专题十五 推理判断
A
(2017·合肥第一次质检)
More than half a century ago,there were 4,000 drive-in movie theaters in the United States and watching a movie from your car was a popular way to spend an evening.Although the number of drive-ins has reduced to just a few hundred,outdoor movie has across the nation.Going to an open-air theater has become a modern summer pastime for a increasing number of movie fans.
In recent years,outdoor movie screenings have come up in parks,vacant lots and shopping malls around the nation.On average,about 1,000 people attend each movie night.It attracts a lot of young professionals,young workers and residents nearby.For some,the outdoor movies bring back the memories of the drive-in theaters of their youths.But for the majorities,they think it is comparable to the atmosphere of drive-ins,as they can bring friends,food,good wine,and watch the movie together.
The returning of Americans’ love affair with outdoor movies makes Stephen Bastas even busier.His seven-member crew sets up screens in various locations mostly in the Washington area every day throughout the summer.They are doing pretty well and they hope to continue the trend.And it looks like they are going to.Because many fans say there is nothing like watching a movie on a breezy summer evening under the stars.
1.In the first paragraph,the author tries to tell us .
A.outdoor movies attract more movie-lovers
B.drive-in movie theaters have already disappeared
C.watching a movie from your car is more popular
D.summer brings back more drive-in movie fans
2.Most people choose to go to an outdoor movie mainly because they can .
A.have snacks before the movie
B.cheer up with young friends
C.bring back good old days
D.enjoy the casual atmosphere
3.From the passage,we can learn that Stephen Bastas is most probably .
A.a movie maker
B.an outdoor movie fan
C.a movie director
D.an open-air theater operator
4.How does Stephen Bastas feel about the future of outdoor movies?
A.Optimistic. B.Amazed.
C.Worried. D.Disappointed.
B
(2017·福州毕业班质检)
Any day we wish;we can discipline ourselves to change it all.Any day we wish;we can open the book that will open our mind to new knowledge.Any day we wish;we can start a new activity.Any day we wish;we can start the process of life change.We can do it immediately,or next week,or next month,or next year.
We can also do nothing.We can pretend rather than perform.And if the idea of having to change ourselves makes us uncomfortable,we can remain as we are.We can choose rest over labor,entertainment over education,delusion(幻想) over truth,and doubt over confidence.But while we complain about the effect,we continue to nourish(助长) the cause.
As Shakespeare uniquely observed,“The fault is not in the stars,but in ourselves.”We created our circumstances by our past choices.We have both the ability and the responsibility to make better choices beginning today.
Those who are in search of the good life do not need more answers or more time to think things over to reach better conclusions.They need the truth.They need the whole truth.And they need nothing but the truth.
We cannot allow our errors in judgment,repeated every day,to lead us down the wrong path.We must keep coming back to those basics that make the biggest difference in how our life works out.And then we must make the very choices that will bring life,happiness and joy into our daily lives.
And if I may be so bold to offer my last piece of advice for someone seeking and needing to make changes in their life—If you don’t like how things are,change it!You’re not a tree.
You have the ability to totally transform every area in your life—and it all begins with your very own power of choice.
1.The first paragraph tells us that .
A.no one wants to be disciplined
B.we often need some new knowledge
C.taking activities does good to our health
D.we want to change all the time
2.We may conclude from the second paragraph that .
A.whatever happens,we have to change ourselves
B.people tend to nourish the cause of bad results
C.whether we change or not depends on ourselves
D.most choices we made are not good enough
3.From Shakespeare’s words,we know .
A.it is our duty to change for the better
B.we complain a lot about our past choices
C.sometimes we have to face the fate
D.we should believe in ourselves in life
4.In the author’s opinion,if you want a good life,what you need most is .
A.self-confidence B.good choices
C.strong wills D.the truth
##
A
1.A 主旨大意题。根据第一段不难理解,户外电影对越来越多的电影爱好者来说成了一种现代化的度过夏天的方式。
2.D 细节理解题。根据第二段最后一句可知,大多数人喜欢户外电影的原因是其轻松舒适的环境。
3.D 推理判断题。根据最后一段中“His seven-member crew sets up screens in various locations mostly in the Washington area every day throughout the summer.”一句可以推断出Stephen Bastas可能是一位户外电影的经营者。
4.A 推理判断题。根据最后一段说明可知,Stephen Bastas希望人们喜欢户外电影这个趋势继续,看来似乎也就是会继续这个好趋势。故他们的态度是乐观的。
B
【语篇导读】改变始于选择。对于那些寻求改变自己人生的人,如果不满意事情的现状,那就去改变它吧!
1.D 推理判断题。根据第一段中的四个Any day we wish的排比句可知,我们每天都希望有所改变,故D项正确。
2.C 细节理解题。根据第二段中的几个We can...的排比。可知,我们是否需要改变取决于我们自己,故C项正确。
3.A 推理判断题。第三段的第一句引用了莎士比亚的独到见解“错误并不在于命运,而在于我们自身”,再根据接下来的两句“我们过去作出的选择决定了我们现在的处境。从现在开始我们有能力和责任去作出更好的选择。”可知,A项正确。
4.B 推理判断题。根据最后一段可知,作者认为想要改变你的生活,就要从选择开始,故B项正确。
英语晨读:思考生活
美文欣赏:真正贫穷的生活(双语)
精选英语美文阅读:爱会伴随着度过一生
精选英语美文阅读::朋友的祈祷
超全愚人节整人方法:亲朋好友宠物小孩一网打尽(双语)
被我们遗忘在生活中的哲理V
世界上最美丽的英文3
英语标准美文75
精选英语美文阅读:山居秋暝
英语美文30篇系列之21
人生哲理:多一点开心 少一点抱怨
双语阅读:美丽的微笑
英语美文:红色 Red (双语)
精选英语美文阅读:一只猫/一个未来
“母亲”这个伟大的职业(双语)
英语美文:艰难岁月也要满怀感恩之心(双语)
诗歌:在清晨许个愿
英语标准美文85
英语名篇名段背诵精华22
英语美文:一双丝袜(有声)
精选英语美文阅读:英国民谣《绿袖子》
双语:给你逃离“舒适区”的六个理由
英语美文:有良师乃人生之幸(双语)
诗歌:放慢你的舞步
英语美文:生命这个奇迹
英语美文30篇系列之24
美文欣赏:永远的朋友
双语美文精选:但愿人长久,千里共婵娟
26个英文字母蕴含的人生哲理
英语散文:If I were a Boy Again
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |