”
__3__Young children respond better to demonstrating love.Use words to describe
love with action.In this way the feelings are clear and not misunderstood.
Showing love also means guiding the actions of young children.As young children grow moreindependent,the people
responsible need to understand these growing skills.But as important as it is to allow children the freedom to explore and be themselves, it is important to set limits for children.__4__
__5__Respect is the most important part of family relationships and harmony.Maintain control
of yourself and your feelings.
A.A hug is a physical need.
B.Respect the child’s selfesteem.
C.Remember how important your child is to you.
D.Many families don’t stop to think about their values.
E.Another way a
person might show love is through actions.
F.Each person in the family has a need for love and affection.
G.Clearly express
to your child what is acceptable behavior in all sorts of
daily
situations.
答案 1~5 AFEGB
Ⅴ.语法填空
(2015·海口高三调研)
John:I’ve been noticing recently quite a lot of black smoke coming out of the chimneys of that factory near our school.__1__ really pollutes the air here.
Mary:Yes.But I heard recently that the __2__ (own) of the factory have promised to take measures __3__ (reduce) their factory’s pollution.
John:I hope they will keep their promise.
Mary:I think they will.I’ve been told that __4__ special
machine is supposed to be fixed by the end of this year.It’s said that the machine can clean the dust out of the smoke __5__ it goes into the air.
John:That’s good. Dust is really __6__ (harm) to our lungs.I know that because my family lives near a steel factory with a chimney constantly __7__ (pour) out black smoke.
Mary:Oh, you live near the steel factory?Is it true that we shouldn’t eat the fish from the lake near the steel factory?
John:Yes, that’s true-the lake __8__ (pollute) by waste from the steel factory.
Mary:Why don’t they do anything to clean up the pollution?
John:They always promise, but they never act.A bit of action is __9__ we need.
Mary:You’re quite __10__.
答案 1.It/That 2.owners 3.to reduce 4.a 5.before 6.harmful 7.pouring 8.has been polluted 9.what/all 10.right/correct
体坛英语资讯:Real Madrid to use squad players against Auxerre
体坛英语资讯:Indonesian boxer retains title
体坛英语资讯:Sao Paulo ends year with 4-0 win over Atletico-MG
国内英语资讯:China comments on Japans withholding dues to UNESCO
体坛英语资讯:Deportivo beat Hercules 1-0 in dull encounter
体坛英语资讯:Santos lends striker Madson to Atletico-PR
体坛英语资讯:Richarlyson weeps in farewell
体坛英语资讯:Geoff Ogilvy wins Australian Open in Sydney
体坛英语资讯:Schalke sweeps St. Pauli 3-0 at German Bundesliga
体坛英语资讯:Ancelotti focusing on attack to shift Bayerns fortunes
体坛英语资讯:Flamengos Bruno receives first sentence of 4.5 years in jail
据探测,朝鲜导弹发射失败
国内英语资讯:Spotlight: BRICS summit boosts confidence in global economic growth
国际英语资讯:Spotlight: Iraqs operation to liberate Mosul receives international support amid humanitari
一个好的聆听者 A Good Listener
体坛英语资讯:England pull out of 2022 World Cup bidding
体坛英语资讯:Serbia wins Davis Cup
国内英语资讯:China, Uruguay vow to expand trade, investment cooperation
美军将领敦促伊拉克在摩苏尔战斗中保持力度
体坛英语资讯:Ronaldo to take paternity test
国内英语资讯:China to commemorate 80th anniversary of Long March victory
史上最大的泡沫 中国楼市暴涨引崩盘担忧
体坛英语资讯:France takes dramatic lead over Serbia in Davis Cup final
厄瓜多尔承认限制阿桑奇上网
国内英语资讯:Premier underlines water conservancy projects
体坛英语资讯:Corinthians star midfielder Elias in scopes of Benfica
中西饮食差异
国际英语资讯:AIIB holds first intl advisory panel meeting
国内英语资讯:Chinese leaders watch gala marking 80th anniversary of Long March victory
体坛英语资讯:Italian Super Cup to be held in China on August 6
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |