阅读理解之记叙文
A【2016届辽宁省五校协作体高三联考】
People have been burying the dead at Salem’s Hope Cemetery since 1833. The place is filled with old gravestones and gothic mausoleums(哥特式陵墓), the spirits of the dead hanging over the land like an early morning fog.
Keeping watch, a few steps from the road with her skirt over the pedestal (基座), is Goldie Belle Taylor, her face weathered but otherwise in good condition. On this day, she is holding a bunch of pink roses because Goldie Belle always holds flowers. Someone makes sure of that.
“And she has had fresh flowers in her hands for the last 150 years.” Karen Biery lives in Damascus, about five miles west of Hope Cemetery. She’s written a book based on the legend of Goldie Belle Taylor titled Believe. In 1886, at the age of two, young Goldie Belle used her hands to sop up (抹去) the left over elderberry juice from her father’s iron kettle. She died not long after from poisoning. She was the love of her dad’s life, and he was so upset that he sold the family farm to buy the Italian made statue, which today marks her grave.
At first, it was her father who brought the flowers and laid them in her hands. When he died in 1896, the flowers kept coming. Her flowers are different per season. Why do the flowers keep miraculously appearing? People have tried to find out by having camped by the statue, but not even the groundskeepers have been able to catch the criminal.
It’s said that a fairy arrives at Hope Cemetery looking for the grave of her birth mother. She comes across Goldie Belle’s statue.
36. The underlined word “that” in paragraph 2 probably refers to________.
A. her face in good condition
B. her bunch of pink roses
C. Goldie Belle Taylor is holding pink roses
D. Goldie Belle Taylor always holds flowers
【答案】D
【解析】指上文提到的事情Goldie Belle always holds flowers,这里指Goldie Belle Taylor always holds flowers而不是“正在拿着玫瑰花”。
【考点定位】考查代词指代的内容
37. It can be inferred from the third paragraph __________.
A. her father was poisonous
B. the iron kettle was poisonous
C. elderberry juice was poisonous
D. it was her father that hated her
38. After her father died, the flowers in the hands of Goldie Belle Taylor_______.
A. usually change
B. were stolen
C. are no longer fresh
D. come from a criminal
39. What would be the best title for the passage?
A. A fairy brings the flowers.
B. The mystery of Goldie’s flowers.
C. What happens to the girl?
D. How do the flowers get there?
【答案】B
【解析】根据文章的全文,尤其是最后两段可知B正确。
【考点定位】考查文章的标题
D 【2016届浙江省十校联合体高三上学期联考】
In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities to keep a child occupied. Yet despite the competition, my 8-year-old daughter Rebecca wants to spend her leisure time writing short stories. She wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition which she won last year.
As a writer, I know about winning contests – and about losing them. I know what it is like to work hard on a story only to receive a rejection letter from the publisher. I also know the pressure of trying to live up to a reputation created by previous victories. What if she doesn’t win the contest again? That’s the strange thing about being a parent. So many of our own past scars and destroyed hopes can resurface in our children.
A revelation (启示) came last week when I asked her, “Don’t you want to win again?” “No,” she replied, “I just want to tell the story of an angel going to first grade.”
I had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) told them. Telling myself that I was merely an experienced writer guiding the young writer across the hall, I offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales. The story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided” by me into the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. I had turned her contest into my contest without even realizing it.
Staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. Because I know very little about farm animals who use tools or angels who go to first grade, I had to accept the fact that I was co-opting my daughter’s experience.
While stepping back was difficult for me, it was certainly a good first step that I will quickly follow with more steps, putting myself far enough away to give her room but close enough to help if asked. All the while I will be reminding myself that children need room to experiment, grow and find their own voices.
75. What do we learn from the first paragraph?
A. A lot of amusements compete for children’s time nowadays.
B. Children have lots of fun doing mindless activities.
C. Rebecca is much too busy to enjoy her leisure time.
D. Rebecca draws on a lot of online materials for her writing.
【答案】A
【解析】根据文章中的In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities to keep a child occupied.可知A正确。
【考点定位】考查判断推理
76. What did the author say about her own writing experience?
A. She was constantly under pressure to write more.
B. Most of her stories had been rejected by publishers.
C. She did not quite live up to her reputation as a writer.
D. Her road to success was full of pain and frustrations.
77. Why did Rebecca want to enter this year’s writing contest?
A. She believed she possessed real talent for writing.
B. She was sure of winning with her mother’s help.
C. She wanted to share her stories with readers.
D. She had won a prize in the previous contest.
78. The author took great pains to improve her daughter’s stories because _______.
A. she wanted to help Rebecca realize her dreams of becoming a writer
B. she was afraid Rebecca’s imagination might run wild while writing
C. she did not want to disappoint Rebecca who needed her help so much
D. she believed she had the knowledge and experience to offer guidance
【答案】D
【解析】根据文章中的I had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) told them. Telling myself that I was merely an experienced writer guiding the young writer across the hall, I offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales.可知D正确。
【考点定位】考查判断推理
79. The underlined sentence probably means that the author was _______.
A. trying not to let her daughter enjoy her own life
B. trying to get her daughter to do the thing as the author wished
C. making sure that her daughter would win the contest
D. helping her daughter develop real skills for writing
80. What’s the author’s advice for parents?
A. Children should be given every chance to voice their opinions.
B. Parents should keep an eye on the activities their kids engage in.
C. Children should be allowed freedom to grow through experience.
D. A writing career, though attractive, is not for every child to pursue.
A【2016届河北省邯郸市高三上学期期中】
For many years, I was convinced that my suffering was due to my size. I believed that when the weight disappeared, it would take old wounds, hurts and rejections with it.
Many weight-conscious people also mistakenly believe that changing our bodies will fix everything. Perhaps our worst mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being cherished. We fantasize about what it will be like when we reach the long-awaited goal. We work very hard to realize this dream. Then, at last, we find ourselves there.
But we often gain back what we have lost. Even so, we continue to believe that next time it will be different. Next time, we will keep it off. Next time, being thin will finally fulfill its promise of everlasting happiness, self-worth, and, of course, love.
It took me a long while to realize that there was something more for me to learn about beauty. Beauty standards vary with culture. In Samoa a woman is not considered attractive unless she weighs more than 200 pounds. More importantly, if it’s happiness that we want, why not put our energy there rather than on the size of our body? Why not look inside? Many of us strive hard to change our body, but in vain. We have to find a way to live comfortably inside our body and make friends with and cherish ourselves. When we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.
56. What does the underlined word “everything” in Paragraph 2 mean?
A. All the problems. B. All the properties.
C. The whole world. D. The absolute truth.
57. What can be inferred about the author?
A. The author is a Samoan.
B. The author succeeded losing weight.
C. The author has been troubled by her weight.
D. The author probably got wounded in an accident.
58. According to the text, those who have lost weight first and gained it back later feel _______.
A. angry about the regained weight
B. indifferent to the regained weight
C. optimistic about future plans on weight control
D. they should give up their future plans on weight control
59. The text tries to stress the importance of ____________.
A. body size
B. attitudes toward life
C. culture difference
D. different beauty standards
2015年职称英语备考技巧:扩大职称英语阅读范围的方法
2015年的职称英语基础知识解析:虚拟语气
2015年职称英语考试时间及相关信息汇总
2015职称英语考试高分技巧:用vi来进行联想记忆
2014年职称英语考试考生分享:永不认输
2015年的职称英语考试题型解析:补全短文
大龄考生如何备考冲刺2013职称英语考试
2013年职称英语备考:学习技巧很关键
2014职称英语考试备考建议
2015年的职称英语基础知识解析:句子结构特点
如何选择2013年职称英语考试专用词典
2015年的职称英语基础知识解析:名词性从句/状语从句
考友分享:职称英语理工类A级93分考试复习时间心得
大龄考生顺利通过职称英语考试经验分享
2015职称英语考试通关三大技巧
2015职称英语考试备考技巧:在阅读句子中记忆单词
考友分享:职称英语理工类A级93分考试复习策略心得
2015职称英语考试高分技巧:利用词根
2015年的职称英语基础知识解析:动名词语法功能(2)
职称英语备考攻略:选词典及快速查词技巧
菜鸟的困惑之如何应对2013年职称英语考试
2013年职称英语考试要注意考前心态的调整
2015年的职称英语基础知识解析:定语从句
2013年职称英语考试战前必备品攻略
2015年职称英语《卫生类》语法辅导1
2015职称英语考试高分技巧:利用ate来记忆
2015职称英语考试高分技巧:单词拆分记忆法
2015年职称英语备考经验:单词如何过目不忘
2013年职称英语考试复习计划—春节特别版
2015年职称英语《卫生类》语法辅导2
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |