2016高考英语二轮复习专题限时训练(江苏专用)
专题5 书面表达 1
(每篇20分钟)
(A)
在最近学校组织的一次社会实践活动中,你班同学参加了进行了关于一项青少年课余活动情况的调查,调查结果如下。请用英语写一篇短文, 简要介绍调查情况,谈谈你的看法,并提出建议。
注意:1. 词数150个左右。
2. 文中不得提及考生所在学校和本人姓名。
Recently my class took part in the social practice organized by our school, in which we conducted a survey among kids aged 5-14 about their extra-curriculum activities.
___________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
We can draw a conclusion from this survey that according to the data, passive pursuits are far more popular nowadays than active ones and that those who opt for creative pastimes are in the minority.
In my opinion, since the addiction to watching TV or videos or playing computer games is likely to do harm to children’s health, parents should be responsible for limiting the children’s time spent on passive leisure activities. In addition, more emphasis should be attached to activities that can encourage children to develop their creativity and build up physical health.
(B)
请你根据对下面这幅漫画的理解用英语写一篇短文。你的短文应该包括以下内容:
1. 这幅漫画描述了什么. 这幅漫画想要告诉我们什么注意:
1. 可参照图示作必要的发挥想象。
2. 词数150左右。3. 作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。greenhouse
_______________________________________________________________________________
___________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
A possible version
As is shown in the first drawing, it is windy and rainy outside, and yet the flower in the greenhouse is at its best. In the second drawing, however, things are quite different. When exposed to the outside, the flower appears weak and fails to stand against the bad weather.
Based on the above drawings, we can see that one can hardly challenge possible difficulties if he stays in a comfortable surrounding too long a time. Similarly, with living standards improving, people tend to provide their children with material comfort and as a result, children are often spoiled. They may possibly succeed with the protection of the comfort. But what if they leave the so-called comfort? They’ll probably be destroyed by the tough reality as what happens to the flower.
It is obvious that the education of the young is vital to the nation. Don’t let them grow up in the greenhouse all the time. If exposed to the outside surroundings, they’ll be stronger and better prepared for their future.
SAT阅读Sentence Completion题型讲解
SAT阅读高分攻略系列(八):文艺类阅读1
教你SAT阅读如何突破740
SAT阅读考题讲解及答题要点
SAT阅读高分攻略系列(六)
SAT阅读逻辑题解析
SAT阅读考试三大误区
如何提高SAT阅读能力
SAT阅读考试应对策略
SAT阅读答题技巧与题型分析
SAT Sentence Completion阅读练习题8
SAT阅读题Sentence Completion Test 6
SAT阅读题中的修辞手段题
SAT阅读题Sentence Completion第四套
SAT阅读完成句子练习题4
SAT阅读剖析与要点解读
SAT阅读特点与备考策略讲解
教你如何攻克SAT阅读
SAT阅读高分攻略系列(七)
SAT阅读考试常见题型分析
SAT阅读完成句子试题9
SAT考试阅读难点讲解(二)
SAT阅读完成句子习题(一)
SAT文章阅读模拟题之the early history of the United States
SAT阅读与托福阅读的区别
SAT阅读高分攻略系列(八):文艺类阅读3
SAT阅读完成句子练习题(十)
SAT阅读高分攻略系列(八):文艺类阅读2
SAT阅读练习(三):SAT Sentence Completion 3
SAT阅读考试答题方法全攻略
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |