Unit 2 B卷
一、阅读理解
A
(2012湛江一中月考)
If there is one thing I’m sure about,it is that in a hundred years from now on we will still be reading newspapers.It is not that newspapers are necessary.Even now some people get most of their news from television or radio.Many buy a paper only on Saturday or Sunday.But for most people reading a newspaper has become a habit passed down from generation to generation.
The nature of what is news may change.What basically makes news is what affects our lives—the big political stories,the coverage(覆盖)of the wars,earthquakes and other disasters,will continue much the same.I think there will be more coverage of scientific researches,though.It’s already happened in areas that may directly affect our lives,like genetic engineering.In the future,I think there will be more coverage of scientific explanations of why we feel as we do—as we develop a better understanding of how the brain operates and what our feelings really are.
It’s quite possible that in the next century newspapers will be transmitted(传送)electronically from Fleet Street and printed out in our own home.In fact,I’m pretty sure that how it will happen in the future.You will probably be able to choose from a menu,making up your own newspaper by picking out the things you want to read—sports and international news,etc..
I think people have got it wrong when they talk about competition among the different media.They actually feed_off each other.Some people once foresaw that televisions would kill off newspapers,but that hasn’t happened.What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound in the air.And as for the Internet,it’s never really pleasant to read something just on a screen.
1.What is the best title for the passage?
A.The Best Way to Get News
B.The Changes of Media
C.Make Your Own Newspaper
D.The Future of Newspaper
2.In the writer’s opinion,in the future,______.
A.more big political affairs,wars and disasters will make news
B.newspapers will not be printed in publishing houses any longer
C.newspapers will cover more scientific researches
D.more and more people will watch TV
3.From the passage,we can infer______.
A.newspapers will win the competition among the different media
B.newspapers will stay with us together with other media
C.televisions will take the place of newspapers
D.the writer believes some media will die out
4.The underlined phrase“feed off”in the last paragraph means“______”.
A.depend onB.compete with
C.fight with
D.kill off
B
Send an email;make a charitable donation.Delete an email;make a charitable donation.A new service,GiveBackMail,introduced this week,promises to give 25 percent of its profits to charity if users route their email activities through its website.
GiveBackMail had about 200 users several days after opening for business.Every action users take on the site generates a new ad display,and income for the company.
“We have established great relationships with our charities,and we’re sure they will promote our service through their social associations,and give our users confidence that their donations really are going to their causes,”says Rambod Yadegar,founder of the service.
GiveBackMail currently offers users a choice of seven causes:cancer,education,poverty,the environment,animal rights,AIDS,and disaster relief.Two of the specific charities benefiting during the testing period are the American Red Cross and Conservation Northwest.Mr.Yadegar says users can suggest additional charities that,once checked out,can be added to the list.
“It's an interesting business model,”says Timothy Ogden,editor of philanthropy Action.“Whether it's significant or not depends on whether it can attract enough people.”Mr.Ogden notes that people tend to resist changing their Web habits,and that some companies trying to attract customers from other sites have actually offered payments.Mr.Yadegar says his site does not offer financial rewards.
Mr.Ogden says another challenge for GiveBackMail is competition from the ruling email providers:Google,Yahoo,Microsoft and AOL.“They can easily do the same thing themselves,”he says.“And because advertisers pay for viewers,the new service has the potential of reducing the big email providers' income bit by bit.”
Mr.Yadegar is quick to deny that possibility.“They have such a significant user base,”he says,“while we can have a significant impact in the nonprofit world by grasping only a very insignificant amount of their market share.”
A
official
says the
company
regards GiveBackMail as just another email choice.“We haven't tried this particular approach,but we think it's a good idea,”she says.
5.Which of the following ia TRUE of GiveBackMail?
A.It has been open for business for a long time.
B.Three charities have benefited from it.
C.Advertisers pay for the number of people who use the service.
D.It donates the majority of its profits to charity.
6.According to Mr.Ogden,all the following are challenges for GiveBackMail EXCEPT ______.
A.the fact that people don’t change their Web habits easily
B.the fact that it doesn’t offer financial rewards
C.competition from Google,Yahoo,and other websites
D.lack of support from advertisers
7.From the Google official’s words,we can infer that ______.
A.she is opposed to GiveBackMail
B.Google intends to provide a similar service
C.she considers it as just another email choice
D.she is a little worried about the future of Google
8.What is the text mainly about?
A.Donating to charity through a new email service.
B.New challenges to the big email providers.
C.The history of nonprofit website GiveBackMail.
D.How to attract customers to your new website.
二、任务型读写
阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。
Time talks.It speaks more plainly than words.Time communicates in many ways.
In social life,time plays a very important part.In the United States,guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.But this is perhaps not true in some other countries.There it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten.
The meanings of time differ in different parts of the world.Thus,misunderstandings arise between people from cultures that treat time differently.Promptness is valued highly in American life.For example,no one would think of keeping a business associate waiting for an hour.It would be too impolite.When equals(同辈)meet,a person who is five minutes late is expected to make a short apology.If he is less than five minutes late,he will say a few words of explanation,though perhaps he will not complete the sentence.
In the western world,particularly in the United States,people tend to think of time as something fixed in nature,something from which one cannot escape.As a rule,Americans think of time as a road stretching into the future,along which one progresses.The road has many sections which are to be kept separate—one thing at a time.People who cannot plan events are not highly regarded.The American idea of the future is limited,however.It is the foreseeable future,not the future of the South Asian,which may involve centuries.Someone has said of the South Asian idea of time.“Time is like a museum with endless halls and rooms.You,the viewer,are walking through the museum in the dark,holding a light to each scene as you pass it.God is in charge of the museum,and only he knows all that is in it.One lifetime represents one room.”
Since time has such different meanings in different cultures,communication is often difficult.We will understand each other a little better if we can keep this fact in mind.
Time
Different places In the USA In other places1.______ South Asian
Different 2.______ of time *It is impolite that one is 3.______ of an appointment only three days earlier. *Future is 4.______ and foreseeable. *It is considered foolish that you plan an appointment too 5.______.
*Future is far away and may involve a very long period of time.
Attitudes toward time *Time is like a road stretching into the future.People should do one thing at a time.
*People are in charge of time by 6.______ events reasonably. *Time is like a museum with endless halls and rooms.One lifetime 7.______ one room. *God takes charge of time.
Examples *It's impossible to keep a business 8.______ waiting for an hour.
*A person who is five minutes late will 9.______ to the other briefly.
Conclusion It's difficult to communicate 10.______ understanding the different meanings of time in different cultures.
参考答案与解析
课时作业(四)
Unit 2 B卷
一、阅读理解
解题导语:本文提出报纸这一资讯媒体在近百年内不会消失的观点并分析了其原因。
1.解析:主旨大意题。文章开始提到一百年后人们仍要读报,后面又讲到报纸跟人们生活的关系、报纸的形式和内容等,由此可归纳出此题的答案。
答案:D
3.解析:推理判断题。由最后一段“They actually feed off each other.”可推知此题答案。
答案:B
4.解析:词义猜测题。作者上一句说人们错误地认为各种不同的媒体相互竞争,而下一句作者又说曾经有人预言电视将取消报纸的存在,但那并没发生,由此可猜测各种媒体是相互依存的。
答案:A
解题导语:无论是发送还是删除你的电子邮件,只要你是通过GiveBackMail这个网站,你就向慈善组织捐助了一份善款。在短短几天里这个网站就有了200多个用户,但是一位编辑Mr.Ogden认为网站能否成功还要拭目以待,
因为GiveBackMail的迅速发展会威胁到Google,Yahoo等大网站的利益。
5.解析:细节理解题。根据文章倒数第三段“And
because
advertisers pay
for viewers,the new service has the potential of reducing the big email providers’income bit by bit.”可得知是广告商付费。
答案:C
6.解析:推理判断题。通过文章第五、六段Mr.Ogden的话可得知人们不乐意改变上网习惯,别的网站经常靠支付费用来吸引顾客,而且大的网站本身也可以学习GiveBackMail的做法,但是没有提到广告商是否支持的问题。
答案:D
7.解析:细节理解题。根据文章最后一段可以得知尽管Google并没有尝试过,但她认为这是一个很好的主意。
答案:C
二、任务型读写
1.like 2.meanings 3.informed 4.limited
5.early 6.planning 7.represents 8.associate 9.apologize 10.without
2016人教版高中英语必修一Unit 5《Nelson Mandela》word单元测试1
2016人教版高中英语必修一Unit 2《English around the world》word随堂练习 单元测试(5份)
2015-2016学年人教版必修1高中英语《Unit4 Earthquakes》word综合测试
2016-2017学年人教版英语必修1Unit 1《Friendship》word单元测评
人教版高中英语必修1 Unit 1-5单元综合技能检测试卷(含答案解析,6份打包)
2016人教版高中英语必修一Unit 5《Nelson Mandela-a modern hero》word综合微评
2016-2017学年人教版英语必修1Unit 1《Friendship》( Section Ⅱ)word同步测评
2016-2017学年人教版英语必修1Unit 2《English around the world》word单元测评
2016人教版高中英语必修一Unit 4《Earthquakes》课后强化训练打包下载(4份)
2016-2017学年人教版英语必修1Unit 1《Friendship》( Section Ⅲ)word同步测评
2013外研版必修一Module3《My First Ride on a Train》word暑假预习题5
2016-2017学年人教版英语必修1Unit 2《English around the world》(Section Ⅲ)word同步测评
2016人教版高中英语必修一Unit 4《Earthquakes》word综合微评
2016人教版高中英语必修一Unit 5《Nelson Mandela》word单元测试2
2016人教版高中英语必修一Unit 3《Travel journal》word随堂练习 单元测试(5份)
2013冀教版必修1Unit 1《Being a Teenager》word练习题
人教版高中英语必修1 Unit 1-5期末知识梳理题(含测试及答案,6份打包)
2016人教版高中英语必修一Unit 3《Travel journal》word同步测试
人教版高中英语必修1精选单元测试题word版打包下载(15份)
人教版高中英语必修1 Unit 1-5单元同步练习题(含答案解析,13份打包)
2016人教版高中英语必修一Unit 4《Earthquakes》word随堂练习 单元测试(5份)
2016人教版高中英语必修一Unit 3《Travel journal》word综合微评
人教版高中英语必修一Unit 1《Friendship》(Period One Warming Up Reading)word同步测试2
2013外研版必修一Module3《My First Ride on a Train》word测试
2016-2017学年人教版英语必修1Unit 2《English around the world》(Section Ⅱ)word同步测评
2015-2016学年人教版必修1高中英语《Unit2 English around the world》word综合测试
2016人教版高中英语必修一Unit 2《English around the world》word单元测试
2016人教版高中英语必修一Unit 5《Nelson Mandela》word随堂练习 单元测试(5份)
2015-2016学年人教版必修1高中英语《Unit1 Friendship》word综合测试
2016人教版高中英语必修一Unit 3《Travel journal》课后强化训练打包下载(4份)
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |