第十一组(建议用时:25分钟)阅读理解A
On Sundays my father always wore that dull gray apron(围裙)—the one with the race cars all over it. The tradition began after breakfast when Dad always announced: “Go ahead everyone.I’ll take care of the dishes!” With that my mother disppeared into the folds to the Sunday paper.Off came the suit coat he had worn to church that morning. Up went the shirtsleeves. On went apron.For the next hour Dad did the dishes, singing ballads like 揑 Had a Hat When I Came In?and
揥ho Put the Chow in Mrs. Murphy’ll’s Chowder?”od as we walked home from church together.
“Tommy,” he said letting my name roll off his tongue. My mind raced ahead of his words:The birds and the bees? A new bike? A parttime job?on responsibilities.”
“Responsibilities?” I asked. Boss my baby
brothers?
“Starting today, I want you to do the dishes on Sunday morning so your mother and I can
work the crossword puzzle together.”
“The dishes!”?” ears.
I didn’t taste a bit of breakfast that morning. Dad seemed in a cheerful mood and was
describing a wonderful baseball game he saw last night.
Suddenly, everything grew quiet.
My sister bagan to clear the table.My brother was
finishing the last of the egg from his plate. And then that ancient family tradition that had filled
so many Sunday mornings came to an end.
My father announced: “Let’s go read the paper,
Honey.”
揂ren抰 you doing the dishes h?” My mother asked in puzzlement.ne in my class.
I could benchpress my weight. Ask me to run through a rainstorm. Command me to ride the
roller coaster backward. These things I would do. But I could never do those dishes. There was
nothing left but to refuse.
People often say there is a special chemistry between a father and a son. He came back into
the kitchen just as I was about to storm out. He had loosened his tie and rolled up the sleeves of
his shirt—ready to relax. In his right hand was the old apron.
揑 want y ou to have this, Tommy. It抣l keep your clothes from getting wet.?And before I
could mount a protest, he had put the thing on me. 揟hanks, Son. Your mother and I appreciate
this.?With that he disappeared into the Sunday paper. I looked down at
oldthe plastic. It had seen
better days. I could see my dad reaching for the dishes. The dark angel flew off. Soon I was
singing about Mrs. Murphy’s Chowder. The words came out of nowhere. And out of nowhere I
knew the kind of man I wanted to be.
1.From Paragraph 1, we can learn that ________.tradition that men were placed second to women
2.What did the writer think of washing dishes at first?
A.It’s natural for a man to wash dishes.
B.Children need to help parents wash dishes.
C.Parents should wash dishes more.
D.Washing dishes was women’s work.
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The writer was asked to run through a rainstorm.
B.The writer’s sister offered to wash dishes for him.
C.The writer’s father could read his mind.
D.The writer’s mother was happy that he offered to wash dishes.
4.Which of the following can best describe the writer’s father?
A.Caring but stubborn.
B.Generous but strict.
C.Considerate and responsible.
D.Humorous and creative.
5.We can infer from the last paragraph that ________.words
D.the writer couldn’t help thinking of the good old days
6.The writer wrote the passage in order to tell ________. a father and a son
C.the generation gap is something easy to deal with
D.what an ideal relationship between a father and a son is like
B
Time spent in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book璴over ors merely go there to buy a book as a present. You may even have entered the shop just to find shelter from a sudden shower.
Whatever the reason, you can soon become totally unaware of your surroundings. The desire to pick up a book with an attractive dustjacket is irresistible, although this method of selection ought not to be followed, as you might end up with a rather dull book.
You soon become absorbed in some book or other, and usually it is only much later that you realize you have spent far too much time there and must dash off to keep some forgotten appointment—without buying a book, of course.
This opportunity to escape the realities of everyday life is, I think, the main attraction of a bookshop. There are not many places where it is possible to do this. A music shop is very much like a bookshop. You can wander round such places to your heart’s content. If it is a good shop,no assistant will approach you with the unavoidable greeting:“Can I help you?”You needn’t buy anything you don’t want.In a bookshop an assistant should remain in the background until you have finished browsing. Then, sistant_should_retire_considerately_and_look_as_if_he_is_not_interested_in_selling_a_single_book.
You have to be careful not to be attracted by the variety of books in a bookshop. It is very easy to enter the shop looking for a book on, say, ancient coins and to come out carrying a copy of the latest bestselling novel and perhaps a book about brassrubbing—something that had only uncertainly interested you up till then.This volume on the subject, however, happened to be so well illustrated and the part of the text you read proved so interesting that you just had to buy it.This sort of thing can be very dangerous.Apart from running up a huge account, you can waste
a great deal of time wandering from section to section.
Book璼ellers must be hboth longsuffering and tolerant. There is a story which well explains this. A medical student had to read a textbook which was far too expensive for him to buy.He
couldn’t obtain it from the library and the only copy he could find was in the bookshop. Every afternoon, therefore, he would go along to the shop and read a little of the book at a time.One day, however, he was dismayed to find the book missing from its usual place and was about to
leave when he noticed the owner of the shop signaling to him. Expecting to be told off, he went
towards him. To his surprise, the owner pointed to the book, which was put away in a corner,“I
put it there in case anyone was tempted to buy it,” he said, and left the student to continue his
reading.
7.You may spend too much time in a bookshop because ________.According to the text, in a good bookshop ________.e learned from the text that an assistant should offer you help ________.10.The author implies that it is very easy to enter a bookshop and buy ________.cinates you
11.The textbook the medical student was interested in was tucked away in a corner
________.as tempted to buy it
D.because it was a rare and expensive book
阅读理解
A
1.解析:选A。推理判断题。根据第一段“Off came the suit coat he had worn to church that morning.”以及下文的叙述可推断,星期天这家人经常在吃早饭前去教堂做礼拜。故选A项。
2.解析:选D。推理判断题。根据第二段第一句“I suppose it was strange for a boy’s father to wear an apron—even one with race cars, but I never thought much of it until the day that Dad broke with tradition.”及下文父亲让作者接替这个传统时作者的反应“I started to say something about a man’s job or women’s work”可推知,起初作者认为洗盘子是女性的活儿。故选D项。
3.解析:选C。推理判断题。根据倒数第三段第一句“People often say there is a special chemistry between a father and a son.”及父亲通过自己的言行使得一开始对接替洗碗工作满腹牢骚的作者最终改变了想法可知,心有灵犀一点通。由此可推知,父亲明白儿子的想法。故C项正确。
4.解析:选C。推理判断题。根据父子之间的对白可推断,作者的父亲既体贴又富有责任感。故选C项。
5.解析:选B。推理判断题。根据最后一段最后一句“And out of nowhere I knew the kind of man I wanted to be.”可推知,作者最后理解了父亲,并想要做一个像父亲那样的人。故选B项。
6.解析:选A。写作意图题。纵观全文可知,文章主要叙述了父亲通过让儿子去洗餐具而教育儿子要有责任感。由此说明父亲在教儿子成为男子汉的含义。故选A项。
B
7.解析:选B。细节理解题。本题问:为什么你可能花太多的时间在书店里?根据第二段最后一句“You soon become absorbed in some book or other, and
usually it is only much later that you realize you have spent far too much time there...”,可知选B。
8.解析:选D。细节理解题。本题问:根据本文,在好的书店里你会有什么感觉?根据第三段第三句“A music shop is very much like a bookshop.”可知D项符合句意。
9.解析:选C。细节理解题。本题问:从本文中知道,书店售货员应在何时向顾客提供帮助?根据第三段第七、八句“In a bookshop an assistant should remain in the background until you have finished browsing. Then, and only then, are his services necessary.”可知C项符合句意。
10.解析:选D。细节理解题。本题问:作者暗示,走进书店很容易偶然买一本什么书。根据第四段第二、三句“It is very easy to enter the shop looking for a book on, say, ancient coins and to come out carrying a copy of the latest bestselling novel and perhaps a book about brassrubbing—something that had only uncertainly interested you up till then. This volume on the subject, however, happened to be so well illustrated and the part of the text you read proved so interesting that you just had to buy it.”可知,选项D是上述句子的抽象概括。
11.解析:选A。细节理解题。本题问:为什么书店老板把一个医学院的学生喜欢读的那本课本藏在角落里?根据最后一段最后一句中的“‘I put it there in case anyone was tempted to buy it.’
he said, and left the student to continue his reading.”可知,书店老板生怕别人把这本书买走。故选A。
你造吗?春天出生的你原来有这么多好处
教你阅读时一目十行的技巧
奥巴马将能抢先知道雪诺的命运
妈妈再也不用担心我淋雨了:智能雨伞提醒下雨还防丢
泰国酒驾司机将被送往太平间工作
多吃芹菜 健康好处多多
现实版“荒野猎人”:滑雪女子被熊尾随毫不知情
英国19岁程序员开发出首个机器人律师
第一次约会最好不要一起吃饭
企业留不住年轻人现象探源
英国地铁新规:扶梯左右可同时站人
装B神器 莎士比亚名句信手拈来
微信需要面对的大烦恼
听听笑声就能设别真朋友?
成功企业必须克服的五个问题
科比退役信
中国堵城排行榜:第2北京第3杭州 那第1是?
有了这款T恤:世界再大 说走就走
历史性一步 联合国公开竞选秘书长
科比告别赛票价刷新历史 没有800美元别想看
日本女性常常遭受的四大误解:你有中枪吗?
卡梅隆披露《阿凡达》将拍四部续集
点餐抓瞎?中国人学英语爆笑囧事
特斯拉轰动预售的如意算盘
没人告诉你旅游地风光背后的这些脏乱差
福岛放射性野猪泛滥成灾
好莱坞片场的演员导演们都在忙些啥?
想要打击城市犯罪?多种树吧
斯诺登的新身份:电音歌手
导致恋爱分手的七大异性特质
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |