Module 4 Unit 11
Ⅰ.品句填词
1.He has made great c________to a space development program.
2.We a________ the causes of our failure.
3.She is e________in a bank because of her experience.
4.The company mainly p________ books for children.
5.I am Chinese by birth,but I became a US________(公民).
6.He sold it at a good________(利润).
7.The last________(场面)of the play was very impressive.
8.I am sorry to________(打断,打扰)you,but there is someone to see you.
答案:1.contributions 2.analysed 3.employed 4.publishes 5.citizen 6.profit 7.scene 8.interrupt
Ⅱ.短语识境
Protest about;as long as,in the way;help out;stand out;come down to;consist of;be linked to/with;participate in
1.She ________as the best student in her class.
2.We could conclude that the two events________each other.
3.Everyone can________this game.It is easy to learn.
4.They________the bad food at the hotel.
5.In the end,it all________the matter of debt.
6.________it doesn’t rain,we can play outside.
7.The committee________ten members.
8.Tom usually________on the farm,so you may find him there.
答案:1.stands out 2.were linked to/with 3.participate in 4.protested about 5.came down to 6.As long as 7.consists of 8.helps out
Ⅲ.翻译句子
1.GNP代表国民生产总值。(stand for)
________________________________________________________________________
2.这个俱乐部由200位会员组成。(consist of)
________________________________________________________________________
3.他靠打零工为生。(by doing)
________________________________________________________________________
4.当我们进屋时,他假装正在睡觉(pretend)
________________________________________________________________________
答案:1.GNP stands for gross national product.
2.The club consists of 200 members.
3.He makes a living by doing parttime jobs.
4.When we came into the room,he pretended to be sleeping.
Ⅳ.单项填空
1.What do you mean by saying there are only ten tickets?There ________ be twelve.
A.could
B.should
C.would
D.can
解析:情态动词的考查。句意:你说只有十张票,这是什么意思?应该有十二张才对。
答案:B
2.Meals in Spain are quite different from ________ they have in China.
A.which
B.what
C.that
D.whom
解析:句意:西班牙的膳食与中国的有很大不同。what引导一个宾语从句,what在从句中充当have的宾语。
答案:B
3.As their memories decline,some old people tend to be talkative because they ________ forget what has just been said.
A.anxiously
B.particularly
C.easily
D.hardly
解析:副词辨析题。句意:随着记忆力的衰退,有些老年人喜欢唠叨,因为他们容易忘记刚刚所说过的话。
答案:C
4.Catherine ________ at school wearing a Tshirt with some slogans.
A.broke up
B.turned up
C.came up
D.ended up
解析:考查动词词组辨析。break up意为 “解散,结束”;turn up意为 “来到,露面”;come up意为 “(植物)长出地面,发生”;end up意为 “最终成为,最终处于”。B项符合语意。
答案:B
5.One can’t learn a language well ________ by learning rules of its grammar.
A.gradually
B.deeply
C.merely
D.extremely
解析:语意为:仅仅学习语法规则,一个人是无法学好一门语言的。merely “仅仅,只”符合语意。
答案:C
6.He has also founded an organization ________ helping AIDS orphans.
A.aiming at
B.aiming to
C.aimed at
D.aimed to
解析:考查非谓语动词。aim at(doing)sth.意为 “力求达到,力争”;be aimed at “目的是,旨在”;aim to “计划,打算”,后跟动词原形。本句中organization后面的部分充当定语修饰organization,故用aimed at,相当于which is aimed at。
答案:C
7.I don’t think there is anybody who can convince him.He’s very ________.
A.flexible
B.sensitive
C.stupid
D.skeptical
解析:考查形容词。flexible “灵活的,可弯曲的”;sensitive “灵敏的,敏感的”;stupid “糊涂的”;skeptical “怀疑的”。本句的意思是 “我认为没人能使他相信,因为他的疑
心很大”。故选D。
答案:D
8.—Lucy,I told Denny about your success.
—Oh,you ________ him;I had told him already.
A.shouldn’t have told
B.needn’t have told
C.couldn’t have told
D.mustn’t have told
解析:考查情态动词。答语意为:你本没必要告诉他,我已经告诉过他了。故用needn’t have done表示 “本不必做却做了”。shouldn’t have done表示 “本不应该做但做了”;couldn’t have done “不可能做某事”;must表示猜测时只用于肯定句中,must have done “准是……”。
答案:B
9.
—Hello,how good to see you.Did you have any trouble finding our place?
—________.Your instructions were very clear.
A.No doubt
B.No problem
C.Not at all
D.No way
解析:考查交际用语。no doubt “无疑”;no problem “没问题”,表示乐于帮助或某事是很容易做的;not at all “一点也不”;no way “没门儿”。这里是指按照你的指引,找到地方很容易,所以用not at all。
答案:C
10.Which sport has the most expense ________ training equipment,players’ personal equipment and uniform?
A.in terms of
B.in relation to
C.by way of
D.in case of
解析:考查介词词组。in terms of “就……而言,在……方面”;in relation to “关于,和……有关”;by way of “经过,经由”;in case of “如果,万一”。A项符合语意。
答案:A
Ⅴ.完形填空
My parents fixed in me the ideas of family,faith and patriotism(爱国主义)when I was young.__1__we struggled to make ends meet,they__2__ to me and my four brothers and sisters how __3__ we were to live in a great country with __4__ opportunities.
I got my first real __5__ when I was ten.My dad injured his back working in a factory and had to be __6__as a hairstylist.The owner of the shopping center gave Dad a(n) __7__on his rent for cleaning the parking lot(停车场)three nights a week,which meant a little __8__that looked like a lawn mower(割草机).Mom and I emptied garbage cans and __9__ waste by hand.It took two to three hours to clean the lot.I’d __10__in the car on the way home because of tiredness.
I did this for two years,but the __11__I learned have lasted a lifetime.I __12__discipline and a strong work ethic(道德准则),and learned at a(n) __13__age the importance of balancing life’s __14__interestsin my case,school,homework and a job.This really __15__during my senior year of high school,when I worked 40 hours a week at a fastfood restaurant while taking collegepre __16__.
The hard work __17__.I attended the U.S Military Academy and went on to receive graduate degrees in __18__and business from Harvard.__19__,I joined a big Los Angeles law firm and was elected to the California State Assembly(议会).In these jobs and in everything else I’ve done.I have never forgotten those __20__in the parking lot.
1.A.Now that
B.If only
C.Even if
D.Even though
解析:从语境看,此处表达的是让步关系。even if带有强烈的假定性,意为“即使”;even though则多以从句之内容为前提,意为“尽管”。
答案:D
2.A.stressed
B.announced
C.suggested
D.admitted
解析:stress表“强调”。
答案:A
3.A.important
B.surprising
C.fortunate
D.satisfying
解析:从上文可知父母爱国情结很浓厚,因此以生活在这样的一个国度而倍感幸运。
答案:C
4.A.several
B.limitless
C.fewer
D.instant
解析:从“a great country”可知父母热爱国家,因此这里应该表示这个国家有无限的机遇。
答案:B
5.A.chance
B.dream
C.success
D.job
解析:从下文可知,作者接下来介绍的是自己的第一份工作。
答案:D
6.A.retrained
B.regarded
C.considered
D.respected
解析:父亲因受伤而不得不接受再培训(retrain)来改换工作,故选A。
答案:A
7.A.increase
B.order
C.discount
D.explanation
解析:指通过打扫停车场而减免租金;discount表“折扣”。
答案:C
8.A.bag
B.machine
C.knife
D.stick
解析:从“a lawn mower”可知父亲用来捡垃圾的是一种像割草机一样的机器。
答案:B
9.A.brought up
B.gave up
C.made up
D.picked up
解析:根据上下文可知作者和母亲也陪同父亲一起捡垃圾。
答案:D
10. A.sleep
B.talk
C.study
D.sing
解析:根据because of tiredness可知作者经过几个小时的工作后很劳累,睡在车中。
答案:A
11.A.knowledge
B.information
C.lessons
D.skills
解析:根据语境,能持续终生的应当是作者从劳动中学到的经验教训。
答案:C
12.A.cancelled
B.acquired
C.evaluated
D.forgot
解析:从前一句“learn”可知此处应是学到(acquire)了纪律意识和强烈的职业理念。
答案:B
13.A.common
B.legal
C.old
D.early
解析:作者讲述的是自己孩提时代的经历。
答案:D
14.A.competing
B.developing
C.supporting
D.increasing
解析:此处意为“我从小就懂得了平衡生活中互相冲突的利益的重要性。”对作者来说school,homework和a job都是不可或缺的,而从人的时间、精力上看三者的关系势必又是冲突的(competing),所以才需要平衡。
答案:A
15.A.turned
B.changed
C.helped
D.improved
解析:从下文读到作者所取得的成就看,早期的经历是“有帮助”的。
答案:C
16.A.measures
B.courses
C.messages
D.tours
解析:从下文可知,此处是指大学的预备课程(course)。
答案:B
17.A.came true
B.took off
C.went ahead
D.paid off
解析:paid off指努力得到回报。
答案:D
18.A.law
B.medicine
C.science
D.arts
解析:从下文law firm 可判断“我”获得了法律学位。
答案:A
19.A.However
B.Indeed
C.Later
D.Before
解析:表时间上的顺接关系。
答案:C
20.A.people
B.nights
C.cars
D.opportunities
解析:根据上文“three nights a week”可知,那段夜间工作的经历令作者终身难忘。
答案:B
励志名言不励志:箴言背后的残酷真相
小学生英语自我介绍模版
20个高频英语习语
新西兰拍卖猫标本手袋惹争议
最美的语言 The Most Beautiful Language
我的英语学习方法 My English Learning Method
英语励志名言精选
求职英语自我介绍
美式足球America Football
合作的力量 The Power of Cooperation
英文简历到底该怎么写呢?(二)
忠诚的狗 The Loyal Dog
世界各个国家英文怎么拼?
15条经典励志名言
日本App出新招:驾车不看手机,免费请喝咖啡
毕业生励志名言集锦
美国漫威之父斯坦·李将把猴王拍成电影
收到面试通知后要做的5件事
如何用英语作自我介绍
20句英语修身励志名言
经典诗歌《圣诞前夜》
英伦玫瑰 the England Rose
与Name相关的词组运用
荣耀属于你们 The Glory Belongs to You
简历忌冗杂,一页纸就能打动面试官
歌颂母亲的名人名言
诗歌赏析:汪国真《热爱生命》
成龙的新电影 Jackie Chens New Movie
手把手教你写英文求职信
英国人也看不懂的美式短语?
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |