阅读理解精选3
Danielle Steel, America’s sweetheart, is one of the hardest working woman in the book business. Unlike other productive authors who write one book at a time, she can work on up to five. Her research some before writing takes at least three years. Once she has fully studied her subjects, ready to divided into a book, she can spend twenty hours nonstop at her desk..
Danielle Steel comes from New York and was sent to France for her education. After graduation, he worked in the public relations and advertising, industries. Later she started a job as a writer which she was best fit for. Her achievements are unbelievable: 390 million copies of books in print, nearly fifty New York Times best-selling novels, and a series of “Max and Martha” picture books for children to help them. Deal with the real-life problem of death, new babies and new schools. Her l998 book about the death of her was shot to the top of the New York Times best-selling list as soon as it came out. Twenty-eight of her books have been made into film. She is listed in the Guinness Books of World Records for one of her books being the Times best-seller for 381 weeks straight.
Not content with a big house, a loving family, and a view of the Golden Gate Bridge, Danielle Steel considers her readers to be the moat important resource and has kept in touch with them by e-mail. While she is often compared to the heroines(女主人公) of her own invention. Her life is undoubtedly much quieter. But if she does have anything in common with them, it is her strength of will and her inimitable style. There is only one Danielle Steel.
36. Danielle Steel is different from other writers in that
A. she can write several books at the same time
B. she often does some research before writing a book
C. she is one of the most popular American women writers
D. she can keep writing for quite a long time without a break
37. Children who have read “Max and Martha” picture books may know
A. how to deal with affairs at school
B. what to do if Max and Martha die
C. what to do when new babies are born into their families
D. how to solve the difficult problems in their writing classes
38. One of Danielle Steel’ achievements is that
A. some TV plays were based on her books
B. her picture books attracted a lot of young men
C. one of her books became a best-seller in 1998
D. she wrote the Guinness Book of World Records
39. We can learn from the passage that Danielle Steel
A. lives an exciting life
B. values her readers a lot
C. writes about quiet women
D. is pleased with her achievements
40. What does the underlined word “inimitable” mean?
A. hardworking
B. attractive
C. strange
D. unique
【答案与解析】
36—40
ACCBD
本文介绍了一位美国最杰出的女作家,她的出类拔萃在于两方面:其一是出的书多,其二她的意志坚强及她的写作风格都是与众不同的,因而受到美国人的爱戴。
36. A
细节理解题。第一段第二句“不像其他多产作者一次只写一本书,她一次能写五本”这句话交待了她与其他作者之不同之处。
37. C
细节理解题。第二段中间部分关于一套为孩子们写的“Max and Martha’’故事书,目的是帮助他们解决现实生活中有关死,新的生命及新学校问题,说明读了此书就该知道家里一旦有新的生命诞生如何去做。
38. C
细节理解题。第二段中问“她的成就是令人难以置信的”开始,下面介绍了她的成就其中“1998年关于她的儿子之死的那本书一出版就列在畅销书之首”与C答案不符;她的28部书已拍成电影,而A项是电视剧与原文不符。D与本段最后一句不符,B画图书为孩子们而写而非young men。
39. B
推理判断题。最后一段中交待Danielle Steel认为她的读者是最重要的资源,她一直和他们通过e-mail保持联系,可见她非常重视她的读者。
40. D
词义猜测题。根据文章最后两句话意思推知。
家长和孩子共同做到“无缝衔接”
幼升小:入学、户籍、孩子、房子!
怎样制作一个暑假学习计划
适龄儿童入学扎堆,教育资源如何分配?
北京教育改革破解择校难 不住学区房也能进名校
2014年石景山区小学增加招生计划
家长必读:科学暑假计划分享
黄磊写给女儿多多:写给未来的你
升学季衔接班 家长一掷数万元
上不上培训班 孩子无力否决 大人也很纠结
专家解读:城乡和谐教育均衡发展需要快落实
北京大兴区开办两所全日制公办小学
北京城南迎来教育“大咖” 北京四中新校区落子房山
北京民办中小学靠"特色"博生源
暑假大学生家教“风光不再”
北京教改:学校间构建深度联盟致择校热降温
假期接近尾声,幼升小的必修课
2015幼升小:北京大兴区新增两所全日制公办小学
学以致用:怎样更好的和外国人交谈?
上海总结“零起点” 35所学校亮招数
幼儿园杜绝小学化倾向
零起点教学有助于遏制教育“抢跑”
“组合拳”破解择校难住不住学区房都可能进名校
2014年东城区幼升小入学顺序
专家指导:亲子阅读三步曲集锦
北京推广形体干预课 写字握笔太低是最大问题
北京史家小学开设星期六课程
专家指导:少儿英语兴趣班选择的五误区
暑期统计:孩子意外伤害增多
专家解读:非京籍上学难真是因为学生太多吗?
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |