泉州市2014高考英语文章突破一轮训练(17)及答案
People have been acting like people—in other words, they’ve been making tools, creating ceremonies, and sharing food—for a long time. That’s the conclusion of a recent study from South Africa’s southern coast.
There, in a cave lying above the sea, researchers from Arizona State University have found evidence that humans were behaving in surprisingly complex ways as early as 164,000 years ago. Our species, Homo sapiens, appeared an estimated 200,000 years ago.
The cave held three important clues about the behavior of these Stone Age people.
First, the researchers found the remains of all kinds of shellfish. The people who lived in the cave probably collected these creatures from rocky shores and tide pools and brought them to the cave to eat.
The researchers propose the early Africans moved to the South African coast between 195,000 and 130,000 years ago. Around that time, the climate inland turned relatively cold and dry. Therefore, there were fewer plants and animals to eat away from the coast.
When these ancient people moved to the coast, they probably experienced a major cultural shift, the researchers suspect. That’s because observations of modern hunter-gatherer societies suggest that men are more likely to hunt for big animals when people live inland. On the coast, women play a more important role in providing food by gathering plants and shellfish.
As for the second clue, the researchers unearthed 57 pieces of reddish pigment(颜料). The researchers think that the cave habitants used the paint for coloring their bodies or for other ceremonies. Symbolic behavior is a clearly human feature.
Finally, the search discovered over 1,800 stone tools, including well-crafted blades(刀片). These blades came in various sizes. The smallest were just less than a half-inch wide. Ancient people may have attached these blades to the end of a stick to make spears or other tools.
()11.What is the passage mainly about?
A.Ancient cave behavior.
B.New evidence of ancient life.
C.The history of human beings.
D.Human behavior’s development.
()12.The early Africans moved to the South African coast with the main purpose of ________.
A.avoiding badly cold and dry weather
B.seeking the cultural development
C.seeking enough food to live on
D.living a newer and better life
()13.According to the passage, the cave habitants________.
A.knew how to use colors for decoration
B.made a living largely by hunting animals
C.only could made tools with rough blades
D.could hunt for fish in the sea with ships
()14.After the early Africans moved to the coast, what probably happened to their culture?
A.Women’s role was as important as men’s role in families.
B.They were no longer used to living inlands but living on the coast.
C.Men’s role was more important than women’s role in earning food.
D.Women’s role was more important than men’s role in earning food.
()15.The new discoveries in the cave should support the theory that ________.
A.modern human behavior developed smoothly fast from the ancient time
B.modern human behavior developed slowly from the ancient time
C.South Africa is the birthplace of the earliest human beings in the world
D.modern human behavior is largely the same as ancient human behavior
(二)
在南非南部海岸一个洞穴里所发现的古代非洲人的行为说明:人类自古以来一直就像人一样地生活,即一直制造工具,创立仪式和分享食物,最后经过漫长的历史发展到今天。
11.A 主旨大意题。文章首先提出:古代人类一直就像人那样地生活,接着指出:在南非南部海岸一个洞穴里发现的古代非洲人的行为线索就说明这一点,之后第三段提出The cave held three important clues about the behavior of these Stone Age people.下文便介绍“The cave habitants’ behavior”,由此判断全文的主要内容是:Ancient cave behavior。B项过于抽象,C、D两项与文章内容不符合。
12.C 细节理解题。根据第五段Around that time, the climate inland turned relatively cold and dry. Therefore, there were fewer plants and animals to eat away from the coast.可知,古代非洲人是因为内陆气候相对寒冷干燥致使能吃的动植物越来越少才不得不南迁至海岸,由此可知,其南迁的主要目的是为了寻找食物求生存。故选C。
13.A 细节理解题。根据倒数第二段The researchers think that the cave habitants used the paint for coloring their bodies or for other ceremonies.可知,洞穴人会用颜料装饰,故选A。非洲人南迁才成了洞穴人,捕猎是他们南迁成为洞穴人之前的生活方式,故排除B;C项错在“only…rough blades”;D项内容在文中未提到。
14.D 细节理解题。根据第六段…men are more likely to hunt for big animals when people live inland. On the coast, women play a more important role in providing food by gathering plants and shellfish.可判断D项正确。
15.B 推理判断题。由第一段可知,在南非南部海岸一个洞穴里发现的古代非洲人的行为线索说明了:人类自古以来一直就像人那样地生活,即一直制造工具,创立仪式和分享食物,最后经过漫长的历史发展到今天,即:现代人的行为是从古代逐渐发展而来的,故选B项。
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时6
外研版一年级英语上册教案Unit1 Hello
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时5
上海牛津版一年级英语Unit2 Small animals第四课时教案
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时3
小学一年级英语下册Unit2 Small animals教案1
上海牛津版一年级英语下册Unit3 Colours教案(1)
上海牛津版一年级英语下册Unit2 Small animals第五课时教案
上海牛津版一年级英语Unit 9 Revision单元分析教案
上海牛津版一年级英语Unit3 This is my mum教案
一年级英语上册教案 Unit1My classroom 第三课时
沪教牛津版小学英语一年级上册 unit9 教案
一年级英语教案Module1 unit6 Mid-Autumn Festival
一年级英语上册Unit8 Playtime 第三课时教案
上海牛津版一年级英语下册教案Unit9 Revision(3)
上海版牛津一年级英语教案 Unit 3 My abilities
牛津版一年级英语上册教案Unit4 My bag第一课时
新起点小学一年级英语下册Unit11 Toys教案
苏教版小学一年级英语下册Unit5 On the road教案
牛津版一年级英语上册unit5 Fruit教案(1)
苏教版牛津小学一年级英语教案Unit1 What`s your name
上海牛津版一年级英语下册Unit2 Small animals教案
沪教牛津版一年级英语上册教案Unit1 My classroom第二课时
牛津版一年级英语上册Unit 2 Good morning 教案
一年级英语上册教案Unit1 My classroom第一课时
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时1
牛津版小学一年级英语上册Unit1 Hello教案
一年级英语下册Unit2 Small animals第三课时教案
上海牛津版一年级英语下册Unit9 Revision第一课时教案
上海版牛津一年级英语教案Unit8 Playtime(总五课时)
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |