导语:2015年职称英语考试将于2015年3月28日进行,以下英语网为大家整理了2015年全面的职称英语考试历年真题及答案解析,《职称英语考试试题汇总:历年真题及答案解析》
供大家参考学习。更多职称英语考试试题敬请关注英语网!
【推荐】关注英语网微信:yingyuwang2013,更快获取真题答案及成绩查询信息。
第1部分:词汇选项(第115题,每题1分,共15分)
下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。
1. For some obscure reason, the simple game is becoming very popular.
A. unclear B. obvious C. major D. minor
答案:A unclear obscure
2. The sea turtles natural habit at has been considerably reduced.
A greatly B suddenly C generally D slightly
答案选择A(greatly) considerably
3.I got a note from Moira urging me to get in touch.
A instructing B notifying C pushing D inviting
答案:C (push) urge
4.It is possible to approach the problem in a different way.
A raise B pose C experience D handle
答案:D handleapproach
5.The decision to invade provoked storms of protest.
A ignored B organized C caused D received
答案:C caused provoke:
6.Jane said that she couldnt tolerate the long hours.
A spend B take C last D stand
答案:D stand= tolerate
7. At 80,Peck was still vigorous and living in Paris.
A energetic Bhappy C alone D busy
答案:A energeticvigorous
8.Forester stared at his car,trembling with rage.
A shaking B turning C jumping Dshouting
答案:A shake tremble
9.A young man is being hailed a hero tonight after rescuing two children.
A reported B proved Cpraised D caught
答案:Cpraised hail:
10.I wanted to ask her out but was scared that she might refuse.
A anxious B sure C sad D afraid
答案: D afraid scared
11.At that time, we did not fully grasp the significance of what had happened.
A give B attach C lose D understand
答案: D understand grasp
12.Anderson left the table,remarking that he had some work to do .
A doubting B saying C thinking D knowing
答案:B saying remarking
13.He asserted that nuclear power was a safe and non-polluting energy source.
A maintained B recommended C considered D acknowledged
答案:D (maintain) assert
14.The study also notes a steady decline in the number of college students taking science courses.
A relative B general C continuous D sharp
答案:D (continuous) steady
15.She always finds fault with everything,
A criticizes B simplifies C evaluates D examines
答案:A criticizes finds fault with
国内英语资讯:Xis tour injects new impetus into China-Central Asia cooperation: experts
国际英语资讯:Lao president hails China-Laos Railway construction
国际英语资讯:Fatal car-train crash causes 2 dead in New Zealand
国际英语资讯:Earthquake off Japans Yamagata Prefecture revised to 6.7 magnitude, tsunami warning lifted
用外语工作有什么好处?BBC这篇文章作者现身说法了……
如何缓解蚊虫叮咬症状
怎样才能多吃不胖?
A Surprise From Fathers Day 父亲节的惊喜
体坛英语资讯:38 test events to be held ahead of Military World Games
国内英语资讯:Tariff suspensions create good atmosphere for China, US trade talks: MOC
《饥饿游戏》前传小说明年出版 狮门计划拍成电影
娱乐英语资讯:The Temptations show in Namibia postponed
特朗普签署总统备忘录打击网络售假
国内英语资讯:Xi says new substantial progress made on text of China-U.S. economic and trade agreement
体坛英语资讯:Philippine Wushu players to train in China for SEA Games
体坛英语资讯:Tabarez: Uruguay Copa America squad almost decided
体坛英语资讯:Chinas Wang Qiang stopped by Halep at Miami Open quarters
全球首款治疗产后抑郁的新药问世了
谷歌的人工智能DeepMind可以给人看病了
埃菲尔铁塔130岁了! 关于它的这10件事你却不一定知道
体坛英语资讯:Chinas Zhang pairs with Stosur to reach Miami Open womens doubles semis
直男癌是一种"慢性疾病"?
体坛英语资讯:Ruiz stuns Joshua to become world heavyweight champion
国际英语资讯:Arab League chief calls for restraint in Libya
国内英语资讯:Xi meets with delegates to PLA Air Force Party Congress
体坛英语资讯:Federer, Nadal set up blockbuster clash in French Open semis
国内英语资讯:Japan to send larger delegation to China to hold economic talks
国际英语资讯:Boeing to cut monthly production of 737 jets in wake of deadly air crashes
国际英语资讯:Palestinian official slams Netanyahus remarks on Gaza, Israeli settlement
工作压力大有多可怕?
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |