Unit 15 B卷
一、阅读理解
A
Does your laptop sometimes get so hot that it can almost be used to fry eggs ? New technology may help cool it,and give information technology a unique twist,says Jairo Sinova,a professor.
Laptops are getting increasingly powerful,but as they get smaller they are heating up,and dealing with the excessive heat has become a headache,Sinova explains.
“The heart of the problem is the way information is processed,”Sinova notes.“Laptops and some other devices use flows of electricity to process information,and thereby also produce heat.Theoretically,excessive heat could melt the laptop,and also wastes considerable energy.”
Sinova’s research is on an alternate way to process information.“Our research looks at the spin(旋转)of electrons(电子),tiny particles that naked eyes cannot detect,”he explains.“The directions they turn can be used to record and process information.”
To process information,Sinova says,it is necessary to create information,transmit the information,and finally read it.The question is,can we change the way this is done?“The device we’ve designed arranges the electrons according to spin together with the information we want to process.We then transmit the electrons to another place in the device but with the spin still surviving,and finally are able to measure the direction of their spin through a voltage(电压)that they produce,”Sinova explains.
The biggest challenge to create a spinbased device was the distance the electrons could travel while still keeping their spin.“Transmission is no problem now.Whereas before the limit was several hundred feet,with our device information can easily be transmitted hundreds of miles,”he says.
“This new device,as the only spinbased device for information processing,has a lot of real practical potential,”he says.“One huge advantage is that it is operational at room temperature,which nobody had been able to achieve until now.It may lead to a new and more efficient way to process information.”
1.To deal with hot laptops,we need to______.
A.make them smaller
B.protect them with special materials
C.find a new way to process information
D.speed up the movement of electrons
2.What can we learn about Sinova’s device?
A.It makes information easily transmitted to hundreds of miles away.
B.It can be operated at any temperature.
C.It can send information anywhere.
D.It is made of all new materials.
3.From the last paragraph we can infer that______.
A.laptops can only be used at room temperature
B.the new device has not yet been put to practical use
C.laptops are the most efficient way to process information
D.laptops function best indoors
4.What might be the most suitable title for the text?
A.New Laptops Can Be Used to Fry Eggs
B.New Laptops Waste No Energy
C.New Technology May Cool the Laptop
D.New Device Processes Information Faster
B
Kataria is the founder of the worldwide laughter movement.The celebration of World Laughter Day is a positive activity for world peace and is intended to build up a global sense of brotherhood and friendship through laughter.The first“World Laughter Day”gathering took place in Mumbai,India,on 11th January,1998.12,000 members from India and international Laughter Clubs attended it.Now there are over 5,000 Laughter Clubs worldwide on all 5 continents.
“HAPPYDEMIC”was the first World Laughter Day gathering outside India.It took place on 9th January,two years after the Mumbai gathering.In Copenhagen,Denmark,more than 10,000 people gathered at Town Hall Square.The event went into Guinness Book of World Records.“World Laughter Day”is now organized on the first Sunday of May every year.Hundreds of people gather worldwide on that day to laugh together.
Today,many people fear widespread international terrorism.The world has never faced so much unrest before.People are at war within themselves.Laughter is a universal language,which has the ability to unite humanity without religion.Laughter can build a common connection between various religions and create a new world order.The idea may sound overambitious(野心太大的),and maybe it is.But maybe it is not.It is our deep belief that laughter and only laughter can unite the world,building up a global sense of brotherhood and friendship.
Studies also say that laughter helps your body do the following:lower blood pressure;lighten depression;reduce stress;work out the heart,especially for those who are unable to perform physical exercise.So in life,when you can laugh,you should laugh loudly and with your entire body—because it’s good for you.
5.The purpose of celebrating World Laughter Day is ______.
A.to build up a global sense of brotherhood and friendship through laughter
B.to build a common connection between various religions
C.to reduce stress and lighten depression
D.to lower blood pressure
6.The first World Laughter Day gathering outside India took place______.
A.on 11th January,1998
B.on the first Sunday of May
C.on 9th January,1996
D.on 9th January,2000
7.The author’s attitude towards laughter movement is ______.
A.positiveB.negative
C.uninterested
D.objective
8.The passage is mainly about______.
A.World Laughter Day and its significance
B.the worldwide laughter movement
C.a universal language
D.laughter
二、任务型读写
阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。
Paul Neal Adair was born in Houston,Texas in 1915.While growing up,he became known as Red Adair because his hair was bright red.As a young man,he dropped out of high school to help support his family.During the Second World War,Adair served in a trained army team that removed and destroyed bombs.After the war,he returned to Houston and took a job in putting out fires in oil wells for fourteen years.
But in 1959,Red Adair started his own company.During his thirty-six years in business,he and his crew battled more than two thousand fires all over the world.Putting out oil well fires can be difficult,but he developed modern methods to extinguish(熄灭)and cover burning oil wells.They became known in the industry as Wild Well Control techniques.In addition to explosives(炸药),the techniques involved large amounts of water and dirt.Adair also developed special equipment made of bronze to help extinguish oil well fires.
Needless to say,Red Adair was a leader in this specialized and extremely dangerous profession.Red Adair was known for not being afraid.He was also known for his sense of calm and safety.None of his workers were ever killed while putting out oil well or gas fires.He described his work this way:“It scares you—all the noise,the rattling and the shaking.But the look on everyone’s face,it is the best smile in the world,when there is nobody hurt and the well is under control.”
Red Adair had spent his seventysixth birthday in Kuwait working side by side with his crew.When asked when he might retire,he told reporters,“Retire?I do not know what that word means.As long as a man is able to work,and he is productive out there and he feels good,keep at it.”
Red Adair died in 2004.He was eightynine years old.At his funeral,many family members and friends honored him by wearing red clothes.Many Americans regard Red Adair as a hero.He lived his life on the edge of danger.He was known for his willingness to risk his own life to save others.
Topic Paul Neal Adair
Early experiences *He 1.______ high school to support his family as a young man. *He served in a trained army team to remove and 2.______ bombs.
3.______ *He battled 4.______ two thousand fires all over the world in his thirtysix years in business. *He developed new 5.______ and special equipment to extinguish and cover oil well fires. *He became a leader in the profession due to his 6.______ and sense of calm and safety.
His work
*It was frightening but 7.______ with nobody hurt and the well 8.______. *He would never retire as long as
he was able to work.
People’s 9.______ *He is regarded as a hero by many Americans. *He’s 10.______ to save others at the risk of losing his own life.
参考答案与解析
课时作业(三十)
Unit 15 B卷
一、阅读理解
解题导语:电脑使用的时间过长的话,会变得很热,散发很多的热量。一些研究人员采纳了一种新的方法来使笔记本电脑冷却。他们在处理信息的时候,使得一些指向某一特定方向的旋转的电子,转移到另一个地方。他们的这种设施可以长距离地传输信息,从而达到使电脑不会散发更多的热量,在平常的室温下使用。
1.解析:细节理解题。从第三段的 The heart of the problem is the way information is processed 可知关键是信息处理的方式。
答案:C
2.解析:细节理解题。从倒数第二段的 with our device information can easily be transmitted hundreds of miles 可知。
答案:A
3.解析:推理判断题。结合最后一段的 This new device...has a lot of real practical potential.可知这个新的设备具有被运用到现实中的潜在可能性,也就是说它还没有被真正地应用到现实之中。
答案:B
解题导语:本文为介绍类文章,向我们介绍了“世界大笑日”的来历和此节日的重要性。“世界大笑日”诞生于印度,是为世界和平而开展的一项积极的活动,其目的是通过开怀大笑来增进世人之间兄弟般的情谊。如今恐怖分子的袭击遍及全世界,加之其他方面的压力使得人们更加需要“大笑”这门全球通用的语言。
5.解析:细节理解题。根据第一段第二句的后半部分“is intended to build up a global sense of brotherhood and friendship through laughter”可知。
答案:A
6.解析:细节理解题。由第二段的第一、二两句内容可知,第一次印度以外的世界大笑节日是在印度孟买的聚会过了两年后的1月9日举行的,由第一段的倒数第三句可知,印度孟买的那次聚会是在1998年举行的。
答案:D
7.解析:作者态度判断题。从最后两段作者对大笑益处的介绍可以判断出作者对此活动的态度是积极肯定的。positive意为“积极的,肯定的”;negative表示“消极的,否定的”;uninterested表示“不感兴趣的,冷淡的”;objective表示“客观的”。
答案:A
二、任务型读写
1.quit/quitted 2.destroy 3.Achievements 4.over 5.methods 6.bravery 7.rewarding 8.controlled 9.comments
10.willing/ready
欧洲打响反夜生活战
乔治王子长这样?电脑合成少年照
各地广办音乐节,其中不乏生财之道
南非厨师因太胖被新西兰驱逐
中国“空怒族” 飞机晚点的暴走乘客
英国小王子名字确定:乔治-亚历山大-路易斯
科学家研究发现鸽子脑内有与生俱来的空间图
全国多地高温 上海路面烤熟五花肉
咖啡透露你的性格 你爱喝哪一种?
驱逐陈词滥调 让你的简历被一眼相中
凯特王妃坐一天月子? 细数各国传统
给差评的顾客往往是最忠实的顾客?
比尔盖茨的忧虑:教育关乎美国未来
美圣迭戈市“色狼”市长宣布接受治疗
中国价值观:《小时代》下的大论战
朋友也是压力:意想不到的压力源
生活研究:哪种人是蚊子的最爱?
简•奥斯汀将登上新版10英镑纸币
你花钱有计划吗?6招教你理智花钱
职场课堂:从坏工作中我们能学会什么?
全球最贵汉堡:花费25万英镑用人造牛肉
工作做得好不好,爱听表扬怎么办
北京地铁人流拥挤 震惊国外网友
幸福有公式:六大因素决定幸福指数
辛普森一家作者罹患癌症 捐赠大笔财富
绿色包装的可口可乐阿根廷上市
空姐接听充电苹果手机触电身亡 苹果公司称将彻查
纽约市长候选人安东尼•韦纳承认“艳照门”
旅美大熊猫产下双胞胎 动物园“调包”抚养宝宝
为与网店抗衡 实体店通过手机追踪顾客
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |