第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。
Ceasing to Wear Ties
1Its useless.Its dirty.It spreads disease.Thats why the British Medical Association in the UK recently called for hospital doctors to stop wearing ties.
2That leads to another question.Why does anyone wear a tie?Ties serve no purpose.They do not cover any part of your body and keep you warm.They always seem to get covered in food stains.Perhaps that is the purpose of the tie.It lets everyone know what you just ate.
3Ties have an odd history.Soldiers from Croatia,in Eastern Europe,served as mercenaries(雇佣军)in various conflicts in the 17th century.They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck.Known as cravats(围巾),these became a popular fashion item in France and evertually evolved into the tie.
4Its an interesting story,but it doesnt tell us why men want to put useless pieces of cloth or silk around their necks.The answer seems to be about identification(身份证明).In the 19th-century Britain,ties were used by universities,military regiments(团),sports clubs,schools and gentlemans clubs.Each tie was in a particular set of colors which identified the wearer as a member of that organization.Wearing ties was also the mark of Britains most powerful classes.That made the tie itself a symbol of power and respect.And that led it to be adopted by a much larger class-the business class.
5You cannot wear a tie if you work with machinery.So wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living,rather than his hands.It showed you were serious.It showed you were a professional.It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one.It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck.This is how millions of people came to wear ties across the world.
6Is there a future for ties?The signs are not promising.Many political leaders,including British Prime Minister Tony Blair,now go without ties.
23.Paragraph 2 .
24.Paragraph 3 .
25.Paragraph 4 .
26.Paragraph 6 .
A Origin of the tie
B British ties
C Uselessness of the tie
D Old-fashioned ties
E Role of the tie
F Signs of a tieless era
27.The British Medical Association suggested that.
28.Ties were first worn by the Croatian soldiers.
29.People wore different ties in Britain in the 19th century to show that.
30.British Prime Minister Tony Blair is a man.
A they were workmen
B they wrere members of different organizations
C hospital doctors stop wearing ties
D who does not always wear a tie
E who served as mercenaries in many conflicts in the 17th century
F who does not want to live like a king
GRE阅读难句解题原则
GRE阅读高频机经原文及答案:舞蹈物理动作分析
从语法角度解析GRE阅读
GRE阅读高频机经原文:Maya遗迹
GRE阅读如何进行快速定位
GRE高分逻辑有哪些常见思维
GRE阅读高频机经原文及答案:长江水稻
GRE阅读高频机经原文及题目:能源消费(逻辑)
GRE阅读高频机经原文及答案:鸟叫研究
GRE阅读如何突破取得高分
GRE阅读研究式学习方法
GRE阅读高频机经原文及答案:Sea Cow
GRE阅读常见的三种主体结构
GRE阅读高频机经原文:Maya文明
GRE阅读高频机经原文:火星的风蚀
GRE阅读高频机经原文:Supernovae&Obscurat by dust
GRE阅读高频机经原文:蓝脱序星的两种形成过程
GRE阅读高频机经原文:戏剧家Lloyd Webber
GRE阅读日常练习要点
GRE阅读高频机经原文及试题:蝴蝶产卵(逻辑)
GRE阅读高频机经原文及答案:云和气候变化预测
盘点GRE阅读中分割文章结构的句子
GRE阅读高频机经原文及答案:Design-Engineering
GRE阅读背景材料之厄尔尼诺现象
GRE阅读辅导心得体会
GRE阅读高频机经原文及答案:法国二月革命
GRE阅读高频机经原文:Maya 旱灾
GRE阅读备考你所需要了解哪些东西
GRE阅读高频机经原文及题目:恐龙灭绝和行星撞地球
GRE阅读高频机经原文:飞鼠寻找食物
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |