Module 3
Unit 8
Adventure
综合训练
Ⅰ.品句填词
1.The bus company provided e________ buses because there were so many people.
2.Can you tell us the s________ between Confucius and Socrates?
3.I warn you,I’m beginning to lose my p________ with you.
4.He is the most w________in our village,but he doesn’t feed his parents.
5.Japan ________(不同于)from China.
6.The wounded soldiers were hiding in the________(庇护所).
7.I am a teacher not a ________(教授).
8.It is________(无望的) for you to go to college if you don’t work hard.
答案:1.extra 2.similarities 3.patience 4.wealthy 5.differs 6.shelter 7.professor 8.hopeless
Ⅱ.短语识境
1.When I was on my way to my hometown in a village my car________.
2.The adventure team at last________food and water and had to wait for the rescue.
3.At first her teacher could not ________to her because she was both deaf and blind.
4.He was________ for armed robbery.
5.Scott and his team________and finally reached their food bases.
6.The quake ________suddenly at midnight with the noise of breaking something.
7.Getting up late,Tom hurried to school and________before us quite out of breath.
8.The workers were busy________the project that should be completed in time.
答案:1.broke down 2.ran out of 3.get across 4.put into prison 5.carried on 6.broke out
7.turned up 8.preparing forⅢ.翻译句子
1.这本书和那本书的写作风格不同。(differ from...in...)
________________________________________________________________________
2.我们白天走晚上也走。(as well as)
________________________________________________________________________
3.约翰在中国学习中国文化。(take up)
________________________________________________________________________
4.学生们一个接一个地被叫去见老师。(in turn)
________________________________________________________________________
5.竞选期间,一场大罢工爆发了(break out)
________________________________________________________________________
答案:1.This book differs from that one in the writing style.
2.We travelled by night as well as by day.
3.John is taking up Chinese culture in China.
4.The students were asked in turn to see the teacher.
5.During the election period,a big strike broke out.
Ⅳ.单项填空
1.Hu Juichou,________Taiwanese army majorgeneral involved in Typhoon Morakot rescue operations,said________700 or more still trapped included the residents trapped by amassive landslide.
A.a;a
B./;the
C.the;the
D.a;the
解析:考查冠词。语意为:参与了 “莫拉克” 台风救援行动的中国台湾军队少将Hu Juichou说那700或更多的被困者中包括因大规模山体滑坡而被困住的居民。第一空处表示 “一个”,泛指;第二空处表特指(特指那被困的700或更多的人)。
答案:D
2.He has been working hard day and night,which,of course,________ his tiredness.
A.answers for
B.accounts for
C.applies for
D.stands out
解析:考查动词短语。语意为:他日夜不停地工作是他劳累的原因。answer for “对……负责”;account for “说明……原因”;apply for “申请” ;stand out “突出”。根据语意可知B项正确。
答案:B
3.It is reported that those who were caught________in the NMET in Jilin Province will be punished.
A.cheating
B.cheated
C.to cheat
D.cheat
解析:考查非谓语动词。语意为:据报道,在吉林省高考中那些作弊的人将受到惩罚。catch sb.doing sth. “碰到某人做某事,抓到某人做某事”。
答案:A
4.—Why didn’t you go to the concert?
—I ________ a close game between two American football teams.
A.watched
B.had watched
C.was watching
D.have been watching
解析:考查时态。此处表示在音乐会举行期间正在进行的动作,第一句为一般过去时,故这里用过去进行时。
答案:C
5.As a kid,I was painfully shy.I mean,I wouldn’t even ________ people in the face when they spoke to me.
A.see
B.stare
C.watch
D.look
解析:考查动词辨析。后一句语意为:当别人跟我说话时,我甚至不敢正视他们。look sb.in the face是固定搭配, “直视某人的脸,正视某人”。stare sb.in the face “盯着某人看”,不符合语意。
答案:D
6.________ he goes,there’s always a spy hanging about.
A.Whichever
B.However
C.Wherever
D.Whatever
解析:考查状语从句。语意为:不管他走到哪里,总有密探跟着。wherever在此引导让步状语从句。
答案:C
7.About 15 percent of the patients were tested as optimists,about 15 percent as pessimists and ________ as in between.
A.the rest
B.the others
C.the same
D.the other
解析:考查代词。the rest意为 “剩余的” ,既可以指代可数名词,也可以指代不可数名词。others一般与some连用,表示 “一部分……另一部分”,表示两部分中的一部分。
答案:A
8.To our surprise,we got________people to attend the meeting as we expected.
A.as twice
B.twice many
C.twice many as
D.twice as many
解析:考查表示倍数的方法。一般说来,表示倍数时as构成下面结构:倍数+as+adj.+n.(pl.)+as+其他部分
答案:D
拓展提升:(1)twice(three times,four times...)+as much+不可数名词+as+其他部分
The coat needs three times as much money as that one.
(2)倍数词+as long(wide/high/big...)+as+其他部分(在结构上相当于):
倍数词+longer(wider/higher/bigger...)+than+其他部分倍数词+the length(width/height/size...)+of+其他部分
The room is twice as large(big)as that one.
The room is twice larger than that one.
The room is twice the size of that one.
9.Internet shopping will really________when people make sure that it is safe.
A.take off
B.take up
C.set off
D.set up
解析:考查动词短语的意义。句意为 “当人们确信网上购物是安全的时候,它会真的大受欢迎”。take off意为 “(观念、产品等)突然大受欢迎;(产品的销量)急升”。take up从事,占有;set off动身,出发;set up建立。
答案:A
10.We can no longer________to consider water an almost free resource that we can use as much as we like.
A.permit
B.afford
C.expect
D.offer
解析:考查动词在语境中的意义及用法。permit doing sth.允许做某事;expect to do sth.期望做某事;offer to do sth.主动提出做某事;afford to do sth.承受得起做某事。句意为 “我们再也承受不起把水看作随便取用的资源,想用多少就用多少了”。
答案:B
Ⅴ.阅读理解
Lisa Warren thought she had it made.She was 16 and had her own sporty car.
But before she had a chance to burn_rubber,her dad Mark and his electrical engineer fellow workers developed a way to make sure Lisa didn’t become a junior road warrior(勇士).
The result of their efforts was the Auto Watch,a little black box that monitors(监控)a car’s onboard computers to determine how the car is being driven.
What does Lisa say about all this?
“I hate it because it told on(告发)me,”said Lisa,now a wise 18yearold
cashier at Chuck E Chinese in Tucson,Arizona.
However,she unwillingly adds that the thing really worked.“When I first started driving,I had the gas down all the time.With that Auto Watch,I slowed down a lot.It was terrible.”she said.“If I ever had children,I’d probably make them have one just for suffering.”
The Auto Watch plugs(插上) under the dashboard of any cars built since 1995.It can be secretly fixed and hidden,or openly plugged in and left in full view on the passenger seat.
Aline Zoldbrod,a psychologist said that as a parent herself,she can see the advantage of the device.
“It could be an effective discouragement to dangerous driving,”she said.
To use it,car owners enter into a personal computer the maximum speed,engine speed,gear(汽车排挡) position and load which the car will allow drivers.The limits are then sent through a cable to the walletsized Auto Watch unit.
When the driver returns,the Auto Watch is taken out of the car and plugged back into the personal computer that shows how fast the car was driven,how many times the gas pedal(踏板) was floored and whether the car was turned on and off.
1.The underlined part“burn rubber”means________.
A.bring about an accident
B.drive too quickly
C.examine the car tyres
D.heat the car tyres
解析:burn rubber字面意义指“烧坏轮胎”,其实它指的是开快车。开快车刹车时,轮胎与地面摩擦,使轮胎受损。
答案:B
2.From what Lisa said,we learn that ________.
A.the Auto Watch has affected her greatly
B.the Auto Watch makes her comfortable
C.she wishes her father could invent a better device.
D.if she had her own childern,she would not fix the Auto Watch on their cars.
解析:Lisa 喜欢开快车,所以嫌此装置会告发她。同时她想将来用此装置治治她的孩子,让他们也吃点苦头,她也承认此装置的确有效。
答案:A
3.According to the passage,Aline Zoldbrod feels that________.
A.the popularity of the Auto Watch shows that teenagers are bad drivers.
B.the Auto Watch should be easier to buy and fix
C.the Auto Watch is a great invention
D.the Auto Watch can put an end to traffic accidents.
解析:根据“see the advantage of the device”与“an effective discouragement to dangerous driving”可知她对该装置的发明持积极肯定的态度。
答案:C
4.The last two paragraphs tell us________.
A.how to fix and use the Auto Watch
B.how to buy the Auto Watch
C.how to find the Auto Watch in your car
D.what the Auto Watch can do
解析:归纳大意题,该部分介绍了,Auto Watch如何安装和拆卸,并如何接入个人电脑进行监测分析。
答案:A
哈佛大学和麻省理工学院起诉美国政府 反对留学生签证新规
全球首支AI MV亮相2020世界人工智能大会云端峰会 你pick谁?
为什么“师范大学”译成normal,清华大学是Tsinghua?高校英文译名套路真多!
王毅在中美智库媒体论坛上的致辞(双语全文)
在外地吃到家乡美食,容易种草还是踩雷?
在咖啡厅要“续杯”你居然说成one more?
喂鱼
美丽的秋天
公园里的菊花
除了“How are you?”,还能怎样用英语问候熟人?
特朗普终于在公开场合戴口罩了!
200多名科学家发公开信 呼吁世卫组织重视新冠病毒空气传播
每日一词∣北斗卫星导航系统 the Beidou Navigation Satellite System
巴黎圣母院塔尖将按原样重建
丁丁是负责任的值日生
扇
世界卫生组织:不排除新冠病毒可以通过空气传播
春
逃生训练
每日一词∣中国-阿拉伯国家合作论坛 China
老虎的苦恼
我的国庆节
千万别把“发票”翻译成invoice!否则误会大了...
公园里的菊花
独家视频:四川悬崖村800米藤梯变钢梯,原来是他们建的!
最好的办法
美国又“退群” 宣布退出世界卫生组织
这就是我
群体免疫真的靠谱吗?西班牙新研究提出质疑
新冠疫情刺激自由职业发展 数据统计、网购岗位大增
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |