是 非 判 断 题
[技巧点拨]
这里的是非判断题,主要是指true或NOT true,以及含EXCEPT等词的这类题。解答这类题,一定要看清,是选与文章内容相符的选项还是选不相符的选项,或是选文中没有谈及的内容。 特别注意:NOT true这类题,要求选出一个错误选项,也就是说,有三个选项是正确的。考生千万不要看到一个正确选项时,就以为这是要选的正确答案,这点非常容易出错。
Not true这类题涉及的信息点跨度大,要注意做记号。 经典例题
51.
Which of the following statements is NOT true? A. Food poisoned can make people sick. B. Food poisoning means death. C. Food poisoning comes in varieties. D. Food poisoning can be serious. 解析:第51题,由第一段第三句Food poisoning is usually not serious可知,选项B (Food poisoning means death)与事实不符,即NOT true,故选B。顺便说说,由第一段第一、二句可知,选项A与内容相符,是同义转换;由第二、三、四段的第一句话可知,选项C相符,是具体(原文)与概括(选项);由第一段第三句的but some types are deadly(致命的)可知,选项D相符,同义转换。 53.Food poisoning can be caused by all the following EXCEPT ____. A. some chemicals B. low temperatures C. some tiny living things D. certain natural materials 第53题,由第二段第一句可知选项C对;由第三段第一句可知选项A对;由第四段第一句可知选项D对;选项B文中没有提到,故选B。 即时练习
2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The elderly woman was knocked down by Tenyson. B. Tenyson’s idea of buying a flower gained his mother’s support. C. Tenyson’s care for the elderly woman puzzled the flower seller. D. The elderly woman was moved to tears by Tenyson’s gesture. B 细节理解题。由第一段第二句As we were leaving, we found that only minutes earlier an elderly woman had fallen over at the entrance…可知老太太不是“我”儿子Tenyson撞倒的, 排除A项;根据第三段I was amazed that he would come up with this sweet idea. So we went over to the flower seller and asked her…可知Tenyson想买花的想法得到了“我”的支持,故选B;由第三段的最后一句可知排除C;由最后一段的最后一句…the old lady looked up at Tenyson with love in her eyes and gave him a little smile可排除D,但文中提到该老太太的丈夫激动得哭了而不是老太太。
Can You Play the Guitar
unit 25 the accident
新目标 nit 9 When was he born period 3
Starter Unit 2A
新目标 Unit 1 Where is your pen pal from?section A
新目标 Unit 9 When was he born Period 2
The Second Period of Unit 2
新目标 Unit 9 When was he born
新目标 Unit 4 I want to be a actor
新目标 Unit 1 My name is Gina. Section B
新目标 Unit 1 where is your pen pal from
新目标 Unit 1 where is your penpal from? period 2
新目标 Unit 1 where is your penpal from?period 3
新目标 Unit 12 what’s the best radio station section A
新目标 starter Unit 3 what color is it
新目标 Unit 2 Is this your pencil? sectionB
新目标 Unit 2 Is this your pencil? Section A
新目标 Unit 1 where is your penpal from? (period 4)
新目标 U1 wheres your pen pal from period 1
新目标 Unit 3 复习
新目标 Unit 2 SectionB
can you play the guitar1
新目标 Unit 10 I want to be a basketball player
新目标 Unit 11 could you please clean your room
新目标 Unit 9 When was he born Period1[上学期]
新目标 Unit 3 this is my sister period 4
新目标Book 1 ( 下) unit 9 sectionA
新目标 Unit 3 This is my sister section A
新目标 U11-5th 复习课
新目标 Unit 2 wheres the post office
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |