阅读理解精选14
In the past ten years, America’s National Basketball Association (NBA) has grown increasingly dependent on the rest of the world to supply players.
When Michael Jordan and Larry Bird won gold in Barcelona in 1992, the Americans were praised for teaching the world how to play basketball. This season, however, 20 percent of NBA rosters(花名册) will be filled by non-Americans. NBA commissioner David Stem happily embraces the trend. On a visit to Paris in October, Stern outlined his vision for the future, which is likely to see Europe hosting NBA games by 2010.
The NBA is now planning to take China by storm.
“Our experience in China has been that it is going to be explosive in its growth,” said Stern. The strategy(战略,策略) in China is television. “We’ve made 14 deals in China with local and national networks on cable and satellite.” The success of Chinese centre Yao Ming has paved the way for the NBA marketing blitz in China. The NBA, which is broadcasted in more than 200 countries in 42 languages, will put that to the test in October 2004 when the Houston Rockets play two pre-season games against the Sacramento Kings in Beijing and Shanghai. The NBA knows that it needs a global market to compensate for tough times on home soil.
“It doesn’t matter where the players come from, all the NBA teams now know that they have to scout(寻找,觅得) internationally,” said Terry Lyons, the NBA’s vice-president of international public relations. “It has increased the level of competition here.” As Frenchman Tony Parker and Argentine Emanuel Ginobili showed in winning championship rings with the San Antonio Spurs last season, many people can earn the respect of their American peers. Others, such as the Houston Rockets’ Chinese centre Yao Ming — number one draft pick in 2002 — and the Detroit Pistons’ 18-year-old Serb Darko Milicic — number two overall in this year’s draft — are icons(偶像)in-waiting. It is the ultimate(最后的,根本的) revolution — the rest of the world teaching the US how to play basketball.
31. According to the report,
A. Michael Jordan is still playing a very important role in NBA
B. the part played by the foreign players in NBA will be great
C. Yao Ming is to play two pre-season games in NBA
D. European countries will host the 2004 NBA games
32. The underlined phrase “take China by storm” has the meaning of
_______ ___.
A. NBA intends to make China its “marketing center”
B. NBA is planning to set up some training centers in China
C. there’ll be a big storm when NBA comes to China to play against the Sacramento Kings
D. the NBA’s live basket games will be broadcasted on all the TVs in China
33. What seems to be the biggest change that is happening to NBA?
A. NBA is expecting more foreign players to join the league.
B. China’s rapid development in sports affects NBA.
C. Yao Ming has taken the place of Michael Jordan.
D. The NBA will stop teaching the world how to play basketball.
34. When the writer talked of “home soil”, he was referring to
_
_.
A. farms in the States
B. native Americans
C. the NBA training center
D. the USA
35. Which of the following can be used as the best title for the passage?
A. The Non-American Basketball Players
B. NBA Is Coming to China
C. The Foreign Ties That Bind the NBA
D. NBA Is Making Big Progress
【答案与解析】
31—35 BAADC
NBA的球员组成将发生重大改变,外国球员将占相当的比例,NBA需借助外籍球员的
力量来维持其地位。
31. B
推理判断题。根据第二段20 percent of NBA rosters will be filled by non-Americans,以
及文章后半部分Terry说的话it has increased the level of competition here可判断出外国球员
将在NBA起到举足轻重的作用。
32. A
词义猜测题。根据文章中间Stern所说的话,及下一自然段The success of Chinese
centre Yao Ming has paved the way for the NBA marketing blitz in China可判断出NBA将把中
国看作是一个重要的市场。
33. A
推理判断题。通读全文,可得出这个结论:NBA的球员组成将发生重大改变,外国
球员将占相当的比例。
34. D
词义猜测题。从文章后半部The NBA knows that it needs a global market及It doesn’t
matter where the players come from可判断出home soil指的是美国本土。
35. C
主旨大意题。tie在这儿被用来比喻外籍球员,意思是说NBA需借助外籍球员的力量
来维持其地位。
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第13天
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第5天
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题11
2013年职称英语理工类的A级阅读理解练习题7
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题10
2014年职称英语考试的综合类的阅读理解习题29
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第11天
2013职称英语理工类的阅读理解C级新增文章第19篇
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第6天
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题1
2013职称英语理工类的A级阅读理解冲刺习题5
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题2
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一天第2天
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第15天
2013年职称英语理工类的A级阅读理解练习题8
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第16天
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第18天
2013职称英语理工类的阅读理解习题及答案1
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第12天
2014年职称英语综合类的阅读理解每日一练第8天
2013职称英语理工类的阅读理解C级新增文章第11篇
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题22
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题9
2013年职称英语理工类的A级阅读理解练习题10
2013年职称英语理工类的阅读理解强化习题3
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题20
2014年职称英语考试综合类的阅读理解习题19
2013职称英语理工类的阅读理解习题及答案3
2013年职称英语理工类的c级阅读理解练习题3
2013职称英语理工类的A级阅读理解冲刺习题3
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |