2014届最新高考英语一轮单元复习 精品阅读理解提升文章精选一百篇(60)
Unit 62 World Bank The World Bank is one of the major channels through which development aid is passed from the Industrial West to the poor and developing nations. In the last decade, important changes have taken place in the size of the Bank's operations and in the emphasis of its lending policies. Few people would deny that the President of the Bank, Mr. Robert McNamara, has played a vital role in bringing about the changes. What immediately strikes anyone looking at the lending figures over the last ten years is the tremendous expansion of the Bank's loan program. This has increased from $1 billion to nearly $7 billion. The figure includes "hard loans" which are made at current rates of interest, and "soft loans" which are allocated to poor countries at concessionary rates. In deciding the emphasis of its lending policy, the Bank had to take into account the population explosion in poor countries. There is a strong and deeply-rooted tradition among people in these countries to have big families. The large family unit, it is believed, brings greater financial stability. What the Bank discovered -- this was a revolutionary idea -- was that there was a link between economic and social development, on the one hand, and a reduction in fertility rate, on the other. Thus, by improving basic health services, by introducing better nutrition in a poor country, a lower fertility rate would be achieved. This advance in thinking persuaded the Bank to change its overall lending strategy. Where previously it had concentrated on the big infrastructure project such as dams, roads and bridges, it began to switch to projects which directly improved the basic services of a country. There was a shift from building dams to digging water holes to provide clean water. A second reason for the change in approach was that the Bank had learned a bitter lesson from projects financed in the 1960s. Many of it capital investments had scarcely touched the lives of the urban and rural poor, nor had they created much employment. Instead, the huge dams, steel mills and so on were left as monuments to themselves. This redirection of its lending has meant that the Bank has tended to support labor-intensive activities rather than capital-intensive ones. There is a better chance, in the first case, that its funds will benefit the bottom 40% of a country's population. The Bank is also looking at ways of stimulating the growth of small businesses in many developing countries, since this would create employment opportunities for people with low incomes. The major thrust of the Bank's effort is directed towards improving conditions in poor countries. The Bank sees it as a moral duty of developed countries to help those living in conditions of absolute poverty. Mr. McNamara has publicly stated that he trusts "Civilized people will never allow themselves to reach a state where they will watch on their TV sets other less fortunate nations perish."
SAT阅读文章:A Chemist
SAT阅读考试难点解读(一)
SAT阅读完成句子练习题(4)
SAT阅读完成句子练习题(3)
SAT阅读完成句子练习题(10)
解答SAT填空题的四个切入点
SAT阅读完成句子习题(2)
SAT阅读完成句子练习题(5)
SAT阅读长难句特点和分析方法介绍
解答SAT填空题需要注意的三个问题
SAT阅读完成句子习题(1)
SAT阅读考试题型解析之weakenedstrengthened
8道SAT阅读填空题练习
SAT阅读题目的做题方法
SAT阅读填空题的快速答题法
SAT阅读高分最需要注意的两个问题
SAT阅读高分指南(7):文艺类阅读-1
SAT阅读技巧与备考方法介绍
SAT阅读考试难度分析
SAT文章阅读高分备考资料60部
SAT阅读完成句子练习题(7)
SAT阅读备考需要有针对性
SAT文章阅读模拟题之the early history of the United States
四个SAT文章阅读快速答题方法
SAT阅读完成句子练习题(11)
SAT阅读题型介绍与例题讲解
SAT考试Grid-in练习题2
SAT阅读完成句子练习题(8)
SAT阅读考试的特点与备考策略
SAT阅读Sentence Completion难点解析
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |