高考英语阅读理解专项训练——历史类
(1)
Every object tells a story. Even the most ordinary objects can present to us powerful images. Sometimes it is the ordinary nature of these objects that actually makes them so extraordinary. Such is the case with an old leather shoe in a museum in Alaska. At first glance it does not look like much. It is a woman’s shoe of a style popular in the 1890s. But what is unique(独特的) about this shoe is where it was found. It was discovered on the Checkout Pass, the famous trail used by the people seeking gold in Alaska. Who it belonged to or why it was left there is not known. Was it perhaps dropped by accident as the woman climbed up the 1500 stairs carved outface? Or did she throw away goods that she didn’t need in order to travel lighter?
Over 100, 000 people with “gold fever” made this trip hoping to become millionaires. Few of them understood that on their way they would have to cross a harsh wildness. Unprepared for such a dangerous journey, many died of starvation and exposure to the cold weather.
The Canadian government finally started requiring the gold seekers to bring one ton of supplies with them. This was thought to be enough for a person to survive for one year. They would carry their supplies in backpacks(背包) each weighing up to fifty pounds; it usually took at least 40 trips to get everything to the top and over the pass. Whoever dropped the shoe must have been a brave and determined woman. Perhaps she was successful and made it to Alaska. Perhaps she had to turn back in defeat. No one will ever know for sure, but what we do know is that she took part in one of the greatest adventures in the 19th century.
1. The ordinary woman’s leather shoe is considered unusual because _______.
A. it was an important clue to life in the past B. it was found on a famous trail
C. it at one time belonged to a VIP
D. it was a fashionable shoe at that time
2. According to this passage, many people who went to Alaska _______.
A. eventually became millionaires
B. brought with them many shoes
C. had conflicts with the Eskimos
D. were not properly equipped
3. The Canadian government made gold seekers bring one year’s supplies with them so that _______.
A. they would not die of hunger and cold
B. the army would have enough food for fighting a war
C. they would change these goods with the Eskimos
D. the supplies would make Alaska rich
4. No matter what happened to the woman who owned the shoe, _______.
A. she must have lived a happy life
B. she certainly dropped the shoe on purpose
C. her adventurous spirit is definitely admired
D. her other shoes were equally fashionable
【答案解析】
本文由在Alaska州博物馆所陈列的一只旧鞋而引出的对当时情况的介绍及表达了对这只鞋的主人敬佩之情。
1. B。细节题。根据第1段中的 But what is unique about this shoe is where it was found. It was discovered on the Checkout Pass, the famous trail…可推知此题答案为B。
2. D。细节题。根据第2段最后一句Unprepared for such a dangerous journey可推知此题答案为D。
3. A。推断题。根据第2段最后一句及第3段第1句可推知此题答案为A。
4. C。细节题。根据文章最后一句可推知此题答案为C。
在英文面试中如何巧妙回答离职的原因
面试英语必备:面试后该等多久通知?
职场英文简历:会计
英文简历范例:(后勤)HUMANSERVICESWORKER(General)
英文简历范例:(管理员)CONTROLLER(General)
英文简历范例:会计
英文简历范例:培训协调员
英文简历范例:(经理助理)
英文简历范例:销售助理
英语面试必备:等待梦想中的工作
英文简历必备:求职信模板(三)
面试英语必备:外企面试禁忌问的问题
职场英文简历:市场主管
面试英语:求职为什么这么难?9条你忽略的事情
面试英语必备:900句(5)关于教育背景
实用职场英文简历:(人力资源总监)DIRECTOROFHUMANRESOURCES
英语面试必备:外企英语面试常见的问题和回答
面试英语必备:900句(6)关于教育背景
实用职场英文简历:(市场主管)MARKETINGAN
英文简历范例:酒店文职人员
英文面试中如何有效的”推销“自己
英语电话面试问题集锦
英文简历必备:求职信模板(四)
实用职场英文简历:(管理员)CONTROLLER(General)
英文简历范例:市场助理
求职中五种做法透露出你不够专业
面试英语必备:900句(4)关于家眷
英文简历范例:工业工程师
面试英语必备:900句(3)关于地址和籍贯
面试英语必备:900句(7)关于教育背景
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |