2016届高考英语二轮专题总复习精选综合能力专练:阅读理解1
A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16℃.Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere,warming the rest of the world.Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.
In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources (资源): land for crops, wood for paper and other products, land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.
There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a year or two. Secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the world’ s wood supply.
Rainforests are often called the world’s drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. However, fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the world’s shrinking rainforests.
[语篇解读] 文章论述了热带雨林的重要作用以及对环境的影响。
5.Rainforests can help to adjust the climate because they________.
A. reflect more heat into the atmosphere
B. bring about high rainfall throughout the world
C. rarely cause the temperature to drop lower than 16℃
D. reduce the effect of heat from the sun on the earth
[解析] 因果判断题。由文章第一段内容可以得出答案。
[答案] D
6.What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?
A. We will lose much more than we can gain.
B. Humans have begun destroying rainforests.
C. People have a strong desire for resources.
D. Much carbon dioxide comes from burning rainforests.
[解析] 由上下文内容可知,A项正确。
[答案] A
7.It can be inferred from the text that________.
A. we can get enough resources without rainforests
B. there is great medicine potential in rainforests
C. we will grow fewer kinds of crops in the gained land
D. the level of annual rainfall affects wind patterns
[解析] 推测判断题。由文章最后一段内容即可得出答案。
[答案] B
8.What might be the best title for the text?
A. How to Save Rainforests
B. How to Protect Nature
C. Rainforests and the Environment
D. Rainforests and Medical Development
[解析] 主旨大意题。整篇文章主要论述了热带雨林的重要作用以及砍伐热带雨林对环境所造成的影响。
[答案] C
The computer plays an important part in our everyday life. It is one of the great __1__ in the world in the __2__ century. It works for us not only at home, in the offices, in big shops, __3__ at schools. Today it is used __4__ many ways. It really __5__ the world large wealth (财富) and happiness.
The first computer in the world was __6__ Enid. It was built in America in 1946. It was __7__ and heavy. __8__ it was born, it has been developing very fast. Until now it has gone __9__ four periods(时期,阶段)and changed a lot. There’re many kinds of computers. Computers are getting smaller and smaller and computing faster and faster. It becomes more and more __10__.
The computer can do most of the things __11__ the people. It can help us to __12__ about the real world more quickly, to learn __13__ we want to learn and to think __14__ ourselves. __15__ a student in the twenty-first century, you must work hard at it.
1. A. inventions
B. discoveries C. robots
D. inventors
2. A. twenty-first
B. twenties
C. twelfth
D. twentieth
3. A. also
B. but also
C. too
D. either
4. A. in
B. to
C. by
D. over
5. A. takes
B. helps
C. gets
D. brings
6. A. found
B. invented C. called
D. bought
7. A. easy
B. small
C. large
D. light
8. A. For
B. Until
C. When
D. Since
9. A. by
B. across
C. through
D. against
10.A. serious
B. harmful.
C. dangerous
D. helpful
11.A. for
B. to
C. at
D. with
12.A. set
B. tell
C. know
D. talk
13.A. what
B. that
C. which
D. who
14.A. of
B. about
C. out
D. for
15.A. For
B. Be
C. As
D. To
名师点评
本文介绍了电脑的产生、发展以及在我们日常生活中广泛的使用,针对一些人对将来电脑会控制人类的担忧,作者提出了自己的看法。
答案简析
A。one of 后要用可数名词的复数形式,根据文章意思,可知答案是A。
D。要表达第几个世纪,应该用“序数词+century”,而根据常识,计算机是二十世纪的产物,A项“二十一世纪”与实际不符合。
B。固定搭配not only…but (also)… 意思是“不但……而且……”。所以答案是B。
A。in many ways为一固定用法,表示“在许多方面”。
D。根据文章大意,可知答案是D,表示“给人们带来财富和快乐”。
C。因为Enid是名字,故用called。
C。根据常识可知老式计算机庞大而笨重,故填large。
D。该句句意为“自它诞生之日起,它的发展就非常迅速”,since在意思和时态上与主句呼应,为正确选项。
C。动词短语go through表示“经历……”。
D。
A。用介词for+宾语表示“为人们做事”,故选A。
C。know about表示“了解”,侧重于有关某人或某事的具体情况。
A。learn后面接的是一个宾语从句,而且连接词在从句中做learn 的宾语,所以只能用what,因为that在宾语从句中是纯连词,只能起连接作用,不能做句子成分。
D。think of表示“想起;认为”;think about表示“考虑”;think out表示“想出”;根据文章含义,答案应是D。
C。介词as表示“作为”,为正确选项。
认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。
注意:每空格1个单词。
Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here’s how.
1) Plan your time carefully. When you plan your week, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc. then decide a good, regular time for studying. Don't forget to set aside enough time for entertainment. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.
2) Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.
3) Make good use of your time in class. Take advantage of class time to listen to everything the teachers say. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.
4) Study regularly. When you get home from school, go over your notes. Review the important points that your teacher mentioned in class. If you know what your teacher is going to discuss the next day, read that material will become more meaningful, and you will remember it longer.
5) Develop a good attitude about tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don't pass a test, so don't be overly worried.
There are other methods that might help you with your studying. You will probably discover many others after you have tried these.
Title: How to become a better student
General methods How to advantages
Plan your time carefully Make a list
Force you to realize
6 is happening to your time
Make a 1
Find a good place to study
Free of everything but study 2
You can 7 on the subject
Make good use of your time in class
Listen to everything the teachers say Really listening in class means 8 work later
Taking
3
Study regularly
Go over your notes
Help you
9 it better , remember it longer
4 new material
Develop a good attitude about tests
Don't be
5
worried
Remember your new
10
Keys:
1. schedule
2.
materials
3. notes
4. Read
5. overly
6. what
7. concentrate
8. less
9. understand
10. knowledge
史家小学全市首开博物馆课
争取名校就读资格 香港“学区房”也是紧俏品
学英语应打好三个基础
学习音乐可开发儿童语言天赋
家里文具堆积 专家:给孩子买东西家长应手紧点
新生家长如何应对“开学恐惧症”?
“幼升小”孩子乐了家长愁了
一年级新生快速适应环境,要做好哪5件
幼升小:开学啦 有人欢喜有人忧
学区房承载中国式“望子成才”期待
盘点家长患上“焦虑症”的十种表现
让孩子学会自理 幼升小家长先教孩子三件事
北京:小学生开学典礼“绘画美好明天”
明星辣妈育儿,各有高招
新学期临近新一轮包书皮大战开启 包5本书要花俩小时
为了孩子能分好班 有家长摸清整个年级所有老师性格
高科技一年级作业需打印 专家:妨碍写字能力
“超级”家长会整整开了4小时
2014年北京小学就近入学比例达93.7%
幼升小的不适 孩子坐不住5分钟
新生名字嘎 老师忙着查字典
北京五道口学区房均价跌破6万每平 去年超10万
幼升小家长要提前帮孩子做好心理准备
教育孩子该"狠心"就得狠!
幼升小:一年新生上学仍然“找妈妈”
一年级新生入校前培训 萌娃大多很淡定
小学新生家长该准备些啥 私人订制“适应宝典”
非京籍优秀生源“回流”国际学校招生遇“大年”
北京中小学课程大变脸:语文将强化母语教学结合实践
疯涨的学区房 只为不输在起跑线
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |