第二十组(建议用时:35分钟)Ⅰ.阅读理解A
(2015·青岛高三联合考试)I work in a nursing home and my job is to take care of the elderly.ar,a very sweet old lady that I cared for,Alice,had gone through a difficult time.She got dementia_and so she had been in the hospital twice.In November,I was finally able to get her back to her “home”.
Alice had thought her daughter was coming to visit her on Christmas Day and that they were going to have the whole family together like the old days.When she finally realized that that happy moment was not going to happen,she was very sad.Knowing that her daughter was coming after Christmas was not enough to make her feel happy.I hated the idea of her being alone on the holiday!
On Christmas Eve,I gave her a surprise by asking if she would like to go to a candlelight service at church that night.
Instead of taking her to my church,I took her to her old neighborhood church where all her friends were.We got there early and I got her
a seat where her friends could see her as they came in.Then soon some of her friends came to the church and they rushed over to greet her and sit with her.
The candlelight service was beautiful and Alice got a lot of love from her old and new friends there.
The truth of the story is that I am the one who got the best gift: the smile on Alice?s face.
1.The underlined word “dementia”in Paragraph 2 probably is________.me.
D.In the hospital.
3.What was the best gift that the author got on Christmas Eve?
A.The candlelight service.
B.Praise from Alice’s friends.
C.Alice’s happiness.
D.Thanks from Alice’s daughter.
4.What is the best title for this passage?
A.A special candlelight Christmas Eve
B.The dream of all old lonely ladies
C.My special job
D.The true love
B
(2015·南宁第二次适应性考试)
A teenager has published a study suggesting the federal government could save millions of dollars a year in printing costs by switching to a thinner font(字体) that uses less ink.iced there were plenty of talks at school about saving paper and he wondered about saving ink.Suvir said on Friday that the idea began when he was in middle school and he noticed that some teachers used heavier fonts for printing.He said he was already interested in graphic (印刷的) design and used a software program to estimate how much ink different fonts used.
He expanded the study to look at potential savings by the federal government,and a new essay on his research was published this month in the Journal of Emerging Investigators,a peerreviewed journal designed for creative middle and high school students.He found that the Office of Management and Budget had already estimated that federal agencies would spend about $ 1.8 billion in printing for this year and that ink was more expensive than paper on a perpage basis.
In his essay,“A Simple Printing Solution to Aid Deficit Reduction”,Suvir analyzed five documents produced by five U.S.government agencies and estimated how much ink would be used with four fonts: Garamond,Verdana,Times New Roman and Century Gothic.The analysis estimated that using
12point Garamond would save most,about 29 percent in ink costs.
Suvir said his school district looked at the idea but hasn’t been able to take the switch.“It didn’t really catch on,”he said,“I understand it’s hard to make the change.”
5.In Suvir’s opinion,how can the federal government save printing costs?
A.By saving paper.
B.By printing on both sides of the paper.
C.By using heavier fonts.
D.By turning to a thinner font.
6.It can be concluded that Suvir’s study is ________.B.popularprinting?
A.Garamond.
B.Times New Roman.
C.Verdana.
D.Century Gothic.
8.It can be inferred from the last paragraph that ________.Suvir is uncertain whether the school district will accept his idea
C.Suvir believes that the school district will agree with him
D.Suvir is unhappy that the school district refused him
Ⅱ.七选五(2015·辽宁五校联考)Smoggy weather has become common in China.But these days(微粒的)pollution that is considered dangerousreached levels of 1,000 micrograms per cubic meter—1.________ Schools,motorways and an airport were closed on Tuesday as visibility in some areas of the city dropped to less than 10 meters.
2.________ It stated that there is “sufficient evidence” that exposure to outdoor air pollution causes lung cancer.3.________ Moreover,it’s said that exposure has increased significantly particularly in“rapidly industrial countries with large populations”.
On the Chinese social media site Weibo,many users complained about the pollution and shared their concerns.4.________ Nowadays,there is a sarcastic play on the expression “serve the people”,as the two have a similar pronunciation.
“5.________ There won’t be a sudden outbreak of symptoms,but normally three to five days after the smoggy weather occurs,there is a peak in the number of people seeing doctors,”Deng Ying,a doctor at the Second Affiliated Hospital of Harbin Medical University was quoted as saying.
A.The impact of air pollution on people will be gradual.
B.Smog has been regarded as the biggest killer nowadays in China.
C.Just days previously,the World Health Organization classified air pollution as a carcinogen(致癌物).eferences to “feed people with smog” have become popular on Weibo.
F.40 times the safety level reminded by the World Health Organization.
G.And meanwhile,the risk of bladder cancer is also closely connected with it.
Ⅲ.短文改错(2015·沈阳质量监测一) I am just writing to tell you I had wonderful time at your place in New York.
I arrived home,safely and sound.I have something to ask for you.I have been looking through my bags for my favorite red shirt,or I can’t find it somewhere.I’m sure I might have left it at your place.Could you look around your house for it? By the way,I am planning my parents’wedding anniversary celebration.I had already invited you and your parent.I wonder whether you would like to come to Chicago this time.What do you think of it? Take care of you and write to me soon.Giving my regards to Uncle Bernard and Aunt Norah.
Love,
Diana
第二十组
.阅读理解
【解题导语】 老人的女儿不能回来陪老人一起过圣诞节,作者便在平安夜带老人去有老人熟悉的朋友的老社区教堂,在那里,作者看到了老人脸上幸福的笑容,这也是作者得到的最好礼物。
1.解析:选C。推理判断题。根据文章第二段中的“and so she had been in the hospital twice”可推断,此处表示老人生病了,住了两次院,故选C项。
2.解析:选B。细节理解题。根据文章第五段中的第一句“Instead of taking her to my church,I took her to her old neighborhood church where all her friends were.”可知选B项。
3.解析:选C。细节理解题。根据文章的最后一段“The truth of the story is that I am the one who got the best gift: the smile on Alice’s face.”可知,作者得到的最好的礼物是Alice脸上的笑容,即她的快乐,故选C项。
4.解析:选A。标题归纳题。本文讲述了作者帮助一位老人过了个特别的烛光平安夜的故事,故选A项。
【解题导语】 14岁少年Suvir Mirchandani经过研究发表了文章,建议联邦政府用改变字体的方式减少对油墨的使用以达到节约的目的。
5.解析:选D。细节理解题。根据文章第一段的“suggesting the federal government could save millions of dollars a year in printing costs by switching to a thinner font(字体) that uses less ink”可知,Suvir认为联邦政府可以通过切换到更细的字体达到节约印刷费用的目的,即D项正确。
6.解析:选C。推理判断题。文章第三段提到了他的文章发表了,第四段讲述了他的文章中提到利用12point Garamond将节约大概29%的油墨费用,故C项正确。
7.解析:选A。细节理解题。根据文章倒数第二段的最后一句“The analysis estimated that using 12point Garamond would save most,about 29% percent in ink costs.”可知,Garamond最节省油墨,Suvir推荐这种字体进行印刷,即A项正确。
8.解析:选B。推理判断题。根据文章最后一段Suvir说的话可知,他的学区虽然知道了这一观点,但却没有做出改变,因为他明白要做出改变是很困难的,也就是他并不确信他的学区能否接受这一观点,即B项正确。
.七选五
1~5.FCGEA
.短文改错
Dear Tom,
How are you? I am just writing to tell you I had
wonderful time at your place in New York.
I arrived home, and sound.I have something to ask
you.I have been looking through my bags for my favorite red shirt, I can’t find it .I’m sure I
have left it at your place.Could you look around your house for it? By the way,I am planning my parents’ wedding anniversary celebration.I
already invited you and your .I wonder whether you would like to come to Chicago this time.What do you think of it? Take care of
and write to me soon. my regards to Uncle Bernard and Aunt Norah.
Love,
Diana
腐国大师莎士比亚的个人作品盘点
俄罗斯新招,美女举牌限速能否避免车祸
“晚上睡不着,早上起不来”也是病
情侣的相处新模式:“分开同居”
腐国人民教你优雅地爆粗口
“电子竞技”终转正,成功晋升职校新专业
如何再“放弃”前再为自己打一罐鸡血?
“群体面试”用英语怎么说?
英语中,离乡背井的人如何描述
美图书馆:借书逾期不还者或需坐牢
80后们的童年玩过的那些游戏(上)
脑筋:一些不肯接受新思想的人
爱疯7发布了,你的肾还保得住吗?
你知道如何更高达上地用英语聊选举吗?
“睡眠负债”是什么鬼?你有这类负债吗?
英语中,与“二”相关的词汇盘点
男生摆999个柚子表白被拒后,柚子瞬间被抢光
宠爱喵星人的新方式——喵星人专属音乐
这些英语词汇全都来自于中国
什么是“垃圾睡眠”,你的睡眠有质量吗?
只有“very”才能让你的形容词升级吗?
可怕的牙医,你有“看牙恐惧症”吗?
你知道如何用英语表达逝去的青春吗?
迪拜再放大招,建世界第一家热带雨林酒店
英语短语:Talk nineteen to the dozen
造福大众,印度免费向全国提供4G网络
一起来说说足球球衣号码背后的故事
可促进亲子交流的“家庭蜜月”
李克强就10+3提出“六点建议”
你知道同性恋之间都有感应雷达吗?
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |